Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a napi 16...

Mi a véleményetek a napi 16 órás böjtről?

Figyelt kérdés
Egyszer már próbáltam egy kis ideig, ez volt az egyetlen amivel sikerült fogynom pár kilot. Szeretném újra elkezdeni de most tartósan. Van valakinek valami tapasztalata, véleménye?
2016. máj. 23. 20:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam reggel enni, pont ezért csinálom, dél és 8 között eszem, aztán másnapig semmi. Viszont ha te nem olyan vagy, hogy délelőtt nem kívánod az ételt, akkor úgyse fogod bírni. Fogyáshoz meg semmi köze, ha nem 16 óra alatt eszel többet mint amennyit felhasználsz, hanem 8 óra alatt, a végeredmény ugyan az lesz. Hízni fogsz.
2016. máj. 23. 20:37
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg, hogy kalóriaminuszba legyél, hogy ezt te milyen módszerrel éred el, az irreleváns.*
2016. máj. 23. 20:37
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Csinálom egy pár hete. Szerintem nagyon hatékony, természetesen kalória deficit nélkül így sincs fogyás de a tapasztalatom szerint gyorsabban csökken a testzsír mint a klasszikus napi 5-6 étkezéses diétával ugyanannyi kalória esetén. Igaz, e csak egy szubjektív benyomás, nem tudom mérni sajnos.
2016. máj. 23. 21:23
 4/15 anonim ***** válasza:
Kènyelmes.
2016. máj. 23. 21:38
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokáig így éltem, nem tudva, hogy ez böjt, egyszerűen így esett jól. Kellemes, csak így nagyon nagy, 8 órás az evési ablak, elég necces lenne így fogynom, bár máshogy is az. Én inkább napi 19 órán át böjtölök, nagyon kényelmes, de a fogyáshoz nekem vajmi kevés, de nélküle szinte esélytelen a dolog. Próbáltam a 23 órát is, akkoriban nem jött be. A kis evési ablakok általában előnytelenek nőknek, jegyzem meg, de persze van kivétel.

Emberfüggő, hogy passzol-e hozzánk s hogy tudunk-e vele viszonylag könnyen fogyni. Van, aki 8 óra alatt sem képes még 2000 kcalt sem enni, ez nekem nagyon furcsa, de vannak ilyenek. Nekem félóra alatt menne sokkal több is, de megfelelő étrend esetén 4-5 órás evési ablakkal már vannak esélyeim.

Egészség szempontjából hasznos tud lenni (ha az emberhez passzol) s izomépítés szempontjából is szokták dícsérni valamiért, de ehhez nem értek s nem is kell, nem tudok nem időszakosan böjtölni, max. erőszakkal... Született időszakos böjtölő vagyok, de sokan nem azok, mégis belejönnek s max. az elején éhesek a böjti szakaszban. Aki nem ilyen, az persze ne csinálja.

2016. máj. 24. 02:25
 6/15 anonim ***** válasza:
Izomépítés szempontjából állítólag több tesztoszteront termel az ember a böjti időszakba, aztán kitudja.
2016. máj. 24. 07:48
 7/15 anonim ***** válasza:
Az a lényege röviden, hogy a 8 órás evési időszakban nem érzed, hogy éhes lennél, mert ugye erre az intervallumra van "bezsúfolva" a napi kaja, a maradék 16-ban meg nem ingadozik az inzulinszinted, ráadásul segít a kávé. Meg valamennyivel tényleg több a teszto.
2016. máj. 24. 11:39
 8/15 anonim ***** válasza:

#7: Dehogynem éhes az ember a 8 órában, főleg ha keveset eszik. Természetesen ez emberfüggő is. Ahogy az is, hogy egyáltalán kibírja-e a 16 órát a delikvens. Ismerek olyat, aki gigantikus reggeli nélkül nem működik el ebédig. Mondjuk ő megtehetné, hogy délután 2 után nem eszik, néha csinálja és működik. De tuti van, akinek jobban szét kell húzni.

Inkább a ketogén diétáról hallottam, hogy elveszi az éhséget (pontosabban tipikusan átalakítja, de sokszor nagyon-nagyon erősen lecsökkenti, akár meg is szünteti), de időszakos böjtölős ketogén diétában is lehet pokolian éhesnek lenni, kicsi kalóriadeficit mellett is.

Soktényezős dolog ez.

De való igaz, a böjt és a ketogén kicsit hasonló, inzulin szempontból mindenképpen, mivel mindkét esetben jobbára alacsonyan van a szint. Ez sokaknál nagyon fontos a fogyásban. Nekem a szénhidrátos időszakos böjt is iszonyúan inzulincibáló, nem érek vele semmit, hogy csak 8 órám van, a töredéke alatt is túleszem magam bármikor, ha éhes vagyok, a szénhidrátok azonnal tönkreteszik az addig rendben tartott inzulinszintet. De van, akinek így is előnyös, hogyne.

2016. máj. 24. 13:01
 9/15 anonim ***** válasza:
8-as: ez a 8 óra mindegy, hogy hogy van, én pl. reggel 7 és délután 3 köztre tettem. De nem muszáj szigorúan ez a 8-16-os felosztás, lehet 10-14-gyel kezdeni, de pl. a 9-15 se gáz.
2016. máj. 24. 20:42
 10/15 A kérdező kommentje:
Van eredménye?
2016. máj. 24. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!