Tudna segíteni nekem valaki, aki ért ehhez?
Fogyni szeretnék.
Egészséges,sok fehérje,közepes szénhidrát,kevés zsírtartalmú étkezés rendben,viszont szeretnék elkezdeni kondizni is.
Aerob jellegű edzésre gondoltam amit 1 honap után ha belejövök,súlyzós edzéssel egészíteném ki.
Viszont lenne pár kérdésem a témával kapcsolatban.
1.) Edzés után nekem,mint fogyni vágyónak,fontos e egyből a fehérjepótlás? Ha igen, MIT és hány grammot?20 grammot olvastam. Valamint hogy szénhidrátot edzés után 2-3 órával szabad csak.Igaz ?
2.) Hetente hányszor végezzek súlyzós edzést az aerob mellett? 3 alkalomra gondoltam.
Teljes test vagy szétválasztva? Én teljesre gondoltam.
3.) Mekkora időtartamú legyen a súlyzós edzés?
4.) Hogy osszam be? Heti 5 aerob + heti 3 sulyzó?
5.) Mekkora súlyokkal dolgozzak + ismétlésszám (léci számokat irjatok ne azt h közepes ismétlésszám mert azt nem tudom mennyi)
6.) Jó e ha a napi 1 órás aerobot felbontom hogy 20 perc gyors gyaloglás 20 perc lépcsőző és 20 perc bicikli?
Célom a fogyás.
Eleve már van egy fizikumom,azt se bánnám ha menne le izomból is.
Köszönöm előre is aki segít nekem ! 26/L
Tudod, bennem is régebb felmerültek az ilyen kérdések és tudtam, hogyha igy teszem fel a kérdést akkor szinte senki sem fog normálisan válaszolni. Kicsit annak a látszatát kelti az ilyen jellegű kérdés, hogy a kérdező túl aprolékos és szereti elhúzni a tervezgetést, ahelyett, hogy belekezdene már. Persze én megértem, hogy saját magadon akarsz segiteni , ezért elmondok egy pár dolgot :
1) Edzés után NEM muszáj húst enni, bárki bármit mond, de én is jártam a sikeresek fogyókúrázok cipőjében és garantálom, hogy hús nélkül is megy a dolog. A mozgás a lényeg, nyugi, mert 1-2 óra mozgástól még nem reped meg az izmod, hogy sürgősen pótolni kellene.
2) A 3 alkalom jó. Inkább teljes testre
3) Az időtartamot kérdezd szakembertől és ez komoly ! Vagy nézz utánna interneten. Egyébként általában 10-esen ismétlődő 3-as szetteket szoktak csinálni
4) Aeróbból lehet bármennyi. A heti 5 kiváló ( lehet több is, nem árt meg, de az 5 tökéletes )
5) Kezd könnyen ( 6-7 kiló vagy kevesebb/több, ahogy érzed), az ismétlésszámot már leirtam
6)Jó, de az aerób lehet variáltabb is, nem kell, hogy unalmassá váljon
Bocs, de én sem vagyok szaki. Azért rem segitettem 1kicsit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!