Reggelire ettem 3 fott tojast es ittam 3 pohar savanyu kaposztalet, az sok?
Hogy lenne már sok, viccelsz?
A tojás oké, a savanyú káposzta leve is, de ebből elég max. fél deci (rendkívül hasznos is, ha házi), ha nem akarsz hasmenést... Olyankor idd, amikor eszel is valamit, húsokhoz, fehérjékhez főleg nagyon jó.
Utolsó kérdésedre a válaszom igen.
"Gyumolcsokkel nem fogsz fogyni."
Akkor az én 16 kilóm, ami rendszeres napi gyümölcsevés mellett történt, az nem fogyás? Ez totál hülyeség, nincs ilyen szabály, hogy "ezzel vagy azzal nem fogsz fogyni".
Bazi nagy tévedés. Sose volt ennyi izom rajtam, mint most.
Nem ismersz, gőzöd sincs a teljes étrendemről, a mozgásmennyiségről, semmiről, csak egy fél mondat alapján odaböfögsz valami okosnak látszó sommásat. Na ez a baj a legtöbb itt észt osztóval. Napi pár szem gyümölcs (és nem, nem napi két görögdinnyére gondolok) nem feltétlen tesz tönkre egy jó étrendet, amit mondjuk egy átlagember az egészsége és fogyása érdekében követ. Nem is feltétlen szükséges hozzá, de ne csináljunk már úgy, mintha a nyugati civilizáció elhízását a gyümölcsök okoznák vagy a fogyást azok akadályoznák meg. (A versenyzőknél nyilván más lehet a helyzet.)
Arról az apró tényről már ne is beszéljünk, hogy a zöldség és a gyümölcs megnevezés pusztán hagyomány kérdése, semmilyen "hivatalos" biológiai, tudományos definíció nincs rá. Szóval most az elrágcsált mézédesre érett kerti paradicsomom az zöldség vagy gyümölcs? És a zöldalma, amit salátába szeleteltem?
Nem, nem kéne ch, az merőben opcionális, illetve akinek kell, egye.
S igen, gyümölcsökkel is remekül lehet fogyni, csak egyeseknek nem előnyös. Pl. nekem sem jó kilószámra enni (de lehet úgy is fogyni).
Ez csak a reggeli, nem tudok vele önmagában mit kezdeni. 6 tojás se lenne sok, ha a napod jó s nem zavaró, sőt megfelelő számodra, hogy reggelid ilyen fehérjedús.
A savanyú levekért én is odavagyok :) Ha jólesik, miért ne?
"Pl. nekem sem jó kilószámra enni (de lehet úgy is fogyni). "
Kilószámra én sem ettem - ahogy semmi mást sem. Tökéletesen egyetértek, a túlzás ebben (is!!!) tud ártani.
De azt senki, soha nem fogja nekem elmagyarázni, hogy a napi egy marék áfonya/bogyós gyümölcs vagy egy-két darab alma vagy egy darab narancs vagy 2-4 szem apró mandarin vagy egy szem körte, amivel feldobom a napom, az bármilyen diétát tönkretesz. Aki ezt mondja, azt én sajnos nem tudom komolyan venni. Ismétlem, nem versenyzőkről, milligrammra kiszámolt étrendről van szó, hanem egy átlagos, aktív ember egészséges és élvezetes étrendjéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!