Hogyan tudnék lefogyni? Én igy kezdtem el. Szerintetek ez igy jó lesz? Vagy ha valami hiányzik belőle vagy rosszul csinálom akkor irjátok le mit kéne javitanom.
3 vagy 4 napja kezdtem el fogyozni.
Este ha éhes vagyok nem eszek hanem inkáb megiszok egy pohár vagy fél liter tejet(1.5%).
Reggelire álltalában vagy tejet iszok egy kortyot vagy valami kevés ételt.
Ebédre változó hogy mit szoktam enni.
Vacsorára kefirt szoktam enni gyümölcsel de van mikor gyümölcs nélkül.
Este elmegyek futni de mivel nem nagyon birom igy néha megállok és sétálok.
A táv az 1km szokott lenni kb. (Hat ugye ahogy mondtam "szaggatottan")
Uzsonnára ha éhes vagyok akkor eszek valamit de nem mindig.
Vizet nagyon keveset szoktam inni amin próbálok változtatni.
A zsiros ételeket próbálom kerülni.
Édességet nem nagyon eszek.
Az üditőket kerülöm de nem mindig sikerül.
16/l 163cm/78kg körülbelül.
Szerintetek még mit kellene csinálnom. Vagy mit kellene másképp csinálnom? És hogyan?
Szia!
Ki kell ábrándítsalak, ez így nagyon nem jó. Kapásból az, hogy össze-vissza eszel vagy épp nem, teljesen felborítja az egészet. Gondolj bele, a szervezeted mit érez ebből? "Néha kapok enni, néha nem, ajjaj, lehet, hogy koplalás lesz, inkább raktározzunk el mindent, amit lehet, a szűkös időkre."
Az egész napos össze-visszaság miatt leszel éhes este, amikor pont nem túl szerencsés a tej. (Sokak kapásból kitiltanák az étrendből, én fogyasztom elég bőségesen, de leginkább reggel.) A másfeles tej ráadásul semmi más, mint tejcukros víz.
Naponta négyszer-ötször kéne enned, lehetőleg mindig ugyanakkor. Minél több fehérjét és csökkentett mennyiségű szénhidrátot, megfelelő minőségi zsírokkal és kellő mennyiségű rosttal.
Reggel kéne enned normálisan: tükörtojás vagy rántotta, egy szelet rozskenyérrel, paradicsommal.
Tízóraira gyümölcs vagy nyers zöldség vagy kefír/joghurt - nem a cukrozott, ízesített, hanem mondjuk friss gyümölccsel bekeverve.
Ebédre valamilyen minőségi hús, hal vagy egyéb fehérjeforrás, párolt vagy grill zöldséggel vagy barnarizzsel, salátával.
Uzsonnára zöldség/gyümölcs, esetleg puffasztott rizsszelettel vagy korpovit keksszel.
Vacsorára megint valami fehérjedús, jöhet a túró, akár saját termesztésű friss fűszerekkel, zöldségekbe töltve, teljes kiőrlésű rozskenyéren.
Én a futásra nem biztatnálak, inkább valamilyen edzőtermi formát, vagy akár szobabiciklit, mert tönkre fognak menni az ízületeid és a keringést is eléggé terheli, miközben a hatékonysága elég gyenge.
Ezt meg is tenném hogy rendszerese és normálisan eszek de soha nem tudom hogy minek mennyi a kaloriatartalma meg ilyesmik. Tudom fent van a neten de azon nem tudok kiigazodni.
A válaszokat köszi. És még várom őket.
Nem feltétlen kell kalóriákat számolnod. Ha a fenti példaként leírt étrend mellé rendszeresen mozogsz is, mondjuk heti 3-szor intenzíven, szakértő segítséggel, menni fog.
Mellé persze el kell hagynod mindent, ami plusz: nasik, kalóriatartalmú italok stb.
Azt sem ártana megfejtened, mitől híztál el. Túl sokat eszel? Vagy a mennyiség oké, csak nem jót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!