Hogy lehetne eltűntetni az úszógumit és a pocakot?
Figyelt kérdés
Nem vagyok egy molett nő, de elég széles a csípőm, van rajta egy réteg úszógumi és persze hasam is van. Szóval nem olyan terebélyesek, de látszanak rendesen. Hogy tudnám eltűntetni? Mert olvastam, hogy a felüléssel nem megy le, nekem meg időm se energiám, hogy fitnessterembe járjak vagy futni. Tehát valami trükk vagy otthon végezhető gyakorlat, ilyesmi érdekelne, ha tudtok valamit.2008. szept. 26. 17:29
1/8 anonim válasza:
Kevesebbet eltüntetni kevesebb munka, bár nem könnyebb. Igazából az is fura, hogy téged zavar, gondolom inkább a környezet fejezi ki háláját, hogy van kit piszkálni... Jobbat nem tudok: ha képes vagy jelenidőben megélni annak a pár grammnak a hiányát, akkor máris előrébb lépett az ügy: amilyennek képzeled magad, ahhoz önkéntelenül is igazodni fogsz. De most komolyan: fontos ez?
2/8 A kérdező kommentje:
Igazából a környezetem még nem fejezte ki nemtetszését. Legalábbis udvariasak és még nemt ettek rá célzást, viszont látom magam és tudom, hogy nem vehetek fel bizonyos ruhadarabokat, mert látszik rendesen. Pl. pólót sem, mert látszik, tehát a hidegebb idő kedvezőbb, mert rétegesebben öltözködöm... nem tudom, mit tehetnék. :S
2008. szept. 27. 13:20
3/8 anonim válasza:
Én is ezzel a problémával küzdök,nem vagyok túlsúlyos,de sajna úszógumim van.Nem tehetek róla ezt örököltem,sosem leszek nyuszilány.De viszont kb 5 kg-os fogyás segített,nem lett darázsderekam,de legalább a csípőnacibó nem bukott előre.Annyira.
4/8 A kérdező kommentje:
Gratulálok a fogyásodhoz! Hogy sikerült? Nekem valahogy csak van úszógumim, pedig nem zabálok, mozgok is, nem értem. Más meg semmit nem tesz érte és tökéletesen néz ki.
2008. szept. 28. 17:25
5/8 anonim válasza:
Köszi,nagyon jó módszert találtam,kevesebbet ettem néhány ételből pl. kenyér,rizs,tészták,ez a legbiztosabb módszer.Fogytam ennél többet is csak akkor elmúltak a cicijeim is,úgyhogy meg kellett találnom az aranyközéputat.
6/8 A kérdező kommentje:
Ezt kipróbálom én is. Viszont a nagy gondom, hogy a csokit nem tudom letenni...
2008. szept. 28. 20:12
7/8 anonim válasza:
8/8 Nabas válasza:
Pocakot és "úszógumit" külön kell kezelni. "Úszógumi" egy zsírlerakódás, pocak viszont gyomortágulat. Pocak, illetve gyomrosság akkor alakul ki, amikor rendszeresen teletöltöd a hasad. Ahhoz, hogy emésszen, ki kell tágulnia kicsit, hogy az emésztéshez szükséges hullámzó mozgást el tudja végezni. Majd idő kell neki, mire ismét visszahúzódik a kitágult, elernyedt állapotból. Ehhez minimum 12 órára van szüksége. Ha ezen időn belül ismét telerakod, akkor ismét kénytelen tágulni az emésztéshez. Majd ismét telerakod, amitől egyre jobban tágul. És, ha az idők folyamán ezt nap mint nap ismétled, akkor egyszer eléri azt a pontot, hogy teljesen elernyed (lásd nagyon pocakos emberek). Ennél a folyamatnál lényegtelen, hogy mennyi hasgyakorlatot csinál az ember. Mert ugyan elérheti, hogy hatalmas hasizmai legyenek a nagy gyomra felett, de nem lesz "homorú" a hasa. Hasizom egyébként mindenkinek nagyjából egyformán kockás. Tehát ha egy ember hasáról eltűnik a takaró zsiradék, akkor alatta a kockás hasizom láthatóvá válik, attól függetlenül is, ha életében egyetlen hasgyakorlatot sem csinált. Gyomor eltüntetéséhez azt javasolnám, hogy ne legyenek főétkezések, hanem kb. 1-2 óránkénti, vagyis szinte folyamatos étkezés legyen. Ezek a mennyiségek kevesek legyenek (mintha az ebédet 5-6 részletben 1-2 óránként ennénk meg). Lényeg, hogy a szokásos éhségérzet ne alakuljon ki (sokszor az okozza az egyszerre túl sok mennyiség bevitelét). Ezeknek a kis adagoknak természetesen tartalmazniuk kell a megfelelő tápanyagokat. Fontos, hogy naponta min. 12 órán át ne együnk, max. csak vízfogyasztás. Ezt úgy a legegyszerűbb megtenni, hogy ha tudod, hogy reggel 07-kor reggelizel, akkor 19-kor egyél utoljára. Régen hasznos volt a heti 1 napi böjt, így a gyomorfalnak nem 12, hanem 24 óra alatt bőven volt ideje visszahúzódni a megfelelő méretre. Bizonyos (rövid) idő elteltével, ahogy a gyomorfal "renyhesége" kezd szűnni, úgy a kis adagokat is megfelelő mennyiségűnek kezdi érezni. Végén azt érzed majd, hogy egy normál ebéd negyede már nagy teltség érzést okoz és abbahagyod az evést. Evésnél a 10 perc késleltetett érzés miatt fontos a lassúság. Mivel a jóllakás érzés kb. 10 perc késéssel jelentkezik az agyban, mint az valójában megtörtént, ezért ha gyorsan eszünk, akkor rendre "10 percnyivel több" táplálékot viszünk be a kelleténél. Ha a fentieket betartod, akkor a gyomrod ismét lapos lesz. Ha e mellé minden nap, de legalább 2 naponta elvégzel kb. 5-6 hasgyakorlatot, akkor nagyon meg is erősödik a hasizom. Itt a normális római pados felüléseket csak másodsorban ajánlanám. Inkább legyen kevés, de nagyon nehéz hasgyakorlat (kevesebb időt vesz el, nem terheli a gerincet stb). Én a "tolockodó" gépen lábemelést csinálok úgy, hogy a gyakorlat közben soha nem engedem vissza függőlegesbe a lábamat (nem lógatom le), hanem csak kb. 20 fokig. Így folyamatos igen erős feszülésben tartom, majd a 20 fokról ismét lassan felemelem derékszögbe vagyis mintha nyújtott lábban a levegőben ülnék), vagy még feljebb emelem a lában, ahogy épp energiám van. Ebből pl. 4X10 megcsinálok, amitől az alsó hasizmom olyan feszes lesz, hogy szinte felnyomja a gyomrot, még akkor is, ha az épp a gravitációnak szeretne hódolni. Gyomorszájnál lévő hasizomra ugyanazt csinálom, mint az előbb, csak nem nyújtott lábbal, hanem térdfelhúzással. De ha minden nap csak 1 ilyen gyakorlatot (akár 1X10-t, vagy 1Xamennyit éppen bírsz) csinálsz, az a fenti kajával kapcsolatos dolgok mellett elegendő. Étellel annyira nem érdemes vacakolni. Információk fele élelmiszer marketing, másik fele vegyipari és egyéb értékesítési szöveg és ennél már csak az MLM a veszélyesebb. Mindenben van sok minden (szalonnában vitamin stb), persze nem mindenben van ugyanaz. Pl.: a divatos L-Carnitin (műanyag italok tömkelege kínálja) egyszerű B vitamin és plafon magasan a marhahús tartalmazza a legtöbbet (pl: 100 egységből 60-t a marhahús, csirke már csak 10-15 -t, halak 5 körül és zöldségek pedig csak nyomokban). Szóval inkább a belsőre érdemes hallgatni, vagyis ha kívánod a kígyóuborkát, akkor kicsit savas vagy, tehát a lúgos kell. Ha eltünteted a rendes zsírt (pl: tiszta szalonna) az ugyanolyan káros, mert hiánytünetet okoz és a szervezet "sikoltozni" kezd, továbbá minden mást át akar azonnal zsírrá alakítani (amihez persze jóval több szénhidrát kell stb.). Mindenkinek megvan (genetikailag is) a saját egyensúlya, enzimháztartása. Így az eszkimó nem élhet zöldségeken, és a kongói néger sem élhet fókazsíron. Én nagyon szeretem a sok húst (csirkét leginkább), kb. 5-10% tiszta természetes zsírt (nem olaj, azt egyébként is az őseink nem véletlenül csak tisztálkodásra használták, lásd biblia!!) és kb. 30-40% zöldség és szénhidrát. ez nagyon megnyugtatja a pocimat. Hogy neked mi a jó, azt te érzed. de, ha elvonod valamelyiket (szánhidrát-zsír-fehérje), akkor az egyensúly megborul és a hiánytünet sóvárgást, hirtelen túlevést vagy valamelyik részből való aránytalan bevitelt okoz, ami plusz munkát ad a szervezetnek, hogy átalakítsa azzá, amit nem vittél be. Elnézést, hogy ennyit írtam (valójában ez igen összetett dolog, nehéz pár mondatban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!