Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen diétát javasolnátok...

Milyen diétát javasolnátok nekem? Nektek mi vált be maximálisan?

Figyelt kérdés

Próbáltam a csirkemell zöldséggel dolgot, de tudom jól, hogy az úgy nem működik hosszútávon, hogy nem eszek semmi szénhidrát tartalmú és zsírtartalmú ételt, mert akkor rögtön az első adandó alkalommal (pl: esküvő) felzabálok mindent a kiéhezettség miatt. Emiatt rengetegszer volt jojó effektusom, és azt vettem észre, hogy olyan édességek után is sóvárogtam már, amiket amúgy nem is szeretek. Tudom, elég beteges, számomra is. Viszont fogalmam sincs, milyen ételeket ehetnék, amikben van szénhidrát, mégis segítenek a fogyásban. 3-4 kilóról lenne szó, amit 1-1,5 hónap alatt szeretnék leadni.

Heti 3 órát sportolok egyesületben, és olyan 1 órát magamnak (10-15 percet szoktam kocogni hajnalban és este, ami tudom, hogy kevés, főleg úgy, hogy régebben ment sokkal több is, de amióta este 8-ra érek haza, és 3-kor kelek a tnaulás végett, nem megy több).

Szóval tudnátok-e nekem olyan diétákat mondani, amik megfelelő hozzáállással garantáltan sikerülhetnek?

2016. szept. 11. 15:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem azért. Ha nem eszel szénhidrátot és zsírt, akkor koplalsz vagy rabbit starvation szindrómát kockáztatsz. Ha nem eszel elég esszenciális zsírt, az vitamin- és hormonproblémákat okoz.

Bármilyen szénhidráttal lehet fogyni, mennyiség kérdése, de a lassabb felszívódásúak ajánlottabbak. Nekem az se jó nagyobb mennyiségben, ezért is eszem inkább zsírt :) Kinek mi a jó és működő.

Nem a hozzáálláson múlik, olyan diétára van szükséged, ami neked jó. Hiába kényszeríted magadra azt, ami nemcsak nehéz, de enervál s lerontja a közérzeted... Az nem a megfelelő módszer.

De várhatóan bármilyen étrenddel fogysz, ha elég keveset eszel (de azért ne koplalj).

2016. szept. 11. 15:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Ami nekem bevált:

Mindent eszem, amit korábban, de mértékkel. A kenyeret és a cukrot elhagytam (néhanapján azért eszem kenyeret is úgy havonta-kéthavonta egyszer, meg néha cukrosat, de nem napi szinten)

Odafigyelek rá, hogy kalóriadeficitben maradjak.

Így nincs bennem hiányérzet, nincs bennem az az érzés, hogy szenvednem kell a fogyásért, hogy le kellett mondanom olyan dolgokról, amiket szeretek.

Hiába hallom mindenhonnan a teljes életmódváltás szöveget, azt hiszem, meghülyülnék, ha nem tolhatnék be egy hamburgert vagy pizzát időnként.

A különbésg az, hogy ezt nem napi szinten teszem.

Az eredmény: 7 hónap alatt 18 kg. Koplalás nélkül, falási rohamok nélkül, és teljesen jól érzem magam.

2016. szept. 11. 16:21
 3/3 anonim ***** válasza:

A zöldségekben is van szénhidrát, és a csirkemellben is van zsír, csak kevés...

Én elvileg alacsony szénhidráttartalmú étrenden élek, gyakorlatilag viszont zöldségekkel és napi 1-2 gyümölccsel, diófélékkel kellemes mennyiségű szénhidrátot fogyasztok, és jól is tudok lakni. Melléjük húsokból és egyéb fehérjeforrásokból jócskán eszem olyanokat is, amik nem zsírszegények, mégsem akadályozott egy cseppet sem a fogyásban (sőt segített jóllakni), miközben sosem számoltam a kalóriákat. Egyszerűen elhagytam a gabonákat, a cukrot, az étolajat, a krumplit és a tejtermékeket, meg még pár ételt, amit amúgy is ritkán ettem (pl. szója, kukorica). Mindennap eszek legalább egyszer levest, meleg ételt, ötször eszek naponta, és csak vizet és gyógyteákat iszom.

Nekem ez elég volt ahhoz, hogy normális ütemben lefogyjak, és hízni nem tudok tőle, egyszerűen nem tudok a jelenleginél többet enni az étrendem keretein belül.

3-4 kiló nem sok, én összesen 15-től szabadultam meg. A mozgás is fontos a jó alak és az izomzat fenntartása érdekében. Ha ennyit tudsz kocogni, az is valami, de tanulás közben is megállhatsz óránként 5-10 percre, és csinálhatsz pár egyszerű gyakorlatot, illetve keresd a lehetőséget a mozgásra (lépcsőzés lift helyett, futás a buszmegállóig stb.).

2016. szept. 12. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!