Hogyan győzzem le a közös étkezésekkel járó stresszt?
Egyetemista vagyok, csak 2 hetente járok haza hétvégére, de már előre rettegek, ha a közös ézkezésekre gondolok. Vegán vagyok, amit a családom elfogad, de valahogy mindig elfelejtik és már nagyon idegesítő, mikor a rántott húsokat meg a tejszínes krumplisalátát kínálgatják. Ráadásul alapból sosem ettem sokat, de ezt valahogy nem bírják felfogni és egyfolytában kajával akarnak tömni, amit udvariasan visszautasítok, erre megkapom, hogy csontsovány vagyok (ami nem igaz, mert rendesen eszek) , de ha véletlen kétszer szedek valamiből, akkor rögtön szóvá teszik. Összességében gyomorgörcsöm van az otthon étkezés gondolatától is. Szerintetek mit tegyek? Már nagyon nyomasztó a helyzet!
18L
Ne vegyél részt a közös étkezéseken, számomra ez egyértelmű lenne. Ha képtelenek megérteni és stresszelnek, macerálnak a nyugodt étkezni hagyás helyett, akkor ez így nagyon nem jó.
Elég nagy ívben tudok figyelmen kívül helyezni dolgokat és szeretek megbotránkoztatni vaskalapos s intoleráns embereket az étkezésemmel, de ha enni akarok, akkor hagyjon mindenki békén s ne maceráljon. S elkopik a szám, ha ezredjére mondom el azt, amit már elsőre is meg kellett volna értenie egy értelmes embernek.
Figyelj, engem is nagyon zavar.
Nálam apósomnál volt ez a helyzet, a saját családommal sosem volt gond. Ezt leszámítva imádom apósomat, de ő azt hiszi, hogy 14 éve viccből nem fosztok húst, és poénos ha egy étkezés alkalmával 2-3x megkéri, kérek-e csülköt.
Egyszer rossz kedvem volt és felcsattantam, hogy szálljon le a témáról, mert soha a büdös életben nem fogok húst enni, mert undorítónak és egészségtelennek is tartom és nincs rá szükségem.
Na azóta szóba se hozta a témát, ennek már több éve. És ezt leszámítva tényleg nagyon jól kijövünk, sőt, általában az én pártomat fogja a fiával szemben - ez volt az egyetlen olyan pont, ami számomra elviselhetetlen volt.
A családodnak sem ártana egyszer NYOMATÉKOSAN elmagyarázni, hogy nem vicces, hanem felettébb bántó és idegesítő ez a bánásmód, és neked annyira rosszul esik, hogy lassan nincs is kedved velük együtt étkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!