Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúrázók! Nem aggódtok a...

Fogyókúrázók! Nem aggódtok a karácsonyi kajálások miatt?

Figyelt kérdés
Mennyire lesz nehéz továbbra is tartani a kalóriaszegény étkezést?
2016. dec. 5. 14:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Tavaly azt csináltam amúgy, míg javában fogyóztam, hogy vittem "ajándékba" a harmadik napon egy nagy adag gyümölcssalátát. Na a habos sütik, zserbó halmok helyett én ebböl szedtem magamnak egy kis tállal, de ahogy néztem a vendégség nagyrésze hamar rákattant ( el is fogyott). Persze illemből ha kérdezték mindenre azt mondtam, hogy persze ettem belőle!
2016. dec. 6. 10:39
 12/23 anonim ***** válasza:

Aggódom is meg nem is.

Szeptember óta diétázom az ünnepekre készülvén. 3 kg minusz volt a cél, mert az azt megelőző 6 hónapban annyit híztam és nem akartam még többet. Így az ünnepek alatt gondoltam majd maximum visszahízok de nyárra újra leadom és meg van oldva a dolog. Számomra a félelem már nem az hogy hízni fogok hanem hogy miután elértem a célsúlyt nem tudtam leállni. Már 5 kg minusznál járok de nem gondolom hogy elég. Jelenleg már nem is tudok úgy gondolni az ételre. Pedig szeretek enni. Az lebegett a szemem előtt hogy hú de jó lesz majd megenni a csokimikulást vagy bejglit eszegetni. Most viszont nem tudok enni nem is tudom élvezni az ételt. Sok értelme volt...

Pedig így utólag belegondolva én soha nem szedtem fel 1-2 kgnál többet ünnepek alatt, mert nem szeretem a hagyományos ünnepi kajákat, bejglit kivéve + mindig tornázok karácsonykor is. És az egyéb édességek ( szaloncukor) általában februárig kitartanak.

Szóval most az én félelmem alapja, hogy egyik felem enni akar a másik (az erősebb) nem mer és többet akar.

(58-ról indultam, 55 volt a cél, ekkor úgy voltam vele hogy oké lemegyek 54-ig, most 53-nál jarok és az jár a fejemben hogy lemegyek 52-re)

2016. dec. 8. 09:30
 13/23 anonim ***** válasza:

Hú megértelek utolsó.

52 kg vagyok/voltam 1 hete én is, most ment rajtam át egy vírus már csak 50.5 és azt érzem minden étel ellenség, valamint olyan könnyű fogyni és ezt már úgymond megszoktam, megismertem.

Már egy szelet kenyeret sem tudok megenni gyötrő bűntudat nélkül...

2016. dec. 8. 10:32
 14/23 anonim ***** válasza:

Ez már elment igen más irányba... Részvétem, utolsók. Én csak azt ismerem, amikor annyira rá vagy kattanva a táplálkozásra, számolsz, tervezel, kísérletezel, a fogyás, a test működése és a sütik egyszerre tartanak bűvöletben... S egyszer csak azt veszed észre, hogy majdnem kényszeresen eszel és főzöl jókat, az étel régi élvezete totál eltűnt. Na ilyenkor kell visszafogni valamit.

Ez kapcsolódhat is a karácsonyhoz, hiszen ott is meg lehet tenni, hogy nem élvezettel eszünk éhesen (vagy nem éhesen, éppenséggel 1-2 süti jóllakottan is kellemes tud lenni), hanem már rég abba kellett volna hagynunk, talán még másnap sem fog jólesni semmi, de eszünk, mert most van, mert megkínáltak, mert finom... Ez nekem picit idegen, mert ha IGAZÁN jóllakom, akkor ennyi, szerintem ez elég logikus, nem fér belém akármennyi s a jóllakottságérzés is komoly dolog. De van, aki 1400 kcalos napjai után bevág ötezret...

2016. dec. 8. 11:56
 15/23 A kérdező kommentje:

utolsó..jól megfogalmaztad a problémámat.nálam is ez szokott lenni a gond.sajnos én is képes vagyok kényszeresen enni. akinek nincs ilyen problémája -az valószinű nem érti,hogy miért nem állok le pl 1 szeletnél.

utána meg iszonyat lelkifurdalásom van hogy ezt teszem magammal.. Tavaly a bejglivel csesztem ki magammal.úgy terveztem hogy max 1 szelet reggelente,de aztán persze sokkal több lett. De idén magamnak is be akarom bizonyítani hogy képes vagyok visszafogni magam. de alig várom hogy túl legyek rajta..

2016. dec. 8. 13:32
 16/23 anonim ***** válasza:

Igazából én nem fogyókúrázom, hanem a kisiklásomból nemrég álltam vissza (1 év után) az egészséges életmódra, ami amúgy jellemző rám.

1 év alatt elég sokat híztam, bepunnyadtam.

Nemrég akaratomon kívül, valahogy szinte tudatalatt elkezdtem visszaállni az egészséges étkezésre, és megint elkezdtem futni, majd erősiteni.

Annyira belejöttem, és olyan jól érzem magam a bőrömben, hogy tuzpti nem fogom elcseszni a nagy zabálásokkal. 24-én teletömöm magam bejglivel és halászlével, aztán stop.

Amúgy nem azzal van a gond, ha valaki ilyenkor 1-2 hétig az ünnepek alatt eszik sokat (max felmegy 2-3 kiló), hanem azzal, ha valaki egész évben így él.

Szóval tény, hogy utána kicsit nezéh lesz visszaállni a diétádra, de akarat kérdése valójában.

2016. dec. 9. 03:49
 17/23 anonim válasza:
Én csak a sütik miatt és az édességek miatt aggódok mert azt nem tudom mindig megállni hogy ne egyek belőle dr viszont remélem erősebb leszek most :)
2016. dec. 11. 21:42
 18/23 anonim ***** válasza:
Szerintem egyél ahogy jól esik és majd utána tarts két napos léböjtöt.
2016. dec. 12. 11:08
 19/23 A kérdező kommentje:

Gondolom senkit nem érdekel..

De azert leirom hogy; végre elöször nem hiztam többet 40dkg-nál..!

Örülök hogy végre volt önuralmam..

2016. dec. 31. 07:50
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok, akkor igencsak jól figyeltél, ez a "plusz" semmi, két nap alatt újra eltünik.
2016. dec. 31. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!