A barna nádcukor és a világos nádcukor között van különbség elhízás szempontjából, vagy csak ízben? És melyik jobb a méz vagy a nádcukor?
Barna és világos - tök mindegy. A barnát általában színezik. Az a fontos, hogy rá legyen írva, hogy "finomítatlan" nádcukor.
Ez is jó, meg a méz is (ha nem cukrozzák - szokták hamisítani). De mindegyik hízlal, ezeket sem lehet korlátlanul enni, csak egészségesebbek, mint a finomított cukor.
Ami nem hízlal annyira, az a nyírfacukor, de az drága.
A barnát nem színezik (max. néha). A fehér lesz úgy, hogy kiféhrítik a barnát:)
Itt böngészhetsz.
Az igazi barna cukor az egy dolog, de sokszor a fehéret (kristálycukor) szinezik melasszal. Ez szinte semmivel nem jobb, mint a fehérrel.
A finomítatlan cukorban nem méreg és hasonlók vannak, hanem rostok és vitaminok, amiket a finomítási eljárás során eltávolítanak. Tehát a finomítatlan a jobb.
Pont mint a fehér liszt - teljes kiörl. liszt, barna rizs - fehér rizs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!