Heti 0,7 kg fogyás napi 1200-1300 kalóriával jónak mondható?
Kalóriabázison heti 0,7 kg fogyást állítottam be célnak, így 1200-1300 kalória között lövi be a napi fogyasztásomat.
Ezen belül figyelek a ch-fehérje-zsír arányra is.
Ez így jó lehet, vagy vegyem alacsonyabbra a tempót, és állítsak be heti 0,5 kg-ot?
Persze, ha olyan napom van, hogy van időm kardió edzésre, akkor annyival többet is eszem, ez most egy átlagos munkanap, amikor nem edzek.
Szerintem az 1200 kcal tartható, de kell heti egy csalónap :)
Én 3 éve élek 1200 kcal-on, edzés napon 1400-1500 :) csalónapon meg ami csak belémfér :D
Csoda, hogy egyáltalán fogysz, ez nagyon kevés, főként ha edzel is mellette.
Hány éves vagy???
27
Miért csoda, hogy fogyok?
Ez emberfüggő. Nekem vagy 3 évembe került 2000 kcal alá menni (azt is csak speckó étrenddel, normál étrenddel 3000 körül tudtam csak enni s nem mindig voltam igazán jóllakott, sőt), mert nem vagyok hajlandó kaparni a falat az éhségtől s ahhoz sok kellett. De van, aki kigyúrt férfiként is lazán tud keveset enni. Az étrenden sok múlhat, ezt a saját példámnál már írtam, de az elosztás se mindegy.
Ha jól bírod ezt a kalóriamennyiséget, beviszed, amit kell s nem nagy a túlsúlyod vagy az aktivitásod, akkor csinálhatod így. De majd nézd meg, hogy mennyit fogysz így s ha az 1 kilónál több, akkor egyél többet. Ezt ugye nem tudhatjuk előre, a kalóriabázis sokunknál jópárszáz kcalt félretippel. Nem csoda, lövése sincs az anyagcserénk sebességéről, az aktivitásnál pedig főleg nagy lehet a szórás.
S persze ha lazábban akarod, s nem sürgős, akkor is ehetsz többet. Nekem fontos volt az élvezet és a sok evés, így ha bírtam volna kevesebbel, akkor is 2000-rel fogytam volna az elején, mert jólesett úgy fogyni, nem kellett feladnom semmit.
A ch-fehérje-zsír aránya nem fontos, a mennyiségük az. Szerinted 1200 kcal mellett feleannyi fehérje kell a testednek, mint 2400 kcal esetén? Mert nem. Ez a legnagyobb baja a százalékozásnak, kis kalóriakeretnél fehérjehiányt okozhat a betartása (nagyon nagynál pedig feleslegesen, vagy károsan sok fehérjét, de ez nem sok embert érint, aki pedig egész nap edz, az bizonyára ért hozzá).
Az lenne a csoda, ha nem fogyna :)
Vannak emberek, akiknek az a fixa ideájuk, hogy kis kalóriamennyiséggel nem fogy az ember. Ez teljesen téves, koplaltass valakit és ha nem hal bele, lefogy, zsírból s némi izomból, az emberi test teljesen logikusan így működik s meg kell nézni a régóta keveset evőket, nem lötyög rajtuk a háj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!