Az alkohol fogyasztásánál mit kell nézni a fogyókúrában?
Ugye látjuk a kalóriát, a szénhidrátot és a glikémiás indexet is.
Pl pezsgő 1 dl 76 kalória, 1.40 g szénhidrát glikémiás index: 0
Vodka 1 dl 231 kalória, 0 szénhidrát és 0 glikémiás index.
Ez alapján a pezsgőben ugye van szénhidrát, a vodkában nincs mégis a vodkának nagyobb a kalóriatartalma. Fogyókúra szempontjából melyiket válasszam ha esetleg innék? Nem vagyok alkoholista, fogyókúránál nem kell inni, tudom tudom.... Normális válaszokat kérek, köszönöm!!!!
Kérdés, mi a célod, melyiket szereted jobban, melyikből kevesebb számodra egy adag...etc.
De, fogyókúrában is sokan isznak. Gondolod, hogy a sok elszánt kövér évekig nem iszik semmi alkoholt? :) Márpedig a fogyáshoz egy igazán kövérnek (vagy olyannak, aki képtelen tempósan fogyni, bármit is tesz) évek kellenek. Nyilván bekavar az alkohol, amúgyis sejtméreg, de mértékkel belefér. A ketósok közül is sokan isznak alkoholt, pedig az bekavar a ketózisba, egy időre leáll a ketontermelés, mert az alkohol bontására koncentrál a test, így tudom.
De ha nagyon ritkán iszol, akkor főleg az számít, hogy azt idd, ami jólesik. De már írtam az adag mennyiségét, hogy az nem mindegy. Én annyit ihatok, amennyit akarok, mindig elképedek, mennyire nem viszek be vele szinte semmi kalóriát sem... Az italokat valahogy nem úgy iszom, mint a vizet, hanem kicsi mennyiségben. Ha te pl. fél litert akarsz inni, akkor a vodkánál célszerű elgondolkodni (vagy nem foglalkozni egy nappal és kész), ennyi. 1-2 deci viszont még vodkából sem olyan sok kalória, hogy ne lehessen bepasszintani a napba (bár 2 deci vodka azért már jelentős tétel), a legtöbb ember kalóriakerete és étrendje mellett. Bár nem dől össze a világ, ha egyetlenegyszer nem ideális a tápanyagbevitel (amúgyis kinek az mindig?).
Nem tudom, kinek számít 1-2 g szénhidrát, még nekem se. Még ha tokaji aszúról lenne szó, aminek az ötöde cukor... De azt is lehet inni fogyáskor, én ketogén diétában is iszom, ha kedvem támad rá, de ez már csak annak való, aki tud olyan picit inni belőle, ami már simán, nagy áldozatok nélkül belefér a napba.
Normál étrenden lazábbak a feltételek.
Tényleg nem szeret zsírrá alakulni, utánaolvastam kicsit. Bár egyes cikkek szerint úgy 5%-ából lesz zsír, ami más úton kerül feldolgozásra. Az ellenkezőjét biztos valami broscience szintű cikkből szedtem.
Viszont azt mindenhol leírják, hogy ilyenkor az alkoholból keletkező acetát lesz a fő energiaforrás, és minden más háttérbe szorul, így az alkohol feldolgozása alatt elfogyasztott többi tápanyag könnyedén a zsírpárnákon végezheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!