Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy is van ez? Én gondolom...

Hogy is van ez? Én gondolom rosszul?

Figyelt kérdés
Nap mint nap olvasom itt, hogy például 13 éves lány, 160 cm 62 kg, vagy 15 éves lány, 164 cm 63 kg, és mindig azt írjátok nekik, hogy nem kell fogyniuk, jó a súlyuk. Na most nekem ez csak azért furcsa, mert szerintem ennyi idősen ez rengeteg... Egy 13-14 éves gyereknek még pörög az anyagcseréje, és állandóan mozgásban van, tehát ez a testsúly nagyon sok. Én 13 évesen még 40 kg se voltam, bármennyit ehettem bármiből, vékony voltam hiszen állandóan mozogtam. Most 34 éves vagyok, 164 cm, 52 kg, de ezt is soknak találom, olyan 49-50 kg-val vagyok jó.
2016. jún. 16. 12:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Egészség szempontjából tökmindegy. A lényeg, hogy ne legyenek túl vékonyak és túl kövérek. De a két véglet között mindegyik adat jó.

A mozgás meg külön kategóriai, amire tényleg szükségük van. De úgy is lehet rajtuk kis plusz, ha sokat mozognak.

2016. jún. 16. 12:47
 2/6 Andizsuzsi ***** válasza:
A mai 13-14 évesek nincsenek állandó mozgásban. Azért, mert te sovány voltál 13 évesen, nem kell minden lánynak soványnak lennie.
2016. jún. 16. 13:27
 3/6 anonim ***** válasza:
ok,leírom 178 cm vagyok 85 kg, ami rengeteg, 38 évesen is. És szted érdekel? éN SOSEM LESZEK 60 KG,a hromonok, a genetika, meg nem vaghyok hajéandó éhezni. Nekem így jó. ledagadtozhatsz,de sajnos,kialakult személyiségképem van, oszt ennyi. Voltam 68 kg, napi 1 db kifli, 1 db kefírrel, 2 óra edzéssel. Nem akarok. Nem zabálok szalonnát, egészségesen eszem, nem üdítőzök,de megeszem a borsólevest, meg a bármilyen salátát. Sőt, a szalonnapörcöt is kelbimbóval. Nem leszek soha manöken alkat,attól mégélvezem az életet.
2016. jún. 16. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez AZÉRT nem sok a tizenéveseknél, mert a gyors fejlödés miatt elöfordul, hoyg MA 160 cm/60kg, egy hónap múlva meg 170cm/55kg-val, mert ehhez a növekedési ugráshoz rengeteg energiát használ fel a szervezet.

Amellett ha MA elkezd fogyókúrázni, akkor HOLNAP a hormonrendszere nem tud rendesen müködni, mert hiányzik hozzá a szükséges energia.

Az, hoyg te sovány voltál, a te magánügyed, ilyen az alkatod, de ettöl még nem feltétlen te vagy/voltál megfelelö kinézetü.

Emellett egy tizenéves kizárt, hogy állandóan mozognak, mivel többek közt napi 6-8 órát iskolában van, ahol ÜL, utána meg normál esetnem még 3-4 órát tanul másnapra, ami szintén ülve történik. A szabadidejében - max. 8-10 óra -, meg a legtöbben azért nem ugrálnak, hanem inkább részben a gép elött ülnek, barátokkal vannak, és csak keveset sportolnak vagy mozognak intenzíven.

Én 60 éves vagyok, 155 cm és 45 kg - de ez nem feltétlen az én érdemem. És 13-14 évesen az akkori 150 cm-hez 50-55 közt voltam. Késöbb minden diéta vagy egyéb nélkül - amikr a fejlödésem nagyjából befejezödött, beállt a mostani súlyom és az maradt is, annak ellenére, hyog közben 4 gyereket is szültem.

De mint írtam, ez az alkatomból adódott, ebben szerencsén van. Ha nem így lenne, akkor sem tenném magam tönkre egy "csakazértis" diétával, hogy mások igényeinek megfeleljek.

2016. jún. 16. 14:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem is feltűnt, hogy (ha nem nagyon izmosak) 10-20 kiló feleslegnél is azt mondják a tiniknek, hogy jó a súlyuk...

De pl. férfiaknak is jóval többet tartanak jónak sokan, márpedig ez az izomtömegen igencsak múlik s NEM akar mindenki naturál max közelében lenni, van, aki karcsú akar lenni. S erre persze rájön a testalkat s egyéb egyéni dolgok.

Az konkrétan mindegy, mennyire pörög az anyagcsere, egy 70 éves s történetesen lassú anyagcseréjű embernek éppúgy az a jó, ha nincs rajta sok fölösleg.

Én 13 évesen is felesleggel rendelkeztem, mert hiába mozogtam, ipari mennyiségeket is ettem s attól még az én anyagcserepörgető szervezetem is tudott hízni. Nőni lassan nőttem, attól ugyan nem várhattam sokat. Csak mert LEHET, hogy hirtelen 15 centit megugrik valaki, még nem jó, ha az ember nyugisan hagyja magát egyre jobban elhízni tiniként.

No persze, a fenti számokkal még nem olyan nagyon vészes a helyzet, de egy kis odafigyelés, jobb életmód nem árt, mert itt már azért nem 1-2 kiló a felesleg, izmosabb tiniknél sem.

2016. jún. 16. 17:21
 6/6 anonim ***** válasza:
A 164/52 azért már más téma. Neked sok, nekem kevés, tömegelnék ész nélkül :D De itt már bejön a testalkat, ízlés, sokminden, míg 164/63 mellett egy tinilányon van felesleg. Egy nő se lehet szálkás így, de az azért nem baj, ha egy rendes izomtömegen van némi háj, sőt, a túlzott szálkásság sokaknak nem is tetszik és egészségtelen is a nők esetében. Lehet egészséges és szexi ezekkel a számokkal, viszont egy tinilánynak ritkán van akkora izomtömege, hogy ez legyen a helyzet... Maximum szexi és kicsit hájas lehet, láttam már olyat is, pedig nekem a karcsúság jön be (a véznaság nem), de egyeseknek még egész sok (de nem egészsételen) felesleg is jól áll... Más pedig felszed 2 kilót és ronda úszógumija lesz tőle, ez van.
2016. jún. 16. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!