Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ezért vagyok ilyen puffadt?

H@jn@lk@ kérdése:

Ezért vagyok ilyen puffadt?

Figyelt kérdés
Az utóbbi két évben teljesen felpuffadtam, vagy nem tudom mi van, de reggeli után még viszonylag lapos a hasam, aztán ahogy telik a nap és eszek, mindegy hogy mit, felpuffadok, mint aki tele van levegővel, és utána másnapig olyan vagyok. Pedig nem eszek sokat. Ez lehet attól, hogy napi fél litert iszok max? Mert valahol azt olvastam, hogy attól is puffadhat az ember, hogy nem iszik eleget.
2016. nov. 21. 21:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet a kevés folyadéktól is ilyen problémád, de millió más oka is lehet a puffadásnak.
2016. nov. 21. 21:32
 2/9 anonim válasza:
100%
Az ember hasa általában már attól is képes megnőni, ha az illető megiszik egy pohár vizet. Felesleges aggódnod. Folyadékot viszont vigyél be a szervezetedbe. Napi fél liter igen kevés szerintem, nyáron meg főleg.
2016. nov. 21. 21:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Szorulásod nem szokott lenni?
2016. nov. 21. 21:40
 4/9 anonim ***** válasza:

A puffadás legfőbb oka az, hogy olyat eszel, amit nem tudsz megemészteni. Másrészről ha régebb óta rossz az emésztésed, akkor már lehet olyan kóros a bélflórád összetétele, hogy szinte bármitől puffadsz. Harmadrészről lehet baj az étkezési szokásaiddal (rohanás közben eszel, túlterheled a gyomrodat stb.), illetve azzal, hogy nem indul be a normális emésztési folyamat (ezt okozhatja pl. zsírszegény étrend vagy egyszerűen rossz ételek). Egyszerre több tényező is közrejátszhat, illetve ezek erősíthetik egymást.

Én sem iszok sok vizet (azért próbálok, de nem mindig sikerül), de már tudom, mi az a 3 ételcsoport, amit jobb, ha kerülök, és mi az, amitől jobb lesz az emésztésem, ha mégis eszem belőlük.

2016. nov. 21. 23:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Nincs izomzatod, nincs tartása a testednek... a hasfalad nem tudja tartani magát, így amint kerül valami a hasadba, az kinyomja azt...

És igen, baj és rohadtul egészségtelen, ha ilyen keveset iszol és az életedet rövidíted vele.

2016. nov. 22. 06:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha puffadnál, akkor annak lenne más jele is. Rossz emésztés, bélgázok, stb.

Mindenkinek nagyobb lesz délutánra, mint reggel, akinek nem nagyon feszes hasizmai vannak. Ez normális.

2016. nov. 22. 09:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem tudok valami változatosan étkezni, de mindegy mit eszek azonnal felpuffadok, és van hogy még napokig olyan vagyok utána. És van hasizmom, de mégis úgy puffadok mint a lufi. Nem tudom mitől van így. Puffadhatok attól hogy kevés vizet iszok. Vagy ez valami emésztési probléma lenne? Mert minden kajától puffadok, és székrekedésem is van.
2016. nov. 22. 19:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Ajánlom figyelmedbe ezt kis videót:

[link]

2016. nov. 22. 20:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Ilyen kevés folyadék már beteges szint.A viszonylag durvább és rendszeres puffadás meg lehet enyhébb glutén és/vagy laktóz érzékenység,vagy a rost mentes étrend eredménye.
2016. nov. 22. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!