Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez az étrend működni fog?

Ez az étrend működni fog?

Figyelt kérdés

Eddig relatíve laza diétával és közepes mennyiségű mozgással (heti 2-3x 10 km futás, 1x trx, meg mindennap 4-6 km séta) fogytam 4,5 kilót egy hónap alatt. Gyakorlatban jobban látszódik a dolog, mint mérlegen. De most stagnálok.

Ketogén diétára akartam átállni, de ez az a dolog, amit az én szervezetem már nem visel el. Gyakorlatilag bármiről képes vagyok lemondani, húst például nem is eszem (ez sem könnyíti a dolgot), de a CH teljes kiiktatása mellett nagyon fáradt vagyok és kb. bekómázok.

Most emeltem annyit a CH-on, hogy reggelire eszem 3-4 db Korpovitot, mint eddig, meg több gyümölcsöt eszem.

Reggeli éhgyomros edzés után szoktam alkalmanként zabkását, vagy teljes kiőrlésű palacsintát enni.

Minden más CH forrást kiiktattam, cukrot jelenleg egyáltalán nem eszem

(Helyette cukormentes étcsokiből eszem néha egy keveset, meg BCAA-t iszogatok napközben), vacsorára pedig semmi szénhidrátot nem viszek már be. Többet mozgok (futás + súlyzós edzés), sétálni ugyanúgy sétálok sokat (ez nálam a mindennapok része, nem külön szabadidős sport) és elkezdtem Revex-16-ot szedni.

Így már valszeg fogok fogyni?

2017. jan. 4. 19:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Működhet, de mit eszel konkrétan reggelire, ebédre, vacsorára?
2017. jan. 4. 19:37
 2/8 A kérdező kommentje:

Páldául a mai napom:

Reggelire 2 tojásból (hagymával és egy kis reszelt sajttal) omlett, mellé paradicsom, paprika, jégsaláta, cottage sajt. Meg 3 db Korpovit.

1 óra múlva (nevezzü tízórainak): mandulatejes -édesítős kávé + 2 kocka cukormentes étcsoki.

Tonhalsaláta (saláta ugyanazokból az alapanyagokból + cékla és lilahagyma, cottage sajt hekyett görög joghurt, ment bele pár szem dió is). Emellé is ettem 2 db korpovitot.

Uzsonnára ettem egy kis szelet sütőtököt, 1 zöldalmát

Vacsorára tejsavóproteines túrókrém, meg még egy latte.

Valamikor ennél többet eszem, attól függően, hogy edzek-e (ma pihenőnapom volt). Arra mindig figyelek, hogy soha ne legyek éhes.

2017. jan. 4. 20:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Tokeletes.
2017. jan. 4. 20:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Ketogén diéta hús nélkül? Nem állítom hogy lehetetlen, de nem egyszerű, napi kalóriaszükséglet 70%-a zsírból kell származzon. Egyféle módon tudod eldönteni-korrigálni. Veszel egy digitális konyhai mérleget, mindent megmérsz amit megeszel. Fogod a tapanyag táblázatot és megszámolod mit fogyasztottál egész nap. Legyen meg a szükséges kalóriamennyiség (70% zsírból), testsúly szerint fehérje (kb 20%) a maradék CH (0-10%) (ha ketogénről beszélünk). Ha nem stimmel, a következő nap tudod merre kell korrigálni.
2017. jan. 4. 20:32
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen,ez igy nehéz. Fel is adtam :) így is jóval kevesebb szénhidrátot eszem, a hozzáadott cukrot teljesen próbálom mellőzni, nem nassolok félre.

Nekem valami minimális CH kell. Ha a lassan felszívódó CH-ot is teljesen kiiktatom, akkor csak kóválygok egész nap. Márpedig nálam egy műszak 12 óra, emellett tanulok és mozgok is, szóval muszáj agyilag és fizikailag is topon lennem. A fent leírt mintaéntrenddel már simán elvagyok, ha ennyi CH-t eszem, akkor már nincs gond :)

2017. jan. 4. 21:11
 6/8 anonim ***** válasza:

1.vagyok

Nagyon jól étkeztél! Nagyszerű, hogy ilyen képben vagy a ketogén diétával, és nem tudja mindenki tartani. Kinek a ch jön be, kinek a zsír, ez változó. Azt edd, ami neked jólesik. Kitartást!:)

2017. jan. 4. 21:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Nos, én ketogénezek és kizárólag húsmentesen tudom megoldani :) Nagyon könnyű, hiszen még csak vegán sem vagyok, na nekik necces. Jó, az elején azért nehéz volt, bele kellett jönni. Most viszont szuper, főleg, hogy nem ketózok állandóan, néha azért zöldséget is kell enni, s abba nem fér valami sok.

Nem egyszerű hirtelen ketogén diétára váltani. Nekem évekig szénhidrátszegényen kellett ennem ahhoz, hogy probléma nélkül menjen, mások kevésbé hedonisták és elszántabbak, ők kibekkelik azt a pár napot vagy hetet, amíg pokolian érzik magukat...

S van ember, aki soha nem szokja meg, nem neki való ez az életmód.

Hogy fogysz-e, az attól függ, kalóriadeficitben vagy-e. A szénhidrátbevitel csökkentése sokunknak segít, de pusztán egy alacsony szénhidrátkerettől még nem fogy az ember. A ketogén diéta nem csodaszer, ott is a kalóriákon múlik a dolog.

De amit írsz, az alapján nem úgy tűnik, hogy sokat ennél, bizonyára fogysz így. Ha a mennyiségek jók, akkor nem ehetsz rosszul.

2017. jan. 5. 01:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Hetek alatt valószínűleg rá tudnék állni, de őszintn szólva életemben először éreztem úgy egy életmódbeli megszorítás miatt, hogy ez nekem nem jó. Anno a húst simán alhagytam, a tehéntejről is relatíve könnyen lemondtam (pedig húst és tejet is elég sokat fogyasztottam), a fehér lisztes-cukros dolgokat pedig évek óta próbálom ignorálni, ritkán eszem ilyeneket. De a ketogén diéta sok volt, agyilag és fizikailag is fáradt voltam mellette, pedig ettem eleget.

Kell néha szénhidrát, például egy 10-15 km-es futás után nincs is jobb, mint egy adag zabos-proteines palacsinta, vagy egy jó mindennel megspékelt zabkása :) Alapjáraton még el is vegetáltam volna ketón, de a munka és az edzések mellett muszáj kicsit megnyomnom a CH-t. Pihenőnapokon kevesebb is elég.

Amúgy sok sikert a diétádhoz! :) király vagy, hogy nyomod.

Nekem eddig a legnagyobb kihívással járó életmődváltásnak bizonyult (persze az ilyen humbug-koplalós-agyhalott fogyókúrákat nem veszem ide:)

2017. jan. 5. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!