Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Inzulinrezisztenciások,...

Inzulinrezisztenciások, összegyűjtünk néhány olyan főételt, amit mi is ehetünk ebédre?

Figyelt kérdés

Jöhetnek a kedvenc receptek és az olcsó, egyszerű receptek is, amit sűrűn készítetek.:) Más is minden étkezést külön megfőz és még nyersen leméri az összetevőket? Ezt meg lehet szokni? Van időtök ennyit főzni és méricskézni?

Megkívántam ma a vadast, de abban van mustár, amiben meg cukor van. Most ilyenkor nem ehetek többé vadast?

Bocsánat, hogy ilyen amatőr vagyok még a témában. Köszönöm előre is a segítséget!:)

2016. okt. 5. 15:03
 1/3 anonim ***** válasza:
49%
Én nem vagyok érdekelt a témában, de egy barátomnak cukorbeteg volt, és vegán (teljes értékű növényi) étrenden 2-3 hónap alatt teljesen megszűntek az inzulinos problémái. Azóta, kb 2.5 éve bármit ehet, semmi baja nincs a cukortól stb (persze azóta is vegán, ha jól tudom)
2016. okt. 5. 15:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, a ketogén diéta jó cukorbetegségre, csak hogy ellenpontozzam az előzőt, ebben ráadásul logika is van. Egy cukorbetegnek nem jó szénhidrátdús növényi étrenden lenni, ez világos. Szénhidrátszegény növényi étrenddel más, de csak a cukorbetegség miatt kidobni az összes állati cuccot és növényekkel szenvedni, ha neki az nem fekszik és emiatt szenvedés. Aki szereti a vegán életmódot, az más, én is kipróbáltam, kellemes, csak a szénhidrátra kell figyelnem, hogy alacsonyan legyen, mint mindig, ha jól akarom magam érezni.

Nos. Inzulinrezisztenciás nem vagyok, max. fiziológiailag, ha jól csinálom az életmódomat, de kerülöm a cukrot 5 éve, nem nehéz s igyekszem kevés szénhidrátot fogyasztani.

Tojás s más állati fehérjék, zöldségételek (vigyázva azért a szénhidrátosabbakkal s a mennyiségekkel, bár egy cukorbetegnek sokkal nagyobb a szénhidrátkerete, mint ami nekem jólesik), ezek jók.

Őszintén szólva a mustárbeli cukor annyira minimális, hogy extrém súlyos cukorbeteg legyen a talpán, akinek az bekavar. Kevés van benne. De ha te csinálod a vadast, akkor egyszerű, vegyél cukormentes mustárt, nem nagy ügy. Én magam készítem a mustáromat, abban sincs cukor, csak nem elég finom (de a dijoni és az eritrites paleós sem ízlik). De amikor belekeverem ételekbe, ott működik. Töltött tojásban is jó.

Ha számolok, akkor mindent mérek, igen. Vegyes zöldséglevesnél kb. 17 mérés is összejön, na azt nem csinálom meg mindig, max. van pár gramm tévedés, ami nekem nem fáj. Nem nagy tévedés, mivel a leveseim mindig szénhidrátszegény zöldségeken alapulnak.

Megszokható a számolás és mérés, nem is az idő a gond, az nem sok, de nem embernek való macera, ha engem kérdezel. Főleg, ha 30 féle dolgot eszel egy nap, mint sokszor én s képtelen vagy ugyanazt kétszer ugyanúgy készíteni.

2016. okt. 5. 17:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Pont ezért írtam le ezt az esetet, ilyen is létezik. Kérdező, nyugodtan keress rá a neten (angolul sokkal több találatod lesz), nem egy emberen segített már a növényi alapú táplálkozás.
2016. okt. 5. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!