Melyik az egészségesebb olívaolaj vagy kókuszolaj?
Tojást szeretnék sütni és nem tudom milyen olajban érdemes,tudnátok segíteni?
Most csak étolaj van itthon
Nem a kalória miatt kérdezte, ez szerepel is a kérdésben. Egészség.
Ebből a szempontból pedig nagy különbség van a zsírokban.
Nos, a felsorolt ökörségeket félretéve: az olívaolaj az egészségesebb, mert kizárólag telítetlen zsírsavakat tartalmaz, szemben a kókuszolajjal.
Másfelől nem, nem vész el az olívaolaj minden fontos tulajdonsága a főzésnél. A mediterrán konyha alapja, igen, abban is főznek, sütnek, s a mediterrán étrend az egyetlen olyan étkezés, ami orvosi tényként meghosszabbítja az életet (WHO), a szellemi világörökség része.
Ha olívaolajat használsz, sokkal közelebbről szállítják a zsiradékot, mintha kókuszolajat vennél. Ez azért fontos, mert a szállítmányozás csökkentésével csökkented az ökológiai lábnyomod, magyarul kevésbé szennyezed el a bolygót magad alatt, magyarul hozzájárulsz ahhoz, hogy legyen elég víz, étel és levegő öregkorodra és a gyerekeid számára is.
Ezek együtt teszik egészségesebbé az olívaolajat a kókuszzsírnál. Csak arra figyelj, hogy sansa vagy pomace felirattal ellátottat ne vegyél soha, az maximum lámpaolajnak megfelelő minőségű, vegyszeres eljárással készül. A jóminőségű olajra nem szabad sajnálni a pénzt, de egy üveggel hónapokig elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!