Ti szoktatok lisztet keverni? Hogy kell kiszámolni a tápértékeit?
Figyelt kérdés
Pl ha zabpehelyliszthez kevernék tönkölybúzalisztet meg sikért ,meg magas fehérjetartalmú lisztet(talán szóját) akkor hogy kell kiszámolni ,hogy a kapott lisztben pl mekkor a ch? Szoktatok házilag lisztet keverni?
Azért érdekel ,mert pl sok ch csökkentett liszt annyiból áll ,hogy a sima fehérlisztet keverik szójalissztel és így viszik le ch-t. Akkor én pl ezt megtudom itthon csinálni a zabpehelylissztel?
2017. febr. 3. 10:48
1/3 anonim válasza:
Ha pl keversz zablisztet:tönkölylisztet:szóját mondjuk 2:2:1 arányban 20dkg:20dkg:10dkg akkor veszed a (zab ch-ját*2+tönköly ch*2+szója ch*1)/5 és megkapod 10dkg kevert liszt ch-ját.
2/3 A kérdező kommentje:
igen ilyesmire gondoltam, csak nem tudtam ,hogy liszteknél is így ennyi alapján megadja a pontos adatot.
Köszönöm szépen!
2017. febr. 3. 11:02
3/3 anonim válasza:
Mivel nem lépnek a lisztek egymással reakcióba így a fizikai tulajdonságaik nem változnak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!