Valaki végigcsinált már 700 kalóriás diétát 2-3 hónapig? 'szakértők kíméljenek'
Hogy bírtátok ? Visszahíztad a súlyt? Mellette mozogtál is?
Én azért számolok 700 kalóriával,mert semmit nem mozgok mellette,nincs se pénzem se időm rá. A lényeg,hogy két napja kezdtem igazából csak akkor vagyok éhes ,ha a napi kajám megeszem előbb,mint kellene. Érdeklnének tapasztalatok :)
Ne akarj gyorsan fogyni, ha még mozogni se vagy hajlandó.
1200 kcal is iszonyat kevés, annyi azért kell, sokunk nem is tud annyival működni, ha nem mozog sem.
Honnan tudod, hogy neked 1500 kcal kell? Hacsak nem vagy nagyon pici, elvben több kellene, ha mégsem, akkor megpróbálnám felgyorsítani a túl lassú anyagcserémet, bár lehet, hogy te ilyen takarékos vagy, van olyan.
De ha csak tippelte egy oldal az 1500-at, ne higyj neki.
S ha kicsi a kalórikereted, tényleg ne akarj heti 1 kilót fogyni mozgás nélkül, nem véletlenül nem tartjuk jónak a koplalást. Kell neked izombontás és még jobban belassult anyagcsere, esetleg ájuldozás?
A fehérjét én nem emelném, csak glükózzá alakul a felesleg, akkor inkább edd meg eleve szénhidrátként...
Mondjuk most az elején érdemes sok fehérjét enni, ha korábban szénhidrátosabban ettél, mivel a sejtjeidnek ilyenkor még glükóz kell, s ha nincs sok fehérje, izmot bont, hogy megkapják a táplálékot. Egypár nap után beindul a ketózis (már ha nem vagy eleve zsíradaptált, akkor sokkal gyorsabban megy a váltás), s akkor már ellenjavallt a sok fehérje. A 80 gramm már-már sok mozgás nélkül egy nem nagy, nem izmos embernek ketogén diéta mellett. Legalábbis azon nézetek szerint, amik alapján én élek, de nekem meggyőző a dolog. A valamivel több fehérje olyan fogyózóknűál van, akik nem ketózisban vannak (a ketózis vigyáz az izmokra, nem kell extra fehérje, sőt - bár koplaláskor ez nem annyira áll sajna, koplaláskor várható a fokozott izombomlás), a szinte csak fehérje pedig azoknál, akik szénhidrát- és zsírfóbiásak egyszerre, ami elég szomorú. Energiára szükség van s nem látom be, mi a jó abban, ha egy csomó drága fehérje glükózzá alakul, mert feleslegben van s betesz a ketózisnak, aminek komoly előnyei vannak, pl. az éhséget tekintve, de ha a testet szénhidrát alapú működésre erőltetjük vissza, miközben alig eszünk szénhidrátot, az is elég fura dolog.
Kiszámoltam magamnak,hogy kb annyi kell ,ha csak fekszek egész nap. Jó nyilván elsétálok a boltba meg ide-oda akkor felmegy 1700ig is.
Nagyon vicces,hogy azt állítod elájulok meg stb ,ha ennyit eszem. Nem-nem fogok :D egyébként az anyagcserém köszöni szépen nagyon is jól van kb minden étkezés után..
Azért is vicces amit állítasz ,mert én egészen 17 éves koromig nem ettem napi 1000 kalóriát soha,mégis szuper alakom volt,nem löttyedt stb és még mozogni is bírtam,érdekes ez :D sőt van tanulmány arról is,hhogy az ember meglepően kis kalória mellett is tud élni, és az én estemben nem is beszélünk olyan hű de kevésről,legfőképp azért ,mert nagyon minőségi étezéseim vannak,lehet te aki napi 2000kalóriát megeszel nincs benne semmi értelmes ,mert pl egy kakaóscsiga a reggelid,banán a tízóraid mellé kávé,ebédre betolsz valami kifőzdés főzeléket kenyérrel,napközben egy szelet süti vagy csoki. Én meg csak minőséget tolok magamba ,nyugi ha ájuldoznék amire semmi esélyt nem látok nyilván ennék,nem akarok se meghalni se legyengülni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!