A glutén tényleg olyan "szörnyű"?
Kb. egy hónapja elhagytam a glutént, nem azért, mert bizonyítottan érzékeny vagyok rá, hanem mert időnként megjelentek kiütések rajtam, és nem tudtam, mitől lehet. Most, hogy egy hónapja nem ettem glutént, rájöttem, valószínűleg nem az volt a baj, mert azért egy hónap alatt kellett volna lennie valami javulásnak... Mindenesetre egészen megkedveltem ezt a fajta étkezést, nem igazán hiányzik a fehér liszt, legalábbis már megszoktam, még akkor is, ha a pékárukat nem igazán sikerült pont úgy reprodukálnom, mint ahogy szerettem volna... Étkezésekkor sem puffadok meg úgy, vagy nem érzem magam tele mondjuk egy szelet kenyér után, de tény, hogy elég körülményes beszerezni így a dolgokat, az árukról nem is beszélve.
Elgondolkoztam azon, hogy az érne-e valamit, ha mondjuk teljes kiörlésű liszttel kevernék gluténmentes liszteket (nem lisztkeverékeket nyílván). Tudom, hogy az már nem gluténmentes lenne, épp ezért érdekel mások véleménye, hogy az mondjuk mennyivel jobb, mintha mondjuk simán teljes kiörlésű liszteket használnák, vagy akár fehér lisztet. Azt sejtem, hogy a fehér lisztnél bármi jobb, régen azt hittem, hogy a teljes kiörlésű lisztek egészségesek, de azokban is ott a glutén ugyanúgy...
Szóval mondjuk állagjavítónak péksüteményekhez kevernék valamennyi mennyiségben gluténtartalmú lisztet, az ér valamit, vagy akkor felesleges a gluténmentes liszt?
Köszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!