Kelt tésztánál sikért lehet helyettesíteni utifűmaghéjjal?
Figyelt kérdés
pl. ha egy sütit sütök zabpehelylisztből, abba ugye nincs sikér, amitől megkelne. Néztem a neten recepteket, ahol búzasikért tettek hozzá és így megkelt. Ezt helyettesíthetem utifűmaghéjjal?2016. nov. 10. 15:18
1/1 anonim válasza:
Az útifű rost, köze nincs a búzafehérjéhez, nem keleszt.
De sok receptben van zab és élesztő, sikér nélkül. Még nem próbáltam, de tényleg sok gluténmentes kelt kenyér létezik, csak ott általában keverik a gabonákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!