Október 1-én kezdem a diétámat. A cél december 31-ig -10 kiló. Meg lehet csinálni, reális cél? Hogyan csináljam?
A cél nagyjából reális, sztem meg lehet csinálni, DE (és most jön az okoskodás xD) a fogyókúrát sosem elsején hanem MA kezdjük már ha érted. :P és én bzom a képességeidben de ha a helyedben lennék nem állítanám magam elé ezt a szigorú határidőt. Csak szépen lassan. Ha másért nem akkor a testedért tedd meg h nem vagy türelmetlen és nem kínzod magad.
A módszer: Hát ez igazán egyszerű: Több energiát (kcal) használunk fel mint amennyit felveszünk.
nem kell tizedes vesszűre pontosan kiszámolni, elég ha kb átböngészel egy kcal táblázatot és attól kezdve megsaccolod minden ételed kcal mennyiségét és aszieint eszel h a napi elégetett kalóriáid alapján mínuszban gyere ki. A számításokat itt elvégezheted: [link]
Ne hagyj ki semmilyen táplálékcsoportot sem az étrendedből (kivéve az édességet de még azt is ehetsz csak délelőtt és ne sokat és ritkán). A szénhidrátokat és zsírokat a nap elején fogyasz és a fehérjéket a nap végén. nem túl cukros gyümiket nap végén, cukros gyümiket nap elején. A reggeli legyen vmi teljeskiőrlésű pékáru a vacsi vmi husi.
Fogyassz sok vizet. Testsúly/20= napi vízszükséglet literben. Felefelé kerekítünk ha tört jön ki. Ha mozogsz akkor igyál ennél többet. Kerülj mindent amiben hozzáadott cukor van. Szedj vitamint. Ne használj semmiylen fogyasztózsert. Válassz vmi sportot és mozogj amennyit csak tudsz. Hetente többször! Az h azzal amitz épp sportolsz mennyi kcalt égetsze el az is kiszámítható a fent említett oldalon. Egyébként még sok más jó dolog van rajta, nem csak testépítőknek én se vok az. Nézd meg a könyvajánlót is sztem.:)
rem. segítettem! :D
Szia! Először is hagy mondjam el, hogy végre értelmes célkitűzést olvasni itt, az maga a felüdülés. Általában ezek szoktak lenni a kérdések: "hogyan fogyhatnék le egy hét alatt 20 kg-t" és hasonlók :). Persze sarkítva :).
A célod teljesen reális, és egyszerűen elérheted: tűzd ki magad elé, hogy egy héten mondjuk 4-5 alkalommal mozogsz (elég mondjuk 45 perc / alkalom) és hogy nem eszel édességet, és fehér kenyeret/péksütit. Este 1/2 hét után pedig a legjobb ha már nem étkezel.
Amit leírtam az tapasztalat, én így fogytam le több mint 20 kg-ot 4 éve szeptember eleje és december vége között.
Persze attól is függ, hogy milyen gyorsan fog menni, hogy mennyi a súlyfelesleged (általában nagyobb súlyfeleslegnél gyorsabb és nagyobb mértékű a fogyás hirtelen életmódváltásnál), milyen gyors az anyagcseréd, stb.
Ami fontos? legyél kitartó, főleg ha nem indul be azonnal a fogyás, vagy ha átmenetileg megáll. Ezekben az esetekben nem szabad feladni!
Sok sikert! :)
Én a 90 napos diétát csináltam tavaly. Ott a cél 3 hónap alatt 15-20 kg. Az első hónapban látható eredménye volt (kilóban nem tudom mennyi, sosem mérem magam). Ennek a lényege, hogy az anyagcserédre van hatással. Minden nap másfajta táplálékot viszel be: fehérjenap, zöldség (keményítő)nap, szénhidrát nap, és a gyümölcsnap. És havonta egyszer egy folyadéknap.
Így nem kell magadtól megvonnod mondjuk az édességet, mert szénhidrát napon ehetsz azt. Ha emellé még otthon tornázol, akkor tuti a hatás. Legalábbis nekem bevált.
Itt egy oldal erről: [link]
Szia! Én 1 hónp alatt fogytam 10kg-ot. A te célod könnyen megvalósítható, csak légy kitartó a célod elérésében. Én azt javaslom, hogy a szénhidrátot iktasd ki az étrendedből erre a pár hónapra, de ha tudod akkor véglegesen (csak zöldségekből vigyél be azt). A péktermékeket, cukrokat, burgonyát ha lehet mellőzd. Zöldséget és gyümölcsöt korlátlanúl fogyszthatsz a nap bármely szakában, de gyümölcsöt este 6 után már inkább ne. Húsok közül a fehérhúsoknak agy nagyobb szerepet (csirke, hal). Hogy mégjobban égjenek a zsírok végezz intervallum edzést, esetleg ajánlanám CrossFit-et.
Sok sikert és kitartás. :)
Ui.: én most is épp párolt zöldséget vacsizok, ami nagyon ízletes. :P:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!