Zabpehelylisztből vagy teljes kiőrlésű lisztből lehet-e tortalapot, illetve piskótát sütni?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 18. 07:33
1/3 anonim válasza:
Hogy lehet-e nem tudom mert ne vagyok otthon a konyhaművészetben. Viszont mivel a fogyókúra rovathoz írtad, így azt kell mondjam inkább zablisztből süssed. Persze úgy az igazi, ha az is teljes kiőrlésű.
2/3 anonim válasza:
Én fele-fele szoktam. A teljes kiörl. liszthez több folyadék kell, és tömöttebb lesz a tészta. Csak abból sajna nem lehet.
3/3 anonim válasza:
Jaj, dehogy nem lehet!!! Én tönkölylisztből szoktam piskótaalapot sütni tortákhoz, még szépen szelni is lehet és ha jó sok krémet raksz bele, meg is puhul és isteni!
A lényeg, hogy a tojásokat külön verd fel, és a tojásfehérjét csak a végén forgasd bele a tésztába. Ugyanúgy kell sütni, mint a hagyományos vizes piskótát és ki kell bélelni a formát rendesen, hogy megemelkedhessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!