Segítséget kérnék táplálkozás változtatáson?
15 éves fiú vagyok, aki 188cm magas, és 93 kg. Alkatom nem izmos, nem sportos, átlagos de túlsúlyos. Azt olvastam hogy fussak, mozogjak amivel nincs bajom, csak étrendet nem tudok. Valaki segítene??
Ui:a kérdőjelet muszáj volt oda írni volt
Sok feldolgozatlan élelmiszert kell enned. Tehát ilyen virsli, párizsi kifújva. Az ilyen lefagyasztott kaják is, amit csak zsírban át kell sütni és kész.
Sok fehérjét kell enned (kb 180 grammot, egyelőre nem baj ha kicsit kevesebb) ezt leginkább csirkemellből, halból tudod elérni (sovány húsokból.)
Kalóriaigényed olyan 2500 kcal lehet, de ezt pontosan nem tudom. Ajánlok egy oldalt, kalorabazis.hu, itt beállíthatod a célodnak 0 kiló fogyást. Magasságodat, kilódat, és akkor megadja a kalóriaszükségletedet.
Sok sikert!
amit az első írt az arra vonatkozna, ha nem akarsz fogyni csak azt szeretnéd, hogy zsír helyett izmos legyél. (nem rossz cél csak készülj fel, hogy jó ideig a környezetednek nem fog feltűnni a különbség)
Ha fogyni akarsz akkor aerob edzés kell. (futás ilyen)
Ha tudományosan akarod csinálni akkor dietetikus vagy olvass rengeteg ilyen cikket.
Ha jó a kevésbé tudományos is akkor minél kevesebb zsír, szénhidrát(üdítők, kenyér, tészta, ...), több fehérje (sovány húsok), zöldség. Este kevesebbet enni, edzés előtt nem enni.
ami nekem bevált, az a következő:
nem eszem/iszom többé:
kenyeret, tésztát, rizst, krumplit, édességeket, cukrot, semmilyen cukros vagy édesítőszeres üdítőt (rostosat sem).
csökkentem a következőket:
kolbászok, felvágottak, virsli, stb.
amit eszem:
lencse, bab, káposzta, zöldség, győmölcs, sajt, tej, kefír, joghurt, mindenféle hús és hal, mogyor, dió, más magvak, zabpehely, más pelyhek (csak olyan, ami nem cukros).
Emellett heti 4x futok, először csak gyalogolni tudtam, mert 185 cm-hez 105kg voltam, de tavaj újévkor megfogadtam a föntieket. Ma már 10 km-et le tudok futni simán és lefogytam 89 kg-ra, még szeretnék fogyni 5-6 kilót.
sok sikert, neked is sikerülhet, ha kitartó vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!