Közeleg a karácsony, de én szertnék lemeondani a bejgliről. Lehetne a lisztet vala, ilyen mértékben helyettesiteni zabliszttel (kávéfőzőben megdarált zab), vagy nem állna össze a tészta?
talan ez segit neked.:)
de gondolom aruljak is, lehet h olcsobban es egyszerubben jossz ki,ha keszen veszed.
A cukor pótolható a legegyszerűbben... Édesítő. Bár én inkább a mazsolára alapoznék, de az lehet, hogy neked nem fér bele. Nekem sem, ahogy a zab sem, de azért fogok bejglizni.
Bejgliben nincs tapasztalatom, de zabbal is összeállnak a tészták, csak másak lesznek, illetve a kelt tészták ugye problémásak, a glutén hiánya miatt. Bár láttam már élesztős zabos receptet, de ez nekem idegen terep.
Én inkább maradok a nyersvegán verziónál, ami az itthoni készítést illeti. Anyós bejglijét úgyse tudom kihagyni, elvek és tiltólisták ide vagy oda, túl jó, én pedig nem vagyok szent.
Egyetértek a 3. válaszolóval!
Minek akarnád elrontani a finom bejglit? Csak mert fogyózol??
Egyél mértékkel és mozogj egy kicsit többet!
Ennyi a titka az egésznek!
Teljesen felesleges valami álbejglit kotyvasztani.
Nyugodtan egyél normális bejglit, normális mennyiségben, nem kell bezabálni belőle.
Ha neked naponta 1-2 szelet bejgli nem fér bele az étrendedbe, akkor az nagyon nem jó.
De egyébként ha túl is léped a kalóriakeretet 2-3 napig, attól nem fogsz meghízni.
Attól még nem rossz valami, hogy zabos. De a bejglit lehet, hogy nehéz így, nem tudom. Nagyon sok más sütibe teljesen OK a zab, pedig ha valaki utálja a zabízt, az én vagyok.
A mézes se teljesen az igazi vele, de azért finom. Az isler maga a tökély zabbal. Pont a bejglit nem tudom, hogyan kell máshogyan készíteni, mert abból úgyis eszem minimum egy rúddal rokonnál, illetve ha beosztom 3 napra (az a terv, de realista vagyok), akkor hősként fogok magamra tekinteni.
Nem mindenki tud 1-2 szeletet enni s ezt nem is tartom óriási gondnak.
Ahogy azt sem, ha mindenki máshogyan áll a dologhoz. Nálam oltári nagy kilengés az életmódomból, hogy glutén és cukor jut a szervezetembe, nagyon remélem, hogy jövőre felülkerekedek a bejglin is, most már nincs rá időm. Idén a mézest tökéletesítem.
A beigli kelt tészta, az nem működik zabbal.
Készítsd tönkölylisztből vagy durumlisztből, xilittel, és ne egyél belőle 3 kilót.
Oké, gluténmentes. Gluténérzékenyeknek klassz.
Nem gluténérzékenyeknek továbbra is tök mindegy. Az egész gluténhisztéria kizárólag arra megy, hogy eladják a gluténmentes cuccokat drágán. Nincs semmilyen bizonyított (értsd kísérletekkel hitelesített) pozitív élettani hatása a gluténmentes táplálkozásnak a nem gluténérzékeny csoporton belül.
Tudom, mindig jó hinni valamilyen közellenségben, régebben a zsír volt, aztán a szénhidrát, most a glutén és a tejtermékek fej-fej mellett. De önmagában ezek bármelyikének mellőzése semmit nem old meg, viszont gyakran nehezíti a változatos táplálkozást, ami mondjuk egy megszorításokkal amúgy is terhelt súlycsökkentő időszakban sokaknak nehezíti az értelmes, életmód-szintre beépülő diéta tartását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!