Mitől lehet, hogy a hajam kifésülhetetlenné válik a ricinus, - és kókuszolajtól?
Pár észrevétel:
- A disznósörte fésű az nem fésű, hanem kefe, és nem a haj kibontására való. Nagy fogú fésűvel fésüld ki, ne a kefével. A kefe arra jó, hogy a már kifésült hajat kefézd vele, masszírozza a fejbőrt, eloszlatja a zsírt a hajon.
- A Bánfi sampon alapból baromira szárít, és egyáltalán nem tesz jót a hajnak, ahogy alapjáraton a haj hosszát sem szabad samponozni, attól lesz száraz és nehezen fésülhető. Csak a fejbőrt samponozd, a hossza nem koszos, elég neki, hogy öblítéskor átmegy rajta a hab.
- Az ilyen olajos pakolások nekem egyáltalán nem használtak, mivel a sampon ki is szedi jóformán az olajat a hajból, és többet árt, mint amit az olaj használt. A legjobb, ha simán kókuszolajat használsz 2-3 cseppet hajvégápolóként, és nem mosod ki. Vizes és száraz hajra is teheted. Ez így tényleg hatékony (nem növesztésre, arra semmi sem használ, de nagyon jól ápolja a hajat, és persze ha egészséges könnyebb növeszteni).
- A ricinust én is használtam 4 hónapig, semmivel sem nőtt tőle gyorsabban a hajam, viszont rengeteg kihullott tőle, szóval ott abba is hagytam. Szerintem csak mítosz, hogy ez használ.
- Azzal mész legtöbbre, ha keresel egy olyan sampont, ami nem szárít, nem lesz tőle "csikorgóan tiszta" a haj, egy jó sűrű tápláló balzsamot meg egy hajvégápolót (erre akár a kókuszolaj is jó) és kíméled a hajad mindenféle káros behatástól, mellette rendszeresen (2-3 havonta) nagyon keveset vágsz belőle.
# 2 válaszoló
A ricinus olaj nem mindenkinek találja a haját. Nekem pl. nagyon sokat nőtt tőle (mérem havonta és fotózom)
Kérdező, vannak olyan termékek amit megkönnyitik a kifésülést. Én is használok és ajálott is ricinus használat után. A Gliss Kur-nak vannak nagyon jó termékei.
Azért használtam Bánfit, mert mindenhol azt olvastam, hogy, ha eleve olajos, tápláló samponokkal (pl. Gliss Kur, stb.) próbáljuk kimosni a természetes olajokat a hajunkból, nem fog kijönni belőle rendesen, aminek a ricinusolajnál megvan az a veszélye, hogy hullani kezd tőle a haj.
Használok hajvégápoló olajokat (szintén Gliss Kurt), és először ritka fogú fésűvel kezdem kibontani a hajam, de így is olyan gubancos, hogy mindenhogy tépi.
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!