Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy tudnék fogyni, ha nekem...

Hogy tudnék fogyni, ha nekem nem elég a kevés kaja és nem szeretek kb. semmilyen rendes ételt?

Figyelt kérdés

A gyorskajákat nagyon szeretem, főleg a KFC-t. Egy menü belőle vagy pár szendvics el is telít több órára. Otthon főzött ételek közül a húslevest meg a rántott húst szeretem, meg a sült krumplit, bolognait, csirkepörit. Ezekből viszont sokat kell ennem, hogy jól lakjak. Meg nem is valami diétásak...

Volt, hogy a munkahelyemre vittem 3 szendvicset meg pár müzliszeletet, és nagyon éhes voltam, utána rohantam a mekibe mert úgy éreztem elájulok...

Akkor mi a teendő?

2016. dec. 5. 17:39
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha egész nap csak szendvicseken, müzliszeleten és hasonló szénhidrátbombákon kellene élnem, én is elájulnék, elég érzékeny vagyok arra, amikor lezuhan a vércukrom. Amikor még ettem ilyeneket, én sem értettem, miért tör rám hirtelen az éhség és a rosszullét együtt, amikor csak valami nagyon cukros étel vagy ital segített. Ami után nem sokkal megint rosszul lettem, ezért inkább folyamatosan ettem... Most már jobban odafigyelek és jobbára kerülöm a magas glikémiás indexű ételeket. Ha mégis eszem ilyet, akkor is csak sok fehérje és zsír társaságában, és nagyon keveset.

A gyorskajákkal és az említett ételekkel azért laksz jól hosszabb időre, mert a sok szénhidrát mellett van bennük jócskán zsiradék és fehérje. Valószínű, hogy ebben az irányban kellene elindulnod, csak kicsit jobb összetételű ételeket enned. Kiszámolhatnád, mennyi fehérjére és zsírra (nem étolaj) van szükséged, ezt valamilyen jobb minőségű és tisztább forrásból vinnéd be, kiegészítve bármilyen zöldséggel, amit képes vagy megenni. A szénhidrátos köreteket minimalizálhatnád (krumpli, kenyér, tésztafélék), úgy, hogy a végén az összkalória tartható deficitet adjon. A levesek, így a húsleves is beleférnének szerintem, csak tészta és krumpli nélkül. A rántott hús is akár, pl. savanyúsággal. Én a bolognait is egy rakás párolt zöldséggel szoktam enni tészta helyett :)

2016. dec. 5. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!