A bicikli kijelzőjének, vagy a netes táblázatnak higgyek?
A szobabiciklim szerint 30 perc alatt 400 (kicsit több, 430 körül) kalóriát égettem. Egy óra alatt így eszerint több mint 800-at égetnék el. A neten viszont több helyen azt olvastam, egy óra alatt 5,38 kcal * testsúly kg égethető el, így pl. 70 kg-osan 376,6 kg EGY ÓRÁRA. Azért így már feleannyit égettem csak el.
Ja, 15 km/h-s átlagsebességgel van mind a kettő.
Melyiknek higgyek?
Még valami: a szobabicikli nem számol se pulzussal, se testsúllyal. Most, hogy feltettem a kérdést, már szinte biztos vagyok benne, hogy bizony nem a biciklinek kell hinni :(
Szia!
Aranyos a kérdésed, meg ez a nyílt eszmefuttatás a végén :)
Szerintem is mindenképp a netnek kell hinni, ahol testsúly és egyéb tényezők ismeretében lehet számítani az eredményt. A kondigépek általában átlaggal számolnak. van, amelyikbe beletáplálhatod az adataidat, hogy hűen kiszámolhassa az eredményeidet, de ha a bicajod nem olyan, akkor átlaggal számol, amit gyárilag beletáplálnak, ki tudja, milyen mechanizmus alapján.
Én az itthoni ellipszisgépemen megfigyeltem a kalóriaszámlálót, és összeegyeztettem a tudományos méréssel, így nagyjából tudtam, hogy mennyi a valós eredményem.
Köszi a választ :)
De akkor vajon milyen átlaggal számolhat? 223 kg-mal jönne ki a 800 kcal 1 órára, ha 5,38-cal szorozzuk be. Eh.
Mindegy, 59 kg vagyok amúgy. 2 órát tervezek tekerni, úgy net szerint -634 kcal per nap csak ezzel, azért az már csak-csak számít. Közben tudok olvasni vagy filmet nézni, nagyon megszerettem :)
első vagyok
Anno elmentem egy személyi edzőhöz, hogy leadjam a túlsúlyom, de felügyeljen, ugyanis sérülésem volt. Na ő mesélte, hogy a gagyibb gépekben olyan számláló van, amit egyszerűen a hasukra ütve úgy alkotnak meg, hogy pl minden tíz másodpercben menjen fel egy kalóriát. Semmi tudományos háttere nincs.
Ez a kétszáz valahány kilós eredmény is ezt sejteti :)
Nem nagyon kell számolgatni, amúgy is az számít, hogy élvezd, szívesen csináld. 634 kalória már nagyon szép, majdnem fél napi bevitel (vagy ha diétázol, akkor annál több!)
Szóval csak lelkesen, akkor minden oké lesz. Sok sikert és kiratást!
Szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!