Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le? Mit ehetek...

Hogyan fogyjak le? Mit ehetek ami finom de még sem hizlaló?

Figyelt kérdés
Mit lehet enni egy NAGYON szigorúan vett diéta alatt? Mi a jó ? A teljes koplalás? Vagy vagy egek mindent ugyan úgy csak kevesebbet? Heti 3x van lehetőségem edzoterembe menni. 87kilos és 168 cm magas vagyok.. Juli. Végéig leszeretnek adni min. 15 kilót.

2016. máj. 11. 06:37
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Jó akkor legyen 12 kiló mínusz. . Akkor is ott vagyok heti egy kiló. Amúgy meg nem Magyarországon élek. . Juli. Végén megyek haza. Ezért szeretnék addigra lefogyni.láttam már logó bőrű nőt és valóban nem szép de jobb mint a mostani helyzet. Azt lehet takarni de ezt nem. .
2016. máj. 11. 11:58
 12/17 anonim ***** válasza:

"Eszem délelőtt ezt a pirított száraz kenyeret hogy legyen valamennyi szénhidrátot. . Délután 4 körül csirkemellet zöldségek vagy főtt tojást zöldségel.. Ezeken kívül mást nem. Néha ha nagyon kívánom az edesseget akkor DÉLELŐTT eszem egy csokis puffasztott rizst.. ennyi. Nagyon bízom benne hogy így Juli végére még lesz a 15 kiló mínusz. ."

Milyen száraz kenyér ha szabad kérdezni? Csokis puffasztott rizs??? Te jó Isten. Ha olvasod a tápanyag összetételt, első helyen a cukor szerepel !!

Ne egyél finomított szénhidrátot és cukrot, sem cukor tartalmú ételeket!

Az életmódváltás az egyetlen megoldás. Első körben a konyhát kell "kitakarítani". Legfőbb alapanyagok a következők legyenek : -jó szénhidrátok ( zabpehely, barnarizs, v basmati v jázmin rizs, édesburgonya, köles, rozskenyér, puffasztott rizs, köles, hajdina, quinoa, bulgur stb. )

-zöldségek ( főként zöld zöldségek,paradicsom, padlizsán, cukkini, hüvelyeseket inkább kerüld)

- húsfélék ( csirke, pulyka, halak, esetleg sovány marha )

- tej helyett mandula, rizs, magtejek , tejtermékek legyenek kisebb arányban ( Szervezetünk felnőtt korban a tejet már nem tudja úgy feldolgozni. én pl nem fogyasztok tejterméket. ) Ha mégis szeretnél akkor sovány túró, cottage cheese, mozarella

- főzéshez használ olívát vagy kókuszolajat

- gyümölcsöket kis arányban és inkább a bogyósakból válassz. Banánt inkább kerüld, mert magas a szénhidrát tartalma, de ha nagyon szeretnél akkor csak fél db-ot egy nap. A gyümölcsök menjenek a nap első részében reggel vagy tízóraira.

Este már ne fogyassz szénhidrátot! Inkább menjen saláta csirkével vagy hallal, esetleg rántotta 3 tojásból( 2 fehérje 1 egész tojás)

Nagyon fontos az is, hogy kiszámold mennyi az alapanyagcseréd és ez alá ne menj. ( Ez az az érték amit akkor is meg kell enned, ha csak egész nap ülsz és nem sportolsz semmit ) Ezen az oldalon kiszámolhatod.

[link]

Illetve fontos, hogy makrók alapján táplálkozz és nehogy kalóriákat számolj !!! ( makrók: szénhidrát, fehérje és zsírbevitel grammban )Ehhez első körben kell egy nagyon jó grammot is mérő konyhai mérleg. A mérlegen minden egyes alapanyagot le kell mérni pontosan. Ajánlom a kalóriabázis.hu oldalt, ahova beírod, hogy miből mennyit ettél és így nyomon tudod követni a táplálkozásokat, máskülönben nagyon el lehet csúszni. A makrók fogyásnál kb 2 gramm fehérje/ testtömeg kilogramm, szénhidrát 2,5 gr / ttkg, zsír 0,8/ ttkg. ( Tehát egy 60 kg-s nőnél 120gr fehérje, 150 gr ch, és 48 gr zsír ) De persze majd meglátod magadon napról napra, hogy mennyi az ideális bevitel neked.

Végezetül a legfontosabb tényleg az életmódváltás, az időszakos diéták semmit nem érnek !

Az életmódváltással a későbbiekben majd belefér az is h havonta csalj egy hamburgerrel pl, de az első pár hónapban próbálj 100%osan tisztán étkezni.

A fogyás 70%ban a jó étrenden, 30 %ban a mozgáson múlik. ( Edzőteremben mindenképpen menjen minimum 30 perc aerob edzés, pl taposás, lépcsőzés,ellipszis tréner, futás. A maradék idő pedig legyen súlyzós edzés., de mindenképpen a súlyzós edzéssel kezd és utána a 30 perc levezető kardió ) Edzés után 1 fehérje shaket mindenképpen igyál!

Ha további kérdéseid vannak, nyugodtam írj!

2016. máj. 11. 12:32
 13/17 anonim ***** válasza:

Kicsi gyerek mellett tényleg nehéz, én is akkor álltam neki fogyni, amikor már iskolásak lettek a gyerekeim.

Mondjuk az jó, ha még otthon főzöl a gyerekre, az ő kajájuknál még figyel az ember arra, hogy egészséges legyen, sok zöldség, kevés üres szénhidrát, szóval ha azt az étrendet követed, akkor igazából jó az irány.

Viszont a "konyhamalackodást" el kell felejteni, az nem működik, hogy a gyerek maradékát azután tünteti el az ember, hogy a saját teljes adagját már megette. Nekem is fáj ételt kidobni, de mióta van a háznál kutya-macska-csuklyás patkány, azóta a maradék nekik megy, nem nekem. (mondjuk a natúr sonkaszeletet, meg a sajtot a mai napig nem vagyok képes az állatoknak kiadni, de a szendvicsből a kenyeret már nem én eszem meg, miután a drágalátós poronty kettőt harapott belőle, és a többit otthagyta).

2016. máj. 11. 15:31
 14/17 A kérdező kommentje:
Hát én már a páromnak passzolom a maradékot :)
2016. máj. 11. 22:45
 15/17 anonim ***** válasza:

Márpedig van, aki 176 centi, 66 kiló, fogyni akar, mert kissé pocakos és nem lány...

A mozgás pedig szép és jó, kell is, de nem véletlenül mondják, hogy az étrend sokkal fontosabb. Bármennyi mozgást ellensúlyozni lehet evéssel, kivéve, ha pl. minimum 16 órán át mozog az ember és közben nem tud enni, bár szerintem én azt is megoldanám....

Egy óra mozgást percek alatt ellensúlyozni lehet, igazán nem nehéz. Jó, ha valakit nem tesz éhessé a mozgás, inkább ellenkezőleg, de ha igen... Vagy ha rossz az étrend, s ha elég keveset eszik, akkor tápanyaghiánya lesz... Fontos az étrend, sőt alapvető.

A legjobb, ha megtalálod a saját stílusod, kérdező. Ne koplalj s ne rohanj.

Nagyon szigorú diéta pl., ha megpróbálod kerülni a szénhidrátokat. Nyilván nem tudod elkerülni őket, ha eszel, de már napi 20 gramm alatt se rossz (szerintem de, az túl kevés zöldség, de van, aki elvan ott). Nem tudom, hogy ez neked jó-e, ész nélkül belevágva bizonyára durva, de te akartál durva diétát, ez pedig még csak nem is az (5 gramm alatt nevezném annak a legtöbbünk számára...), szerintem hedonistáknak való laza dolog, már ha jól bírod az erősen szénhidrátszegény étrendet :D Egyébként kicsit durva lehet. S koplalós, ha nem eszel elég zsírt, na az nem jó.

De ha neked több szénhidrát az optimális, akkor ne csináld. Sose szenvedtesd magad, az nem jó. De a totális koplalásnál sokkal jobb...

2016. máj. 11. 23:11
 16/17 anonim ***** válasza:
Aki 176 66kg fogyni akar és nem lány, az egy pókhasú gebe.. És a büdös életbe nem fog fogyni akármennyire akar.. Mivel a pocakja nem háj, hanem a kitüremkedő belső szervek...
2016. máj. 12. 06:42
 17/17 A kérdező kommentje:
Nrm tudom hogy most jól látok e, de egy hét alatt lement 3,5 kg kb. Ezt a szigorú fiatal bírom nagyon nincs vele bajom, kivéve ha fozok.. de akkor is tudom magam turtoztetni. Olyankor ingabb eszem befőttes gyümölcsöt gyorsan ( lehet nem a legjobb) vagy iszom egy pohár vizet. Naponta most már megszokott kb 2,5 litert.
2016. máj. 12. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!