Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le 20-30 kilót?

Hogyan fogyjak le 20-30 kilót?

Figyelt kérdés
Szóval elhatázotam magam hogy lekéne fogyni mert nem állapot h nem találok magamra kb ruhát.:D 183 cm körül vagyok és olyan 105 kg de ingadozik nagyon van h több van h kevesebb 1-2 kilóval 2 napja 20 percet biciklizek hasprés meg felülés 40-30 db meg 40-30 guggolás de nem tudom a módját probálok keveset enni is sajnos nem nagyon van választási lehetőség azt kell ennem amit elém raknak azrét általába a fele adagot eszem meg de pl 6 után ne eszek pls vmi segitség 20/L

2016. szept. 8. 21:08
1 2
 1/20 anonim válasza:

Ehhez jó étrend kell, nem fogyókúra, és 2-3 naponta 50-60 perc edzés.

A heti 1-1,5 kg fogyás egészséges.

Táplálkozási irányelvek:

[link]

2016. szept. 9. 12:28
 2/20 anonim válasza:
63%

Helló!

Én nem is tudom, a napi 5-6 l vízzel kapcsolatban voltak már ellenérvek, 1,5-2,5 l a normális, állítólag nem nagyon egészséges, ha valaki ennél többet iszik.

Az edzéstípusokról itt olvastam infókat, mert én is szerettem volna valami szakszerűséget belevinni abba, hogy 30-50 kg-t leadjak végre valamikor:

[link]

Szóval 3 fajta edzéstípust különböztetnek meg: zsírégető, állóképességnövelő másnéven cardio, és izomtömeg-növelő edzés.

Aki nagy súlyokat emelget, és ezzel felduzzasztja az izmokban lévő szénhidrátraktárakat, annak emellett nem ajánlják a cardio típusú, azaz az állóképesség-növelő edzést, hanem pusztán a zsírégetőt, mert a cardiotól a nagy izmok leeresztenek, mint egy lufi...

Az izomtömegnövelő edzés gondolom világos, nagy súlyokat mozgatnak meg ameddig csak bírják, illetve ennek is van technikája.

Az állóképesség-növelő, vagy cardio edzés a 130-as pulzus fölötti mozgás, a zsírégető edzés a 130-as pulzus alatti mozgást jelenti.

A zsírégetést hosszú ideig javasolják gyakorolni, kinek van erre ideje, minimum napi 60-90 perc - illetve heti 2-3 alkalommal, de mivel ez az edzéstípus nem erőltetheti meg sem a keringési rendszert, sem az ízületeket, sem az izmokat, ezért nem gondolom, hogy ne lehetne minden egyes napon gyakorolni. A test szöveteiben a regenerálódási igény itt nem olyan nagy, mint a másik két edzéstípusnál, ahol gyakorlatilag újra kell építeni a szöveteket, ezért kell azoknál a néhány nap pihenés.

A cardio vagy állóképességnövelő edzésnek a 130-as pulzushatára mindenkinek máshol van, kinek mi a megerőltető. Lehet, hogy a szomszéd Mariska néni már attól is 150-es pulzust produkál, hogyha le kell hajolnia bekötni a cipőfűzőjét, Egerszegi Krisztina meg mondjuk a medence harmadik körénél éri el a 130-at, addig meg csak úgy elúszkálgat - közben persze mindenkit lekerülve. Lényeg, hogy ennél a mozgásformánál 130 fölött NEM a zsírraktárakból származik a bevitt energia.

Zsírégető, azaz 130-as pulzus alatti, és órákon át tartó edzés a nagyméretű izmokat igénybevevő (combizmok, farizmok: ezek több energiát tudnak elfogyasztani) gyors gyaloglás pl. (keress rá: power walking). De a futás viszont pl. már a cardio tartományban van! Ha gyalogolsz napi 3-4 órát, azzal le fogsz fogyni, vagy pl. biciklizássel is, vagy úszással, mert az is sok izmot mozgat meg, de kitartónak kell lenni hónapokig, nem szabad közben nagyon elfáradni, és minél hosszabb ideig, órákig kell csinálni a mozgást.

Ez (és a valóban nehéz súlyok mozgatása is) arra jó, hogy jobban nézzél ki, hogy úgy mondjam a látvány kedvéért. A cardio edzés, vagy más nével állóképesség-növelő edzés pedig arra jó, hogy javíts a keringési-rendszered egészségi állapotán, az eredménye nem kifejezetten látható, de érezhető.

Ezt olvastam ki ebből a fitess lexikonból, aminek a címét ide beírtam, de szerintem csomó más helyen is vannak ilyen NORMÁLISABB felvilágosító anyagok.

Nekem bejött a zsírégető edzés, egyszer fogytam egy 7 hónapon át tartó, napi kb. 4 óra gyaloglással 18 kg-t. Most megint neki kell állnom, mert ez már lassan tíz évvel ezelőtt volt, és azóta eléggé leálltam a dologgal...

Ja, és a kajálás.

Tényleg nagyon keveset szabadna enni, pár marékkal ha találsz magadnak egy nap folyamán, azzal nem csak hogy túléled, de untig elég is, ez van, ehhez alkalmazkodott a szervezet.

Napi 50g fehérjénél nem kell több, ez benne van asszem 1 vagy 2 db mozzarella sajtban. A több fehérje leterheli a vesét, ugyanúgy, mint a túl sok folyadékbevitel, és ha a vesének nehezen megy a méreganyagok kiválasztása, az pl. ízületi fájdalmakhoz vezethet, stb. egyéb helyeken rakódik le, vagy az immunrendszer gyengül el, allergia, orrfolyás stb... A tojásban is sok fehérje van, meg persze a húsban.

Szénhidrát: cukorbetegeknek kb. napi 120 gramm van előírva, fogyókúrázóknak elég lenne napi 60-80 gramm szénhidrát, ami nagyon-nagyon kevés! 1 vagy 2 szelet kenyérben benne van! Cukor: semmi, max. édesítőszeres cuccokat szabadna enni, zéró cukor! Az étkezésnek fogyókúránál a szénhidrátbevitel a legfontosabb eleme, ezért erősen meggondolandó, hogy inkább reszelsz magadnak egy répát meg egy kis káposztát és megeszed nyersen egy kis joghurttal, sajttal, csirkemellel és ezzel adsz egy maréknyi gyúrnivalót a gyomrodnak, vagypedig cukros, lisztes, krumplis, tésztás stb. dolgokból harapsz.

Zsír: a sok telített zsírsavat tartalmazó ételek kerülendők, ezt rá is írják az élelmiszerekre általában, 1 pohár 12%-os tejföllel pl. a napi még nem veszélyesnek számító telítettzsírsav-bevitelnek a 70%-át fedezed. Telítetlenből viszont túl keveset fogyasztunk az egészségeshez képest, állítólag fogyókúrához szükséges ilyet bevinni, pl. oliva bogyóból, nyers, nem égetett olajakból (olivaolaj, lenmagolaj), őrölt lenmagból lehet hozzájutni. A margarin viszont 100%-ig telítettből áll, és a hagyományos napraforgó étolaj is sajnos. De a vajban is sok van, és a kenhető édes mogyorókrémek, vagy a megszilárdult csokoládék is legnagyobb részt telítettből vannak, persze megtetézve jó nagy adag cukorral.

Cukor 1 kg 4000 kcal - 100g 400 kcal.

Liszt 1 kg 3700 kcal - 100g 370 kcal.

Zsír, olaj 1 kg 7-9000 kcal - 100g 7-900 kcal.

Mozgás: 1 óra alatt kb. 500 kcal-t égetsz el, ugye ha zsírégető edzéssel csinálod (lehet többet is ha jobban strapálod magad, csak az nem biztos, hogy a zsírból megy).

Még valamit kihagytam, az edzés első fél órája. Csak fél óra után kezd el égni a zsír sajnos. Az edzés kezdetétől számítva az első fél órában a tápcsatornában és a májban lévő szénhidrát-raktárak fogynak.

Kérdés? :)

2016. szept. 12. 09:16
 3/20 A kérdező kommentje:
Tyuhaa koszonom mind ket kommentet igazából úgy nincs kérdésem... A 20 perc biciklirol át álltam 40 percre. Közbe még sorozat megy szóval elvagyok. A speed értékhez 30-33 van írva ez a tartományom. Es gondolt hogy ez így elég is. Guggolás haspres felules ugyan úgy megy. Este 8korul szoktam általában.. illetve ha ügyet kell inteznem akkor sétálva megyek már hogy váltogassam. Az etrendemet tekintve eddig zabaltam szoszerint képes voltam vacsora meg enni 5melegszennyat sott.. hajnal 2kor megmelle 3at!! De most Reggeli: 3abonet sonka esetleg vmi gyumi ebéd : éppen ami a kaja ma éppen chilis bab de volt tok fozelek a napokba tegnap toros káposzta stb. És annak a fél adagja bőven elég (anyu eléggé szereti tele tenniba tányérom) aztán vacsi olyan fel6korul de olvastam h elalvás előtt 2 órával kell szval mivel nem 8kor fekszem le ezért van hogy fel 7korul eszek.. abonet kenyér meg sonka esetleg valami joghurt. Teát kávét cukor nélkül fogyasztom. Mindig kolas voltam éveken át min 10 eve már h csak azt iszom de most próbálok vizet inni.. ja még étkezés előtt 2pohar víz. Igazából péntek óta beteg vagyok köhögés még taknyolas. De ennek ellenére is csinálom. MOST Szombaton ráadásul esküvőn voltam próbáltam megszabni nekem és mindenből egy picit ettem ön uralmat tartottam.. és tadaam anyukam 3kilot felszedett én viszont semmit se hizztam... Ami hatalmas meglepetés volt és mindent megtudtam kóstolni. Remélem valaki figyeli h nem.hiaba írom le :D
2016. szept. 13. 07:52
 4/20 Emi :) válasza:
Anyum pár hónap alatt 20 kilót fogyott, úgy, hogy nem sportolt, pedig tudta, hogy úgy egészségesebb, de nem hiszem, hogy érdekelte, a lényeg, hogy rengeteg gyümölcsöt és vizet fogyasztott, és nem evett mást. Heti egyszer talán evett egy kis húst, vagy hasonlót, de max vasárnaponként.
2016. szept. 13. 08:54
 5/20 A kérdező kommentje:
Na szoval helyzet jelentes aki ezt figyelne... Egy ket hete kezdtek ugye el.. es centibe mutatkozott meg.. 106 cm volt a derekam most meg mertem es 95 cm
2016. szept. 17. 09:50
 6/20 anonim válasza:

Helló!

Hogy vagy? Tartod még a fogyókúrát meg az edzéseket? Ahogy néztem, az első két hétben nagyon jó eredményt értél el! 11 cm fogyás a hasadról? Ez komoly? Nagyon elszánt vagy és kitartó, csak így tovább! Remélem, még nem hagytad abba! :)

Kerestem neked néhány videót, van lehetőséged megnézni őket?

9 Exercises For A Flat Stomach

https://www.youtube.com/watch?v=HrpW5PliIdU

1000 calorie workout videos

https://www.youtube.com/user/FitnessBlender/search?query=1000

Kockacukor mennyiség üdítőkben:

https://www.youtube.com/watch?v=q22h0Yps8OE

https://www.youtube.com/watch?v=KPOMdIPuRd8

Kockacukor mennyiség joghurtokban:

https://www.youtube.com/watch?v=s869oyeMG-g

https://www.youtube.com/watch?v=lg56Fcto9Fg

Hétfőtől belevágok! c. műsorból

Több, mint 160kg fogyás

https://www.youtube.com/watch?v=b25fVNRpFwc

Szénhidrátfüggőség, leszokás 4.00 perctől

https://www.youtube.com/watch?v=Nx45MydotbM

2016. szept. 23. 10:19
 7/20 anonim válasza:

Na még egyet, az abonett miatt:

https://www.youtube.com/watch?v=9uhvLS2iS14

2016. szept. 23. 10:50
 8/20 A kérdező kommentje:
SZia :) Igen nagyon belelendültem és nem is lankadtam le a körüllöttem lévő emberek szerint már lassan megszállott vagyok igyekszem tartani a 800-900 kcal bevitelt. minden este járok biciklizni 2 napja 22 km-et tekertem 1,5 óra alatt. és.. ma reggel 100,8 kg voltam 3 hete 107 voltam de probálom lassú tempoba de igazság szerint már nem is nagyon kívánom a sok kaját inkább kevesebbet.. van ez a kalóriabázis oldal az segit h lássam mennyi kalóriát viszek be. és köszönöm a linkeket. De mondjuk pozitiv dolog hogy pl anyumon is van egy 20kg felesleg és most ő is elkezdte használni. AZT mondta h motiváltam. Legjobb barátom 170 cm és 47 kg ő hízni akar 55re és őt is motiválom hogy menjen rá plusz kiló. Minden szuper
2016. okt. 1. 10:55
 9/20 A kérdező kommentje:

Frissités: Lemértem magam! van egy adatom ami kb 3-4 hete volt.. mell alatt: 102 cm derék: 105 cm csipő: 124 cm kar: 34 cm comb: 72 cm vádli: 42 cm

ez 09.16-ai adat

Ma 10.02én pedig mell alatt: 90 cm derék: 87 cm csipő : 114 cm kar: 32 cm comb: 63 cm vádli: 42 cm

Gondolom a vádlim azért nem " fogyott" mert oda izom épült fel.. ami érezhető is

2016. okt. 2. 08:33
 10/20 anonim ***** válasza:

Jézus isten... na te megkaptad a válaszolóiddal a gyk szemetét... és sikerült is egy anorexiás étrendet kialakítanod... bőröd hogy bírja? Nem lóg még redőkben? Ki van zárva, hogy ilyen ütemben tudna összehúzódni...

Korház lesz a vége... no meg yoyo efekt...

2016. okt. 21. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!