Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 6 hónap alatt le lehet adni...

6 hónap alatt le lehet adni 15-20 kilót?

Figyelt kérdés

Jelenleg is fogyókúrázom, és eddig lement 11 kiló. Étrendváltozással, heti 4x edzőterem segítségével. De sajnos lassan 2 hónapja nem haladok semmit. Se nem hízok, se nem fogyok. 160 cm magas vagyok és 60-65 kilóra szeretnék lefogyni, de elakadtam.

Pedig mindent úgy csinálok ahogy eddig is. Kalóriát számolok, figyelem a szénhidrát, zsír és fehérje bevitelemet, és sportolok. Kezdem elveszíteni az motivációmat. Ezért kérdezem tőletek, hogy ha továbbra sem adom fel, akkor van még esélyem fél év alatt 15-20 kilót leadása?

38/N

2016. aug. 27. 22:33
 1/8 anonim ***** válasza:

ez sok mindentől függ, ha van rajtad 35 kiló zsír felesleg, abból könnyebb leadni, mintha csak 25 lenne.

amit írsz elég gyakori, és a nem megfelelő edzés és táplálkozás következménye. lehet lelassult az anyagcseréd mert nem hintáztattad a szénhidrátot, vagy a monoton edzés már nem vált ki olyan hatást, vagy egyszerűen izmot vettél fel, ami nehezebb a zsírnál, és ez ellensúlyozza a zsírvesztést.

helyedben először elmennék egy testzsír% vizsgálatra. inbody 720-ra pl., van ahol pár ezer forintért megcsinálják (van ahol 15k, ne oda menj :D). ha ez megvan, akkor látod, hogy mennyi kg zsír van még rajtad. ha 20% alatt van a testzsírod, az nagyon jónak számít, és onnan nehéz már fogyni, de ez azért alkat függő. ha ez megvan, akkor pedig keress fel a problémáddal egy személyi edzőt, és kérd meg, hogy adjon tanácsot, és segítsen étrendet összeállítani. lehetőleg nőt, akinek megvan a megfelelő tapasztalata is. ennek az ára változó, 3500-5000 Ft szokott lenni edzésenként, legalábbis amerre lakok. Talán olcsóbb, ha csoportos edzésre mész, és ott megkérdezed az edződet (ezek ára 10-16k között szokott mozogni).

C/Gazdaságos lehetőség, hogy a neten utána olvasol ennek a problémának.

2016. aug. 27. 23:33
 2/8 A kérdező kommentje:

Külföldön élek, és itt elég drága egy testzsír % kivizsgálása. De kifizetném ha lenne szakértő. Személyi edzőm írta, és írja menet közben az edzéstervet, és az étrendet is. Változatosan eszem, vagyis nem monoton, ahogy az edzés sem. Persze, hogy izmosodtam, de azért nem annyira, hogy lassan 2 hónapja ne változzon semmi.

Jelenleg 83 kiló vagyok, de 95-96 kiló voltam.

A kérdésem az, hogy esélyes-e, hogy fél év alatt lefogyjak 15 kilót.

2016. aug. 28. 00:32
 3/8 anonim ***** válasza:
persze. én 85 kg-ról fogytam le 78-ra 2.5 hónap alatt (7 kg). szerintem átlag heti 1 kg hozható megfelelő étrend és mozgás mellett, de ez ember függő is. beszélj az edződdel, hogy mi lehet az ok. volt, hogy 2 hétig én is stagnáltam, utána meg hirtelen megindult. ha nagyon nem megy, akkor olvasd el tim ferriss 4 hour body című könyvének slow carb-os részét. ajánl pár meredek dolgot,a mi felgyorsíthatja az eredményt (hideg zuhany megfelelő időben, hideg víz éhgyomorra, stb...)
2016. aug. 28. 00:42
 4/8 anonim ***** válasza:
jah, lemaradt, hoy 28F, és sportoltam, és diétáztam, de lehetett volna jóval szigorúbban is csinálni
2016. aug. 28. 00:43
 5/8 anonim válasza:
Erdemes lenne centikben is merned magad. Ha csak a kg-ot nezed az nem ad teljes kepet. Ha heti 4x mesz edzoterembe akkor epitesz magadra izmot, ami sulyra nehezebb mint a zsir. Merd a has, fenek, comb, kar stb terfogatot es ugy jobban latod hogy karcsusodsz-e.
2016. aug. 28. 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor először is: izmosodni 99% hogy nem izmosodtál. Diétánál nem szokott izomtömeg jönni, hacsak nem vagy valami szuperember. A kérdésedre meg egész egyszerű a válasz, csökkentsd a szénhidrátbevitelt addig a szintig, amíg nem kezdesz el újra fogyni. Amúgy leírnád, hogy mit eszel g-ra pontosan?
2016. aug. 28. 12:42
 7/8 anonim ***** válasza:
azt írta, hogy heti 4x edz. ha megfelelő a tápanyagbevitele, és az edzésterve, akkor simán felszedhet valaki izmot, és leadhat zsírt. erre én vagyok az élő példa, sokat izmosodtam, mégis leadtam 7 kilót a testsúlyomból.
2016. aug. 28. 13:16
 8/8 anonim ***** válasza:
amúgy én is elkedvtelenedtem. nem változott sokáig a súlyom. aztán elmúlt a nagy meleg, és felvettem a zakónadrágomat az övemmel, és akkor vettem észre, hogy 3 lyukkal jobban össze tudtam húzni, mint a diétám előtt. a tükörben pedig annyira észre sem vettem, sokszor elfogultak vagyunk az alakunkkal kapcsolatban.
2016. aug. 28. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!