20éves lány vagyok aki 170cm 90kiló. és nem tudok fogyni. Mi lehet az oka?
a vért levette az endokrinológus, a háziorvos és a nőgyógyász is.ő több alkalommal is...mindegyik csak annyit mondott, hogy kicsit magas a tesztoszteron...szőrügyileg azzal mindig voltak némi problémáim felső ajak és nyak/áll tájon enyhén..ciklusom havirendszerességgel 1-2nap eltéréssel jön meg ami normális..
a cukor mérésnél viszont nem tudom, melyik fajta volt..vettek vérből is amit laborban vizsgáltak és az ujjamból is, amit ott helyben.
Én azért kérnék egy terheléses vércukorszint mérést. (Az amikor éhgyomorra kell a cukros lötyit inni.) Ha lehet egy erre szakosodott intézményben. Ha inzulinrezisztenciád van, akkor azt kezelni kell. Addig küzdhetsz, de nem fogsz tartós fogyást elérni. Amit neked csináltak, az vércukorszint mérés volt, ami tök jó, nem vagy cukorbeteg. De az IR-t ennyiböl nem lehet megállapítani.
Persze lehet, hogy csak az akaraterövel van baj, de én ezt mindenképpen kivizsgáltatnám, ha ennyire nem tudsz fogyni.
Szerintem fura,hogy ilyen étrend mellett nemhogy fogysz hanem még hízol is. Én ilyen torna amiket Te csinálsz és ennél rosszabb étkezés mellett is simán fogytam. Szóval mindenképpen tovább vizsgáltatnám magam a helyedbe.
A másik amit tanácsolnék mérd le az adagjaidat. Konyhamérlegen leméred grammra és kalóriabázison beviszed a napi adagokat, mi mennyi kalória. Ha pontosan méred és jóval kevesebbet viszel be ,mint amennyit elégetsz nincs olyan ,hogy ne fogyj. Ha mégis tuti valami baj van. Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!