Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Beteg lehetek, azért nem fogyok?

Beteg lehetek, azért nem fogyok?

Figyelt kérdés

Kb egy hete nagyon keveset eszem,eleinte mert beteg voltam és egész nap alig bírtam,mostmár csak azért,mert fogyni szeretnék.

Azért nem normálisan diétázom mert még mindig meg vagyok fázva és köhögök,ezért nem tudok futni járni,itthon pedig fehér kenyér,margarin meg felvágott van,nincs egészséges kaja és nincs is lehetőségem venni még zöldséget sem. (alapból nem itthon élek,de most itt leszek még egy hetet)

Mostanában volt a valaha legnagyobb súlyom,mert a kollégiumban sokszor jól bevacsoráztam,fehér lisztet,cukrot ettem,nem figyeltem az étkezésemre. Egy hete alig eszem és kb semmit sem fogytam. Lehet hogy a súlyom is azért ugrott meg(kb 3 kg-val az átlagoshoz képest) mert valami betegségem van és ezért nem fogyok most hiába koplalok? Máskor koplalással nagyon szépen fogytam (nem volt szándékos,de nem volt étvágyam mert stresszes időszakom volt és kb egy hónap alatt 6 kg fogyást tapasztaltam,akkor ugyanígy csak nem tudtam enni,semmi más oka nem volt a fogyásomnak) most meg semmit nem fogyok. Mi lehet a probléma?

2017. jan. 17. 17:32
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Az a probléma, hogy össze-vissza eszel, illetve koplalsz. Betegség alatt egyáltalán nem kellene fogyózni, van elég baja a szervezetednek.
2017. jan. 17. 17:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért jött vissza a kiló, mert előtte nagyon sokat fogytál koplalással. Hiába nem szándékos, akkor is egészségtelen. Felborítod a tested anyagcseréjét, ne csodálkozz ha össze-vissza hízol és fogysz.
2017. jan. 17. 18:25
 3/9 anonim ***** válasza:
19%
Ha semmi fizikai munkát nem végzel, csak lötyögsz, akkor energiafogyasztásod naponta 2 almával pótolható.
2017. jan. 17. 18:39
 4/9 A kérdező kommentje:

tavaly februárban fogytam olyan sokat koplalással,utána kb júniusra visszaállt a normális,szokásos testsúlyom,ez a plusz meg az utóbbi 3 hónapban jött fel,azért nem gondoltam hogy még a tavalyi fogyásnak lenne köze hozzá.

a betegségem alatt nem végzek csak fizikai munkát(csak házimunkát,szóval valamennyit mozgok),egyébként sportolok is és sokat mozgok csak úgy a napi rutin miatt is. de akkor ti nem gyanakodnátok semmiféle pajzsmirigy vagy hasonló betegségekre?

2017. jan. 17. 18:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Egy hétből nem lehet semmilyen következtetést levonni. Ha normális étrend mellett, és rendszeres testmozgás mellett hónapok alatt sem fogász, akkor feltételezhető valami, ami kivizsgálást igényel. Így csak az történik, hogy a szervezeted túlélő raktározó üzemmódba kapcsol, és a levegőtől is hízni fogsz. Valószínűleg amugy mar ennek köszönhető az is, hogy ilyen gyorsan híztál. Állj rá egy nornalis egészséges életvitelre
2017. jan. 17. 19:24
 6/9 anonim ***** válasza:

A probléma az, hogy hülye vagy.

Első hiba: "Azért nem normálisan diétázom mert..." Nem kell folytatni. Onnantól kezdve, hogy csak sorolod a kifogásokat, de lusta vagy bármit tenni magadért, felesleges erőlködni.

Sz**sz magasról az egészséges táplálkozásra, sportolni sem vagy hajlandó, egy megfázásba félig belehalsz, és koplalástól várod, hogy majd jól fogsz kinézni. Nevetséges.

Nem a fehér liszt meg a cukor az ellenség, nem kell Sóher Norbit szajkózni, a zabálás meg a lustaság az ellenség. Ne akard már bemesélni, hogy nem tudsz lemenni a boltba paprikáért, anyádék meg se nem főznek, se nem vásárolnak, csak kenyeret meg felvágottat. KIFOGÁS.

Megfáztál? Brühühühühü, és egy megfázással egész nap feküdni kell? Kórházba nem kerültél a nátháddal? KIFOGÁS.

Betegséged van, na persze. Agybetegséged. Koplalástól miért fogynál? Ha nem viszel be tápanyagot, a szervezetedből kiürül a víz, a sz**, ettől lemehet pár kiló (nem zsír), sorvadásnak indulnak az izmok, de amit aztán megeszel, annak minden grammját el fogja raktározni a szervezeted, mivel éhezteted. De ezt már leírták csak itt a gyakorin hatezer ugyanilyen idióta kérdéséhez, és ha csak a googléban rákeresel, hogy diéta, fogyókúra, akármi, akkor is kapni fogsz 1 millió oldalnyi magyarázatot arra, hogy koplalással miért nem lehet fogyni.

Egy hónap alatt 6 kg az nem "nagyon szép fogyás", hanem lesorvasztottad magadról az izmot és kiszáradtál. Agyra gyúrjál inkább, de tőlem koplalhatsz is, amíg fel nem adja a szervezeted... egy hülyével kevesebb lenne...

2017. jan. 17. 20:14
 7/9 anonim ***** válasza:
1 hét alatt nem lehet lefogyni.
2017. jan. 17. 20:26
 8/9 A kérdező kommentje:

kedves hatos! amikor majd nektek se nagyon lesz kenyérre se,akkor nem fogsz mást vásárolgatni..anyámék nincsenek,édesanyám van,leszel szíves róla tisztelettel beszélni,ő 14 órát dolgozik naponta vendéglátóban,szóval képzeld nem,nem főz. Amúgy faluban lakom és nem túlzok,a boltban éretlen paradicsom volt 900 ft/kg árért,itt nincs zöldséges,Pesten nekem is egyszerűbb,elhiheted. Ezt meg nem fogom megvenni, mert egyrészt nincs rá pénzünk,másrészt pont annyi vitamin meg tápanyag lehet benne amivel sz*rt se érek. De szívesen lefényképezem a hűtőnket,ha gondolod.

És képzeld,de voltam kórházban,ugyanis az egy hetes betegség elhiheted,hogy nem egy megfázással kezdődött,hanem azzal,hogy 3 napig hánytam megállás nélkül,aztán lázas lettem és a megfázásom is kijött,így már egy hete nem tudok mozogni kb semmit,de nem gondoltam hogy ez szorosan idekapcsolódik. Amúgy a rendészeti felsőoktatásban tanulok,heti 3 konditermi edzésem van,emellett futok és judozok úgyhogy nem kell arról szövegelni,hogy nem vagyok hajlandó sportolni,mert érthetően jobb kondíciót várnak el tőlünk,mint a civilektől,ebbe beleértve az ilyen okostojás önjelölt sportmessiás életmódtanácsadókat mint te. Nem lefogyni akarok egy hét alatt mert nem vagyok elhízva,de változott az utóbbi hónapokban a súlyom,amit jelenleg amíg teljesen meg nem gyógyulok és vissza nem költözök Pestre,nem fogok sporttal rendbeszedni,addig viszont szerettem volna valami változást és bár a fogyás lenne ennyi kaja mellett a normális,nem történik semmi,ezért tettem fel a kérdést. Lekezelő,kioktató stílus nem kell,köszi. :)

2017. jan. 17. 21:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Az a gáz, hogy nehezen fogsz meggyógyulni vitaminok nélkül. A kenyér-margarin-felvágott éhenhalás ellen jó, de tápanyagszegény. Én egy nagyváros melletti kis "faluban" lakom, ahol egy picurka bolt van, tele ehetetlen szeméttel, édességgel, de alma, citrom, banán, narancs és kb. 8 féle zöldség, sőt gyömbér és fokhagyma is kapható. Nem tudom, mennyi pénzből gazdálkodtok, és mi van a ti boltotokban az ócska paradicsomon kívül, de azért nem ártana jobban megnézni, hátha tudsz venni valamit, ami ennivalónak nevezhető, vagy elősegíti a gyógyulásodat.

Aztán ha meggyógyultál és visszamész, majd akkor foglalkozhatnál a fogyással, most fontosabb a gyógyulás.

2017. jan. 18. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!