A zsírszegény túrót milyen formában fogyasztjátok?
Én 150-200 g túróhoz teszek két mokkáskanál kakaóport, három kanál kókuszreszeléket, pár szem mazsolát meg édesítőt. Nekem így bevált, mert kakaófüggő vagyok. :)
De lehet belőle csinálni körözöttet, aztán paprikával megenni, vagy zöldfűszerekkel, lenmaggal, szezámmaggal összekeverni, a lehetőségeknek csak a képzelőerőid - meg a makróid - szabnak határt.
Van pl ilyen is:
meg ilyen is:
Én sósan ezt szoktam:
A túrót áttöröm (elhagyható), összekeverem friss snidlinggel, újhagymával, sóval, borssal, minimális kaporral, és bele töltöm egy kivájt paradicsomba. Tetejére reszelt sovány sajtot reszelek, ráteszem a paradicsom "kalapját", és mehet az előmelegített sütőbe. 160 fokon szoktam sütni, kb 20 percig.
Édesen: Idény gyümölcsöket egy pici mézzel ( vagy simán ) leturmixolsz, ezt hozzákeverd az áttört túróhoz. Mehet bele kevés natúr joghurt. Isteni túrókrém lesz belőle! De keverhetsz a túróba lekvárt is, akár cukormentes változatban.
Ú, az a sós változat nagyon tetszik. Köszönöm! :)
Az édes pedig szinte ugyanaz, mint amit én szoktam magamnak készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!