Mézeskalács recept?
Régóta szeretnénk mézeskalácsot készíteni a családdal,de mindig elmaradt. Most rávettük magunkat csak éppen egy jó recept hiányzik.
Tudna valaki küldeni egy bevált receptet?
Nem szeretném ha az első próbálkozás rosszul sikerülne és égett,száraz mézeskalácsot kéne ropogtatnunk a fa alatt. :))
Nálunk jól bevált, mert mindjárt puha és ehetö:
Mézespuszedli
1 kg liszt (lehet fele rozsliszt, úgy állitólag jobb)
0,5 kg méz olvasztva
30 dk cukor
4 db tojássárgája
20 dk puha vaj
2 dk szalalkáli és 1 tk szódabikarbóna kevés tejben feloldva
2-3 tk mézeskaláscsfüszer
Az egészet összegyúrni, két-három napra hütöbe tenni.
Kb. fél centire kinyújtani és 200 fokon 8-10 percig sütni.(Ne tovább, mert keseru lesz.)
Ne zavarjon,hogy a teteje még egészen puha, ha kihül, megszilárdul.
Ha kész, porcukorral megszórni, vagy cukormázzal, illetve csokimázzal bevonni.
Lehet a tésztába (vagy a felébe) 1-2 evökanál sötét kakaóport is tenni, de akkor annyi lisztet ki kell venni belöle.
Én tavaly csináltam először, 7 netes receptet "gyúrtam össze", finom és puha lett:)
Hozzávalók:
250g liszt
80g porcukor
80g méz
1kk szódabikarbóna
1 tojás
1 tk vaj
0,3cs vaníliáscukor
1-1kk gyömbér, szegfűszeg, fahéj
Elkészítés:
A tojás a cukorral habosra kevered.
A 30 fokos mézet (a méz hőfoka nagyon fontos) a vajjal és a fűszerekkel összekevered.
A szódabikarbónás liszttel először a cukros tojást, utána a fűszeres mézet alaposan összedolgozod.
Egy napra fóliába csomagolva beteszed a hűtőbe.
A tésztát kinyújtod, a formákkal kiszaggatod, a sütemények tetejét tojássárgájával megkened, majd 180 fokos sütőbe teszed és 5-7 perc alatt megsütöd.
Sütés után azonnal puha volt, az első adagot (2 tepsi) szinte azonnal megettük, úgyhogy meg kellett ismételni az egészet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!