A futás kiváltható otthoni helybenfutással?
kiváltható, de értelme nem sok van. Akkor inkább már ugrálókötél.
Egyébként remélem nem azért akarsz "futni" hogy formába lendülj. Tévút.
Fogyókúra részeként sem jó?
http://www.youtube.com/watch?v=f-Fep8qep7o
nem jó. a fogyáshoz negatív kalóriaeggyensúly kell. több tápanyagot kell elégetni mozgással, mint amennyit beviszel táplálkozással. A futás úgy van kitalálva, hogy hatékony legyen, kevés energiafelhasználással történik, nem csak az izmok dolgoznak, hanem az inak is jelentős energiát tárolnak.
másrészt, aki fogyókúrázik (utálom ezt a szót) az általában túlsúlyos. Hát túlsúllyal egyik lábról a másikra szökkenni 3-4ezerszer egymás után naponta baromi jó ötlet. Díjazni fogják a térd és bokaizületek is, jókis krónikus fájdalommal.
Harmadrészt, honnan veszik az emberek, hogy tudnak futni? Nem tudnak. Gondolom, senkinek sem jutna az eszébe az, hogy megküzdjön a szorítóban egy boxolóval, boxtudás híján. Akkor miaráknak akarnak futni a futó-tudás híján?
túlsúllyal tempós séta, lépcsőzés szerintem sokkal jobb. A legkirályabb mozgás fogyáshoz a súlyzó. Gyúrás, kettlebell pl. itt sokkal jobban lehet szabályozni az izületeket ért terhelést.
Ja, és utoljára az egyik kegvenc mondásom: Aki saját magának az edzője, annak bolond az ügyfele.
A lefogyáshoz egyáltalán nincs szükség futásra,de még csak helybenfutásra sem . Ahhoz hogy valaki lefogyjon ahhoz csak arra van szükség,hogy a napi kalória bevitele kevesebb legyen mint a napi fölhasznált kalória.
Magyarul ,ha a szervezeted egy nap elhasznál pl 2500 kalóriát de te csak ennél kevesebbet eszel meg (pl 2000 et) , akkor fogysz. Ha futsz, ha nem.
Na jó, én is sok érvet-ellenérvet hallottam már a futásról, amúgy én is a napokban gondolkodtam rajta, hogy elkezdem.
Persze, hogy mozgás/futás nélkül is lehet fogyni, csak diétával. Na de attól pl a combom(nekem ez a problémás részem) ugyanúgy lötyi lesz ha vékonyabb lesz, mint most. Egy lefogyott plötyi test fogyás utána is plötyi lesz. Itt jön a képbe a sport, ha feszeset szeretne.
Én sem szeretek amúgy futni, de éreztem a lábamon a hatást mikor futottam egyet.
Súlyzóznék én is szívesebben, min túl kocogni, de pénzem nincs hogy mindig kondiba járjak.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!