Hogyan fogyjak le 20-30 kilót?
Ehhez jó étrend kell, nem fogyókúra, és 2-3 naponta 50-60 perc edzés.
A heti 1-1,5 kg fogyás egészséges.
Táplálkozási irányelvek:
Helló!
Én nem is tudom, a napi 5-6 l vízzel kapcsolatban voltak már ellenérvek, 1,5-2,5 l a normális, állítólag nem nagyon egészséges, ha valaki ennél többet iszik.
Az edzéstípusokról itt olvastam infókat, mert én is szerettem volna valami szakszerűséget belevinni abba, hogy 30-50 kg-t leadjak végre valamikor:
Szóval 3 fajta edzéstípust különböztetnek meg: zsírégető, állóképességnövelő másnéven cardio, és izomtömeg-növelő edzés.
Aki nagy súlyokat emelget, és ezzel felduzzasztja az izmokban lévő szénhidrátraktárakat, annak emellett nem ajánlják a cardio típusú, azaz az állóképesség-növelő edzést, hanem pusztán a zsírégetőt, mert a cardiotól a nagy izmok leeresztenek, mint egy lufi...
Az izomtömegnövelő edzés gondolom világos, nagy súlyokat mozgatnak meg ameddig csak bírják, illetve ennek is van technikája.
Az állóképesség-növelő, vagy cardio edzés a 130-as pulzus fölötti mozgás, a zsírégető edzés a 130-as pulzus alatti mozgást jelenti.
A zsírégetést hosszú ideig javasolják gyakorolni, kinek van erre ideje, minimum napi 60-90 perc - illetve heti 2-3 alkalommal, de mivel ez az edzéstípus nem erőltetheti meg sem a keringési rendszert, sem az ízületeket, sem az izmokat, ezért nem gondolom, hogy ne lehetne minden egyes napon gyakorolni. A test szöveteiben a regenerálódási igény itt nem olyan nagy, mint a másik két edzéstípusnál, ahol gyakorlatilag újra kell építeni a szöveteket, ezért kell azoknál a néhány nap pihenés.
A cardio vagy állóképességnövelő edzésnek a 130-as pulzushatára mindenkinek máshol van, kinek mi a megerőltető. Lehet, hogy a szomszéd Mariska néni már attól is 150-es pulzust produkál, hogyha le kell hajolnia bekötni a cipőfűzőjét, Egerszegi Krisztina meg mondjuk a medence harmadik körénél éri el a 130-at, addig meg csak úgy elúszkálgat - közben persze mindenkit lekerülve. Lényeg, hogy ennél a mozgásformánál 130 fölött NEM a zsírraktárakból származik a bevitt energia.
Zsírégető, azaz 130-as pulzus alatti, és órákon át tartó edzés a nagyméretű izmokat igénybevevő (combizmok, farizmok: ezek több energiát tudnak elfogyasztani) gyors gyaloglás pl. (keress rá: power walking). De a futás viszont pl. már a cardio tartományban van! Ha gyalogolsz napi 3-4 órát, azzal le fogsz fogyni, vagy pl. biciklizássel is, vagy úszással, mert az is sok izmot mozgat meg, de kitartónak kell lenni hónapokig, nem szabad közben nagyon elfáradni, és minél hosszabb ideig, órákig kell csinálni a mozgást.
Ez (és a valóban nehéz súlyok mozgatása is) arra jó, hogy jobban nézzél ki, hogy úgy mondjam a látvány kedvéért. A cardio edzés, vagy más nével állóképesség-növelő edzés pedig arra jó, hogy javíts a keringési-rendszered egészségi állapotán, az eredménye nem kifejezetten látható, de érezhető.
Ezt olvastam ki ebből a fitess lexikonból, aminek a címét ide beírtam, de szerintem csomó más helyen is vannak ilyen NORMÁLISABB felvilágosító anyagok.
Nekem bejött a zsírégető edzés, egyszer fogytam egy 7 hónapon át tartó, napi kb. 4 óra gyaloglással 18 kg-t. Most megint neki kell állnom, mert ez már lassan tíz évvel ezelőtt volt, és azóta eléggé leálltam a dologgal...
Ja, és a kajálás.
Tényleg nagyon keveset szabadna enni, pár marékkal ha találsz magadnak egy nap folyamán, azzal nem csak hogy túléled, de untig elég is, ez van, ehhez alkalmazkodott a szervezet.
Napi 50g fehérjénél nem kell több, ez benne van asszem 1 vagy 2 db mozzarella sajtban. A több fehérje leterheli a vesét, ugyanúgy, mint a túl sok folyadékbevitel, és ha a vesének nehezen megy a méreganyagok kiválasztása, az pl. ízületi fájdalmakhoz vezethet, stb. egyéb helyeken rakódik le, vagy az immunrendszer gyengül el, allergia, orrfolyás stb... A tojásban is sok fehérje van, meg persze a húsban.
Szénhidrát: cukorbetegeknek kb. napi 120 gramm van előírva, fogyókúrázóknak elég lenne napi 60-80 gramm szénhidrát, ami nagyon-nagyon kevés! 1 vagy 2 szelet kenyérben benne van! Cukor: semmi, max. édesítőszeres cuccokat szabadna enni, zéró cukor! Az étkezésnek fogyókúránál a szénhidrátbevitel a legfontosabb eleme, ezért erősen meggondolandó, hogy inkább reszelsz magadnak egy répát meg egy kis káposztát és megeszed nyersen egy kis joghurttal, sajttal, csirkemellel és ezzel adsz egy maréknyi gyúrnivalót a gyomrodnak, vagypedig cukros, lisztes, krumplis, tésztás stb. dolgokból harapsz.
Zsír: a sok telített zsírsavat tartalmazó ételek kerülendők, ezt rá is írják az élelmiszerekre általában, 1 pohár 12%-os tejföllel pl. a napi még nem veszélyesnek számító telítettzsírsav-bevitelnek a 70%-át fedezed. Telítetlenből viszont túl keveset fogyasztunk az egészségeshez képest, állítólag fogyókúrához szükséges ilyet bevinni, pl. oliva bogyóból, nyers, nem égetett olajakból (olivaolaj, lenmagolaj), őrölt lenmagból lehet hozzájutni. A margarin viszont 100%-ig telítettből áll, és a hagyományos napraforgó étolaj is sajnos. De a vajban is sok van, és a kenhető édes mogyorókrémek, vagy a megszilárdult csokoládék is legnagyobb részt telítettből vannak, persze megtetézve jó nagy adag cukorral.
Cukor 1 kg 4000 kcal - 100g 400 kcal.
Liszt 1 kg 3700 kcal - 100g 370 kcal.
Zsír, olaj 1 kg 7-9000 kcal - 100g 7-900 kcal.
Mozgás: 1 óra alatt kb. 500 kcal-t égetsz el, ugye ha zsírégető edzéssel csinálod (lehet többet is ha jobban strapálod magad, csak az nem biztos, hogy a zsírból megy).
Még valamit kihagytam, az edzés első fél órája. Csak fél óra után kezd el égni a zsír sajnos. Az edzés kezdetétől számítva az első fél órában a tápcsatornában és a májban lévő szénhidrát-raktárak fogynak.
Kérdés? :)
Helló!
Hogy vagy? Tartod még a fogyókúrát meg az edzéseket? Ahogy néztem, az első két hétben nagyon jó eredményt értél el! 11 cm fogyás a hasadról? Ez komoly? Nagyon elszánt vagy és kitartó, csak így tovább! Remélem, még nem hagytad abba! :)
Kerestem neked néhány videót, van lehetőséged megnézni őket?
9 Exercises For A Flat Stomach
https://www.youtube.com/watch?v=HrpW5PliIdU
1000 calorie workout videos
https://www.youtube.com/user/FitnessBlender/search?query=1000
Kockacukor mennyiség üdítőkben:
https://www.youtube.com/watch?v=q22h0Yps8OE
https://www.youtube.com/watch?v=KPOMdIPuRd8
Kockacukor mennyiség joghurtokban:
https://www.youtube.com/watch?v=s869oyeMG-g
https://www.youtube.com/watch?v=lg56Fcto9Fg
Hétfőtől belevágok! c. műsorból
Több, mint 160kg fogyás
https://www.youtube.com/watch?v=b25fVNRpFwc
Szénhidrátfüggőség, leszokás 4.00 perctől
Na még egyet, az abonett miatt:
Frissités: Lemértem magam! van egy adatom ami kb 3-4 hete volt.. mell alatt: 102 cm derék: 105 cm csipő: 124 cm kar: 34 cm comb: 72 cm vádli: 42 cm
ez 09.16-ai adat
Ma 10.02én pedig mell alatt: 90 cm derék: 87 cm csipő : 114 cm kar: 32 cm comb: 63 cm vádli: 42 cm
Gondolom a vádlim azért nem " fogyott" mert oda izom épült fel.. ami érezhető is
Jézus isten... na te megkaptad a válaszolóiddal a gyk szemetét... és sikerült is egy anorexiás étrendet kialakítanod... bőröd hogy bírja? Nem lóg még redőkben? Ki van zárva, hogy ilyen ütemben tudna összehúzódni...
Korház lesz a vége... no meg yoyo efekt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!