Hány kilónak kellene lennem?
Hány kilónak kellene lenni egy 16 éves lánynak, aki 167 centi magas?
Mennyi a normál súly?
Sajnos, hogy is mondjam....nagyon, nagyon túlsúlyos vagyok, és nagyon nehéz elkezdeni az életmód váltást, de nem megy.....ebben is segítséget szeretnék.
Nem tagadom, az igazság az, hogy 16 éves lány létemre........ 160 kg vagyok. :'(
Mindenkit megkérek, hogy ne piszkáljon, eleget kapok az utcán és mindenütt ahol látnak.
Ha tudni szeretnéd miért vagyok ilyen túlsúlyos és segíteni is tudnál akkor írj privát üzenetet, örömmel fogadom.
Remélem kapok valakitől segítséget.
2-es. Honnan veszed, hogy ez kamu?
Én az ilyesmivel nem szórakozom!
Nos, én nem zabáltam magam 160 kilóra.
De elmagyarázni nem fogom neked, hogy miért vagyok ennyi kiló. Te tudod, hogy most elhiszed vagy sem. De én meg nem hazudnék ilyennel. Miért kell rögtön azt hinni hogy ez kamu?!!
Én is ilyen magas vagyok (165cm) és 49 kg vagyok kb.
Kicsit vékonynak tartanak engem, tehát 55-60 kg között lennél szerintem olyan vékonyan csinos, optimális.
Amúgy én 23 éves vagyok, de szerintem ez nem vészes a te korodhoz képest hiszen nem azt írtam hogy 50 éves vagyok :D tehát arra akartam kilyukadni hogy fiatalok vagyunk, azonos magasak és nagyjából 55-60 kg lenne neked optimális szerintem.
Hagyjuk már az edzést meg a mozgást, ekkora túlsúllyal képtelenség szinte bármi, akár életveszélyes is lehet. Helyes táplálkozással fogyjon le legalább 100 kilóig, utána már mozoghat valamit. Ez az 50-60 kg mondjuk egy egy éves projekt.
Egyébként muszáj lépned, mert ekkora túlsúly már komolyan veszélyezteti az egészséged, nem évtizedek, hanem pár röpke év alatt is.
Én a saját tapasztalatom alapján a szénhidrátbevitel csökkentésében hiszek, nekem ez bevált, 120-ról fogytam 90-re normál tempóban, nem koplalva, jól éreztem magam. Tehát a magas szénhidráttartalmú kajákat hanyagolod, a többiből igyekszel normális mennyiséget enni, esetedben ez kezdetben még semmiképp nem lehet kevés, különben ki se bírsz mászni az ágyból, ekkora túlsúllyal nyilván nem kevés az alap energiafelhasználásod sem.
Tehát inni csak vizet, sokat, a többi vackot egy az egyben elfelejteni, ez a legkönnyebb, szomjas vagy, lehúzol egy pohár vizet, nem is gondolsz másra. Nem eszel péksüteményt, krumplit, tésztát, rizst, édességeket, nassolni valókat, helyette rengeteg és sokféle zöldséget és jó minőségű húst (konkrétan zöldségekkel gyakorlatilag degeszre eheted magad). Reggeli-vacsorára ehetsz egy-két szelet kenyeret, némi sajttal, tojással és megint csak sok zöldséggel, natúr joghurtot. Ha nassolni támad kedved, eszel gyümölcsöt (kivéve banán), mindig legyen otthon többféle.
Nyilván ezekkel is mértéket kéne tartani, de igazából biztos vagyok benne, hogy hacsak nincs valami komoly mentális vagy egyéb egészségügyi problémád, ezzel fogyásnak indulsz és komolyan le is fogysz, a száz kilót szerintem ezzel simán eléred, utána már belassulhat a dolog, akár meg is állhat, de akkor már lelkileg is jobb állapotban leszel egy szigorúbb diétához.
16 éves vagy, a szüleiddel élsz, gondolom, alapvetően ők adják neked az ételt. Nekik ebben abszolút partnernek kell lenni, nagyon komolyan kéne venni ezt, ha nem akarnak kinyírni téged. Beszélhetnétek előbb a háziorvosotokkal erről, aztán egy dietetikussal is közösen. De lépni kell, ez biztos, mert nagyon súlyos gondok lesznek.
Először is köszi a válaszokat.
Másodszor pedig nem a szüleim hibája.
És 4 eves korom óta apám sincs, mert meghalt. :(
Orvosok szerint is már születésem óta pajzsmirigy betegségem van és ráadásul 5x-ösen alul működik.
Anyukám mindig vitt orvosokhoz, hogy kideritsék mièrt vagyok ilyen, voltunk Debrecenben, Szolnokon.. és semmi.
Mert gyerek korom óta, nyírkos volt a talpam,a kezem izzadt, a zoknit, harisnyát sose bírtam a lábamon, mindig leszedtem, ezt is anyukám mondta.
De 2013-ban Debrecenben végre megtudták miért vagyok ilyen ugy mond beteg. És ők mondták ezt az 5x-ösen alul müködik, ráadásul epekövem is van..... :(
Pajzsmirigy gyógyszert csak 1 héttel később kaptam, és szedem is. De semmi.
Volt hogy kihagytam napokat, heteket olykor.
És rájöttem, hogy ha nem szedem a gyógyszert rendesen, akkor nagyon sok mindent elfelejtek, hullik a hajam. Nagyon nagyon fáj a hasam. Van hogy néha reggelente hányok is.
A tesi tanárom az egy balek, már bocs.
Tőle nem kérhetek semmilyen segitséget, nem minden tanár "kedves"!
És még orrpolipom is van, az is születésem óta van. És miatta a számon veszem a levegőt nem az orrom ahogy mások.
2x is műtöttek hogy kiszedjék, de megint vissza nőtt és ez miatt nem is hallok rendesen, ami baj nekem, mert a suliban hatul ülök es nem igrn hallok mindent, előre meg nem ulok mert nagy darab vagyok es akkor nem látnak tollem a tobbiek.
Csak egy valamit tudok eddig koszonni a pajzsmirigy gyógszernek hogy 2 év alatt nem híztam. Rengeget szenvedtem az orvosoknál az orrpolip miatt is, nem is csoda hogy felek tőluk.
A 9#-esnek igaza van.
Ilyen súllyal nekem még az is rossz mikor megyek fel a suliba a lepcsón es a terdeim ropognak es fájnak. 10 perc állas gyaloglás utan a derekam totál kivan.
Anyukám tud néha segiteni, de neki is rengeteg dolga van. Mert mezőgazdaságban van és minden, minden papírt es egyebet ő intéz. Nagyon keveset tudok vele beszélni egy nap, de amugy sem vagyok olyan beszédes.
Nehéz ugy ellenállni a "finom" kajának, hogy ha masok elóttem azt eszik... :(
Van 2 kisebb tesoim és még veluk is torodnie kell anyámnak. Annak örulok hogy egy nap legalább 3-6 mondatot tudok vele válltani.
Sokszor probáltam elkezdeni a fogyást de nem megy mindig feladtam. :/
De nekem nem csak lefogyni kellene, hanem élet módot váltani.
Azon gondolkodom hogy ha vege lesz a sulinak. Akkor júniusban elkezdem az éler mód váltást, több időm lesz hogy ki gondoljam milyen ételek készitsek. És lesz időm normálisan reggeliznem, ebédelnem meg minden.
Mert eddig mikor suliban vagyok, delutan 4ig nem eszek semmit, inni is 2 kortyot szoktam inni. Nem merek suliban emberek elott enni.
Ezelőtt mikor 30 kilóval konnyebb voltam nagyon sokat bicikliztem, nagyon imadok biciklizni, de mióta enyi a súlyom, nem mereke bringára ülni. Futni is szerettem néha néha. Sétálni sokat. De ma már 10 perc mozgás után holtnak érzem magam.
A suliban mire felérek a lepcson, a szivem majd kiugrik olyan gyorsan dobog.
Hát így most ennyi. Az életmódváltást pedig júniusban kezdem el.
Bocsánat a helyesírasi hibáért, telefonról vagyok és túl gyorsan írok. A gépem beadta a derekát. Ahogy én is sokszor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!