Sajnos le kell nyomnom tiz kilót. Rizs kérdés. Mi a különbség a barna rizs, és a hántolatlan rizs közt?
Én fekete rizsről tudok ami hántolatlan.
"Fekete rizs: A fekete rizs magas antocianin tartalma miatt fekete, ez az antioxidáns felel a cékla, vagy a vöröskáposzta színéért is. Nevezik tiltott rizsnek is, mert állítólag a kínai császár udvarában nagy előszeretettel fogyasztották. Hántolatlan rizs, nagyon magas aminosav, vas és vitamintartalommal. Létezik rövidszemű (kínai) és hosszú szemű (thaiföldi változata is. Elsősorban édességeket készítenek belőle (például ezt a jól hangzó kókuszos rizspudingot). A fekete rizsnek akár 60 percig is tarthat a főzési ideje, és mivel nem koptatják, célszerű hűtőben tartani és három-hat hónapon belül felhasználni. Erős, diós aromája van. Itthon a Culinaris boltokban, vagy a nemrégiben a Nagycsarnok mellé költözött Keleti Fűszerboltban lehet beszerezni.
A barnarizst célszerű főzés előtt beáztatni és akkor puhára megfőzhető.
Mikor elősször mentem le itt new yorkban rizsf venni, azt hittem hülyét kapok, egy átlag targetben az olyan mint a teszkó, van vagy 60 féle rizs...
Otthon a menőbb bioboltokban már álítólag van fekete meg vörös, nekem ezek a kedvenceim... de a fehér rizzsel sincs semmi baj, egy jól összerakott étrendben nem azon múlik semmi, milyen a színe a rizsnek... azért jobb a barna rizs, mert magasabb a rost tartalma... de hát azért van a zöldség, hogy rostokat vigyél be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!