Miért vannak falásrohamaim?
A legutóbb írtak alapján hasonlítunk... Én is sokszor túleszem magam, ha békén vagyok hagyva és jólesik meg minden. Szénhidrátos étrend mellett pedig messze túleszem magam. Az inzulin tuti benne van, mert a fehérje is "bekavar", ha fogyni akarok. De az kell s legalább jól laktat.
Sokakat egyáltalán nem zavar a szénhidrát. A párom simán tud fogyni erősen gyors szénhidrátra alapozva is, míg nekem a lassú se jó. Ha ezt tapasztalod, kérdező, akkor egyél kevés szénhidrátot s az is jobbára zöldség legyen. Ha ez drasztikus, akkor legalább lassú felszívódású s legyen mellé zöldség, fehérje...
Az édesség egy másik dolog. Ugyanúgy kicsit megbolondít, mint a szénhidrát (az édességeim nem szoktak szénhidrátdúsak lenni), ugyanúgy képes vagyok csak enni és enni és enni... Van az a töménység s összetétel, ami laktat, de pár falat sosem elég.
Sok embernek ráadásul külön desszertgyomra van, nekem is. Amikor pompásan jóllaktam s nem kívánok több ételt, akkor édességből még rengeteg befér. Ekkor nyilván nem kell elkezdeni ilyesmit enni, bár ez csak étvágy, ami ellen könnyebb küzdeni. A mardosó éhség vagy erős energiahiány más lapra tartozik, olyankor enni kell s nem szenvedni s szédelegni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!