Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Reggelire mit egyek? (Nem a...

Reggelire mit egyek? (Nem a fogyókúra miatt, egyébként is)

Figyelt kérdés
Sokáig azt hittem, hogy reggelire gyakorlatilag bármit lehet enni, de nemrég olvastam, hogy nehéz ételt nem szabad. Pedig én eszem sült krumplit is reggel, ezt sem lenne szabad?
2017. febr. 6. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Nem szoktak sült krumplit enni reggelire, de ez nem azt jelenti, hogy tilos ilyet fogasztani. Attól függ, mit csinálsz reggeli után, illetve hogyan reagál a szervezeted a különböző ételekre, a különböző mennyiségekre. Ha például reggeli után irodába mész, vagy iskolába, akkor nem ajánlatos olyan reggelit fogyasztani, amitől elálmosodsz. Figyeld magad, és azt edd, amit jónak érzel.
2017. febr. 6. 10:52
 2/4 anonim ***** válasza:
46%

Ha jól esik, miért ne szabadna? :)

Egyedül gyümölcsöt nem ajánlott éhgyomorra, mert könnyen IR-t okoz.

2017. febr. 6. 11:17
 3/4 anonim ***** válasza:
47%

Nagyon sok és gyors ch-t nem ajánlok, mivel gyenge az inzuliérzékenységünk reggel s ha már eszel hosszú idő után, szerintem célszerű a fehérje, de alapvetően ez a te döntésed, egyél, amitől jól érzed magad.

Ha reggeliznék, bennem is felmerülne néha a sült krumpli :) Tennék rá sajtot és zöldséggel enném. Nem a legrosszabb reggeli, ha engem kérdezel, bár nekem nem is a legjobb s tudom, hogy egyesek szerint az ördögtől való, de az minket nem kell, hogy érdekeljen.

Nem tudom, mit egyél. Én ma kivételesen ettem délelőtt, kókuszzsíros földimogyorót. Az pl. remek, de van, aki rosszul lenne, ha kizárólag ezt enné.

Szinte bármit ehetsz, lehetőleg normális ételt (úgy értem, nem agyonfeldolgozottat vagy egyértelműen egészségtelent, rossz minőségűt, tápanyaghiányosat). De hogy édesség vagy lazac... Mindkettő jó lehet. Édességet nem csak cukrosan lehet készíteni.

S nem tudom, mi a nehéz étel, ez bizonyára emberfüggő is, bár azért van étel, amivel az emberi test hosszabban dolgozik. De a mennyiség is számít. Akármilyen remek ételt eszem, ha egyszerre tolom be szinte az egész napi mennyiséget, azért megérzem (de ha nem teszem, éhezem s az rossz). Jól vagyok, de nem kifejezetten fürge és energikus, testileg és szellemileg sem, ahhoz sok óra böjt kell. De ebben is különbözünk mi, emberek.

Csináld, ahogy neked jó, ez a táplálkozás terén elég jó ötlet. Van pár tudományos tény, de utána személyre kell szabnod a dolgokat, ha a legjobbat akarod.

2017. febr. 6. 12:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mit értesz sült krumpli alatt.

Mondjuk az olajban tocsogó rettenetet egyáltalán nem kéne erőltetni, mi viszont pl. a grillbe bedobjuk szárazon, kicsit megsózva-fűszerezve. Reggelire nem jutna eszembe, mert hosszú idő...

De pl. édesburgonya felkockázva, sütőben répával összesütve némi zöldfűszerrel és túróval/fetával/tojással jó kaja, reggelire is enném, ha megint csak nem lenne hosszú idő megcsinálni.

2017. febr. 6. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!