Szeretnék életmódváltásba kezdeni sokat kell fogynom kb 30 kg-ot mit mivel tudnák helyettesíteni?
Helyettesíteni igazából nem kell, persze van, akinél ez így működik, főleg eleinte...
Édesítő nem kell az élethez, de én is eszem ilyesmit, mert kellemes. A xilit a tuti szerintem, extrém szénhidrátmegszorításnál látom csak értelmét az eritritnek, de ez emberfüggő s van, aki a steviát is bírja.
Milyen életmódra lépsz? Az egyik ember a kenyeret rizsre, zabra cseréli, a másik zöldséget, olajos magvat, tojást, zsírt eszik "helyette"... A gluténmentes gabonák még egész közel állnak hozzá.
A krumpli számomra pótolhatatlan, semmi nem hasonlít hozzá. Nem helyettesítem, maximum mást eszem.
Az nem jó, ha valaki szerint Egy Igaz Út létezik... Isten mentsen engem a szénhidrátos étrendektől, pláne a zsírszegényektől, de azért sosem gondolnám, hogy mindenkinek ez a jó, bármennyire is előnyös a test és a jóllakás szempontjából, azért nem akárkinek. Kinek napi 5, kinek napi 40, kinek 300 vagy 1000 gramm ch kell, egyikkel sincs baj, ha jó s az adott emberhez illő az étrend.
A fehérjeigény kevésbé rugalmas, de a másik két makrotápanyag alaposan az, főleg a nem esszenciális szénhidrát. Vegánnak lenni kicsit komplikáltabb, főleg, ha az ember nem bírja a sok szénhidrátot. Remek étrend lehet, de oda kell figyelni erre-arra. Persze más étrenden is, de minél több a megszorítás, annál nehezebb.
Kenyér helyett abonett, pufasztott rizs tökéletes kezdetnek, később lehet zabpehely.
Fehér liszt helyett mindenképpen a már leírt teljes kiőrlésű gabonából készült liszteket használd, ha muszály. (Főzeléket önmaga pürésítésével lehet sűríteni pl. elkerülhető a liszt így).
A zsírban sütés helyett párolás, pici olivaolajon.
Felvágottakat, zsíros sajtokat le lehet cserélni csirkemellre, pulykamellre, sovány halakra. Sajnból sovány sajt, pl. mozarella, már többféle ízben is kapható. Napi 3 liter víz!!
Jó a sok zöldség, a gyümölcs (cukortartalom miatt nem sok) a sovány túró, a tofu.
Köretnek rizs, a basmati risz pl. tökéletes.
Lehet főtt tojást enni zöldségekkel, a sárgája nélkül.
Ha sportolsz kell a fehérje és ezek tökéletesek.
Én azt ajánlom, ha érdekel írj privátot, van egy fajta turmix, amivel lehet kiváltani étkezést. Ebben tudok segíteni.
A mozgás fontos, kezd lassabb mozgással, séta, kocogás, otthoni torna ami lassabb, ne Rubint Réka extra legyen. Én Béres Alexándrát ajánlom, lassabb, és megtanítja helyesen csinálni a gyakorlatokat, mert egyrészt úgy ér valamit, másrészt, az a lényeg, hogy a szervezeted zsírt égessen ne izmot, ahhoz nem kell az elején aerob vagyi intenzív mozgás, másrészt az izmoknak ízületeknek is meg szokni fokozatosan a terhelést, hogy ne sérülj le. Később persze lehet és kell is emelni a mozgás intenzitását, mondjuk, ha egy 10 kg már lement.
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!