Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hízzak vagy fogyjak?!

Hízzak vagy fogyjak?!

Figyelt kérdés
14 éves vagyok.Sok fiúnak bejönnek a dagi lányok úgy, hogy nem tudom hogy lefogyjak-e vagy semm?165cm magas vagy, és 110kg.

2016. nov. 19. 13:22
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
70%

A legtöbb fiú a dagi lány alatt az ilyen lányokat érti:

[link]

Ez még elfogadható, arányosan oszlik el rajta, és viszonylag feszes.

A te alakod már a súlyosan elhízott kategóriába tartozik, amikor a has már a bugyi felé lóg, az semmiképpen nem dagi, hanem kórosan elhízott. Az X lábak is erről árulkodnak. Az egészséged érekében nem ártana fogynod szerintem, nem feltétlen kell 55 kg pálcikavékonyra fogyni, csak egy egészséges kereten belül kéne mozogni.

2016. nov. 20. 17:47
 32/41 anonim ***** válasza:
13%

Trollok, trollok mindenütt.. Örülök, hogy így "aggódtok" a kis hölgy egészsége miatt, de nem a ti életetek. Tisztelet a kivételnek, ahol szépen megfogalmazott válaszokat találtam, mindehol csak a "dagattfoggyále" retorikát alkamazzátok.

Egyébként a kérdezőnek azt javaslom, hogyha bizonytalan, akkor ne változtasson semmit. Vannak olyan srácok -pl. én - akinek nagyon bejönnek az ilyen méretű lányok, sőt akár hízhatna is ha akarna. Cuki csaj vagy, ne add föl :)

24/F

2016. nov. 21. 10:43
 33/41 anonim ***** válasza:
90%

"Vannak olyan srácok -pl. én - akinek nagyon bejönnek az ilyen méretű lányok"

Azt elhiszem, hogy bejön. Az a te dolgod. Viszont azt betegesnek tartom, hogy a saját ízlésed kielégítése fontosabb szempont, mint az, hogy a társad, a párod, a szerelmed, (de akár az alkalmi kalandnak tekintett másik ember is) egészséges legyen és a várható élettartama és életminősége emberhez méltó legyen. Nem, továbbra sem kell mindenkinek csontsoványnak, szálkás testű fittness-macának vagy izomkolosszusnak lenni (most mindkét nemre gondolva), én is azt vallom, hogy a szépség minden testalkatban, formában ott lehet. DE azt látni kéne, hogy 14 évesen 165 centi magasan és 110 kilósan a kérdező közvetlen életveszélyben van. Már most teljesen biztos, hogy az életminősége rossz. És a következő években - ha nem normalizálja a saját súlyát, akkor még rosszabb lesz. A várható életkilátásai sem valami jók. Az emberi ízületek nem erre a terhelésre lettek kitalálva. Időszakosan működhet, nyilván óriási a rugalmassága a szervezetnek. Hosszú távon nem megy. Huszonéves korára jó eséllyel megindul a térd és a csípő kopása, a keringési problémák.

Önző dolog szerintem erre biztatni valakit, csak mert neked az a fétised.

2016. nov. 21. 13:18
 34/41 anonim ***** válasza:
40%
figyelj ne hallgass senkire nem kell megfelelned itt senkinek se. Legyél olyan ahogy jól érzed magad
2016. nov. 21. 17:18
 35/41 anonim válasza:
Hát ömm izé... szerintem próbálj meg fogyni.Nem rosszból de tényleg én is 14éves vagyok 160 cm és kb 65-70 kg. Nem áll jól nekem a dagiság mások is szekállnak ez miatt. Nagy részben ez is motivál arra hogy fogyjak és persze az is hogy egészségesebb legyek. A dagiságom miatt manapság magasabb szokott lenni a vérnyomásom. Ha megtapasztaltad a fiúk inkább a vékonyabb lányokat szeretik. Kevés eset van ha valakit duci lánnyal látsz. Ez miatt szerintem ki fognak még gúnyolni az életben. Szerintem neked se a 200kg-os fiúk fognak bejönni. Motiválljon az téged a fogyásban hogy más bálnának nevez téged,s mutasd meg nekik hogy képes vagy a fogyásra s ha le fogysz egy 20kg-ot csinosabb leszel mint ők valaha is lesznek :)
2016. nov. 22. 20:18
 36/41 anonim ***** válasza:

#32 De ember, olvassad már el... Ez volt a kérdés!

A legnagyobb jóindulattal se lehet rá azt mondani, hogy esztétikus látványt nyújt. De nem is ez a lényeg mert még fiatal. 1000 ből 999 ember már csak egészségügyi okokból is igen is azt mondja, hogy fogyjon le. 14 éves, kit érdekel, hogy kinek tetszik vagy sem, ezzel még úgyis ráér. Nézzen ki úgy ahogy jól érni magát, így van, igazad van, EGÉSZSÉGES súlykeret között.

2016. nov. 23. 09:27
 37/41 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat es mar fogytam 7kg.
2016. nov. 30. 16:35
 38/41 anonim ***** válasza:
16%
én a helyedben híznék sokkal szebb lennél
2016. nov. 30. 23:46
 39/41 AhriWhite válasza:
49%

Szia!

Azt tanácsolom, hogy fogyj le, és a többiekkel ellentétben el is mondom, hogy pontosan miért is.

Ehhez a magassághoz a súlyod nagyon sok, én vagyok 110 kg, DE 175 centi, és még én is kövérnek számítok. Nem is beszélve arról, hogy egy ilyen súly mellett nagyobb esélye lesz kialakulni a PCOS-nak (policisztás ovárium szindróma, ha gondolod keress rá), illetve az inzulin rezisztenciának is, ami után a kettes típusú cukorbetegség csak egy ugrás. Tudom, miről beszélek, egy hónapja diagnosztizálták nálam is az inzulinrezisztenciát, igaz húsz évesen, de ahogy te is, én is kövérke voltam tizennégy évesen, tehát nem egyik napról a másikra alakult ki.

Épp ezért a te érdeked is, hogy ezzel kezdj valamit. Mindenki azt mondja, hogy mozogj többet, hagyd el a cukros ételeket/nasikat, de mindez többről szól. Teljes életmódváltás szükséges néha, bár ki tudja, lehet ha tényleg beosztod a dolgokat, akkor elérhető a sikeres, tartós változás.

Először is egyél napi 5-6-szor, reggelizz egyből felkelés után, sose hagyd ki, aztán tízórai olyan 9-10 környékén, ebéd 12-14 között, majd délután uzsonna olyan 16-17 között(de ha már 12 körül ettél, akkor 15-kor is uzsonnázhatsz), vacsora 18-20 körül, és attól függően, hogy mikor fekszel le aludni, egy utóvacsit is belerakhatsz, amikor eszel egy-két kekszet, ilyesféléket. Az én diétámba ugyan még más dolgok is vannak, de a rendszeres étkezés (és nem minden étkezésnél normál, nagy adagokat kell fogyasztani) és mozgás mellett megváltozik az ember súlya is, lehetőleg jó irányba. Ha elkezded, tudnod kell, pár hónap után stagnálni fog a súlyod, se fogyni, se hízni nem fogsz, de ez csak átmeneti állapot.

És akkor még utoljára annyi, hogy hízás: ha nem vagy extrém vékony, akkor ne is gondolj rá. Tartsd inkább ezt a súlyt, mint még nagyobb legyél. Nem csak látványra nem szép egy idő után a sok stria a bőrön (ami nem is múlik el, csak elhalványul), hanem az önbizalmadnak se fog jót tenni (csúfolódások a súlyod miatt a suliban, önbizalomhiányt is szülhet ez, ami elindít egy olyan lejtőn, amit senkinek se kívánok). Beszéld meg a szüleiddel, hogy fogyni szeretnél és ők mit ajánlanak, ha komolyan gondolod akkor egy dietetikust is érdemes megkeresni. Sokat segítene!

Sok sikert!

20/L

2016. dec. 1. 13:02
 40/41 anonim válasza:
19%
öltözz alakodnak megfelően
2016. dec. 13. 20:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!