Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha nem híznátok, ti is egész...

Ha nem híznátok, ti is egész este egészségtelen kajákat tömnétek magatokba?

Figyelt kérdés
Én tuti legyűrnék minden este legalább egy zacskó chipset, egy tábla csokit és vagy egy fél doboz jégrémet. Olyan szemétség, hogy minden ami finom, hizlal! Nektek nincs elegetek néha a fogyókúrából?
2016. okt. 8. 23:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szeretem a chipseket így az nem is okoz gondot, hogy nem eszem. A csoki, fagyi meg olyan, hogy a jelenlegi diétám mellett is eszem. Nem mondtam le semmiről, csak most már mértékkel eszem. Eddig lement 18 kiló.
2016. okt. 8. 23:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs elegem, mert nem fogyózom, hanem életmòdot váltottam. Chipsen kívül mindent eszek, azonban a napi megfelelő tàpanyagbevitelre ügyelek.
2016. okt. 8. 23:37
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Extrém nehezen hízom, csak tudok évtizedeken át masszívan zabálni (nem sokat enni, hanem rengeteget, minden egyes nap). Még nem fogytam le, de kb. 3 éve stagnálok, hol igyekszem fogyni, hol ereszdelahajam van...

De életmódot váltottam, egészségtudatos vagyok, azonkívül megfelelően kell ennem az edzéshez... Rossz étrenden nincs elég energiám, nem tudok felkelni reggel, rossz a közérzetem. Én pedig hedonista vagyok, jól akarom magam érezni, ráadásul még vagy 80 évig.

Talán szerencsés vagyok, mivel kedvelem az életmódomba tartozó, nekem jó ételeket. Más ételeket is kedvelek, de ami az életmódomban van, azt messze a leginkább. Jó, néha van ütközés, de az életmódom egyik fontos része az alapéletmódomból való kilengés, amikor jó esetben zöldségételeket eszem ipari mennyiségben, rossz esetben 1 dekánál több zabot, rizst vagy legalább fél almát, legrosszabb esetben tk tönkölykenyeret, amit a párom készít frissen... Vagy cukrot bolti édességben, esetleg házi sütit, de az már oly ritka, hogy nem érdekes.

Na jó, ebből úgy néz ki, mintha nem lennének igen laza s nem tömném bele néha a számba azt, ami szembejön és megkívánom, akár éjfélkor egy pofa mazsolát vagy ilyesmi... Ez nem esik jól, úgyhogy ez ritka, a rebellis énemnek felül kell írnia a hedonizmust.

A fogyási küzdelemből néha elegem van, igen, így 5 év után, úgy, hoghy évek óta semmi értelme... Általában számolok, ami fárasztó és úgysincs eredménye, hisz nem számolni kell, hanem deficitben enni s ez nálam ritkán esik egybe. Ha nagyon elegem van, akkor lazázok, majd újrakezdem. Most a kettő együtt van, fene se érti, hogy tudok egész nap enni és fegyelmezetlenkedni s nem elszállni, ilyen még nem volt, amióta nem vagyok kövér.

Chipset nem eszem. A krumplit kvázi kizártam 5 éve, de mivel a kedvencem volt, évek után visszajött a gondolata, nos, nem is olyan poén. Néha eszem, de nem kavar be.

Csokit és jégkrémet szoktam enni, a fogyást nem zavarja, ha nem pluszban eszem, hanem az étkezésem részeként. Persze házi csoki és jégkrém, ami úgyis sokkal jobban ízlik, mint a bolti. De inkább sütis vagyok, ami, ha (újfent saját) piskótáról van szó, megint csak ideális fogyáskor, főleg a csokitorta, mert az olyan laktató, hogy úgy kell magamba tuszkolni valamit utána vacsorára.

Egyénfüggő, mi finom (nálam az ecet és a zöldborsó vezet, plusz a tojás, persze sorolhatnám... kevés dolog van, amit nem szeretek), viszont a kalóriatöbblet hizlal, nem az ételek.

Hogy a lótúróba tudnék normális mennyiséget enni, ha telenyomnám az ételemet üres kalóriákkal? Nem jön össze.

Ha valaki önsanyargatásnak éli meg a dolgot, az jó eséllyel nem megfelelő életmódon van, illetve nem eszik megfelelő mennyiséget. Van, akinek mindenképpen nehéz fogyni, de sokan igazán megnehezítik a saját életüket.

2016. okt. 8. 23:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Élsportoló vagyok, a napi 3500+-os kalóriaigényemmel a fél világot megehetem, sőt, meg is kell ennem annyit, ha nem akarok izmpt veszíteni.
2016. okt. 9. 00:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Sokat segít a fokozott aktivitás, az egyszer biztos. S számos előnye van.

De 3500 kcal nem is olyan sok, nekem elég könnyen bemegy annyi... A 2000 kcalos keretemmel (igyekszem is növelni a mozgásmennyiséget s az izomtömegemet). Avagy a nagyevők problémái, mások meg nem tudnak eleget enni tömegeléskor...

De hogy MIT eszik az ember, az sportolásnál is fontos.

2016. okt. 9. 00:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát azért akkor sem. :D Ha olyan buli van, vagy épp olyan az egész hétvége, hogy pizza az ebéd, sültkrumpli a vacsora, este meg toljuk a sört, csokit, csipszet, akkor bizony érzem, hogy kb. csak szénhidrátot ettem, és elég rosszul is tudok lenni tőle. :D Imádom a sós nasikat, néha az édeset is, de egy csomag chips vagy egy csoki után fél napig pihentetnem kell a gyomromat.

Ha minden nap ennék ilyeneket, akkor egyrészt hamar gömböc lennék, vagy inkább egy nagy paca :D másrészt nagyon beteg is.

A fél doboz jégkrémet meg a tábla csokit azért mennyiségre is soknak tartom, mert az rengeteg, egy zacskó chips az csak kalóriában, de egyébként nem tart sokáig azt a 60-70 grammot bepuszilni. :D De ha nem vagy nagyon válogatós, akkor azt tudod helyettesíteni otthon készített zöldség vagy gyümölcs chipsekkel, de ha már te megcsinálod magadnak krumpliból olaj nélkül, esetleg édesburgonyából, házi fűszerekkel, akkor viszonylag egészségesen meg tudod oldani a nasizást.

2016. okt. 9. 04:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ki lehetne kergetni a világból ilyen étrenddel. A súlyomat sporttal tartom "rendben", egyébként azt eszem, amit megkívánok.
2016. okt. 9. 13:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Meg csak egy eves kerdes🤔

Hat, en mertekkel tennem. Csokit, cukrokakat szerencsere nem szeretem, de a chips sos keksz, az minden mennyisegben johet...:(

Neha elegem van a fogyokurabol, de vekony akarok lenni😋

2017. okt. 8. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!