Hogyan csináljak újra a diétát? (Bővebben lent)
Mindenekelőtt szeretnék mindenkit arra kérni, hogy a kérdésre válaszoljatok, ne pedig szidjatok, mert magam is tudom, hogy hülyeséget csináltam.
Nagyon dagi lány voltam 13 éves koromig, aztán elkezdtem egészségesen enni és mozogni. Több év alatt 162 cm és 47 kiló lettem. Aki ismert, mind megszólt, hogy gebe lettem, anorexiás. Ez tényleg így volt, csak magam sem láttam be. Kövérnek láttam magam (főleg a labaim miatt, mert a gyerekkori műfaja eredményeképp nagyon combos voltam, és egybevádlim volt). Aztán sorba jöttek a mélypontok, meg az, hogy hazaértem iskolából, és zabáltam. Most 162 cm vagyok és 53 kiló. Elegem van az egészségtelen étkezésből és az undorító alkalomból is. Mert elhihetitek, aki koplalás által fogy le 47 kilóra(az utolsó 5 kiló volt koplalás egészen pontosan) az minden, csak nem szép. 51 kg szeretnék lenni, de rendes diétával és súlyzós+Kardió edzés mellett, de fogalmam sincs hogy kezdjek bele ezek után. Már teljesen elhagyott a motiváció is és az önbizalmam is. Amikor 49 kg voltam, apa (akit évente ha 4x látok) lekövérezett. Onnantól minden nap úgy mentem ki az utcára, hogy reggelente bőgtem, hogy minden ruhában kötözött sonka vagyok, és nagyjából itt vesztettem el az irányítást a dolgok felett. Nem tudom hogy fogom csinálni de összeszedem magam, viszont szívesen meghallgatnék pár tanácsot, mielőtt újra neki futok.

Részvétem. Sokaknál így indul, beszól valaki, akár okkal, akár ok nélkül, akinek inkább szeretnie és támogatnia kellene az amúgyis bizonytalan korszakban levő tinit... Ez szörnyű.
Kezdd el, majd belejössz, ha nincs motiváció, csináld merő makacsságból. Nagyon jó ötlet, hogy edzel és rendesen akarsz enni, valósítsd is meg :) Motivációt nem tudok neked adni, igazából annak jönnie kellene, hisz neked ez így nem jó s boldogabb, egészségesebb és szebb, erősebb akarsz lenni, nagyon helyesen. EZ a motiváció, mi lenne más?

Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, és nagyon jó, hogy felismerted! :) Nekem a volt párom mondta, hogy kövér vagyok, 42 kgval, szóval átérzem a helyzetedet.
Én most mondom azt végre, hogy meggyógyultam az anorexiából. 165 cm vagyok, ehhez fogytam 31 kg-ra a legrosszabb időszakomban.. most május óta jöttem fel 34-ről stabil 47-49-re, sport és egészséges életmód mellett..
A lényeg, hogy ne görcsölj rá..nem rohansz sehová. Meg ha elkezdesz súlyzós edzést is csinálni, akkor szerintem a mérleget felejtsd is el. Nézd a tükröt, a ruháid, centizz, csinálj előtte-utána képeket, ezek reális eredményt fognak mutatni, de a mérleg egészen biztos nem, hiszen az izom nehezebb is lesz, mint a zsír.. Én például most izmosabb vagyok már jóval, mint valaha voltam, és 48kg-val nézek ki körülbelül ugyanúgy, mint régen sport nélkül 42-vel. Sokkal több vagy, mint a mérlegen egy szám. Nem ettől leszel értékesebb meg jobb ember.
Az is jó lehet még, ha elmész testzsírszázalékot méretni.
Nézz utána a neten egy jó szálkásító étrendnek (ne nőklapjás, blikkes cikkek közül válassz). Számold ki az alapanyagcseréd, meg számold hozzá az edzéseket is, de 1200 kalória alá nem éri meg menni egy nap. Mivel nem csak fogyni szeretnél, hanem zsírt veszteni, így érdemes a szénhidrátot alacsonyabban tartani. A húsok, a tojás, zöldségek, kevés gyümölcs, natúr joghurt, túró, cottage cheese mind-mind nagyon jó ételek, nem kell tőlük félned.
A legfontosabb igazából, hogy függetlenítsd magad mások véleményétől és csak magadra hallgass.. Valószínű nagyon csinos vagy így is, egyáltalán nem sok a súlyod! Az lehetséges esetleg, hogy löttyedt vagy, meg "formátlan", de ezen a sport segíteni fog hamar, ha kitartóan csinálod..
Kitartást!
22L

Úristen.. Miféle emberekkel vagy te körülvéve? :/
Először is menj el egy dietetikushoz, ők általában szokták tudni, milyen az egészséges étkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!