Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagy súlyfeleslegnél előbb...

Nagy súlyfeleslegnél előbb fogyjak le és utána izmosodjak?

Figyelt kérdés

108 kg-ról indultam 3 hónapja, most vagyok 90. Eddig nem nagyon edzettem mellé, max ritkán amikor kifejezetten volt kedvem hozzá. Nem szeretnék löttyedt maradni, tehát izmosodni fogok, csak azt nem tudom, hogy érdemes-e fogyás alatt. Először álltam neki, ezért is kérdezem tőletek. :)

Kb 70-75 kgig szeretnék lefogyni, természetesen nem azonnal, szépen lassan.

2016. máj. 7. 11:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Heló!

Érj el moztgással, sporttal egy ideális súlyt. Ha megvan a megfelelő "alap", és ez leglaább 2-3 hónapig tart, tehát nem egyből elérsz vlamit, hurrá és indulás, akkor szeirntem jöhet az alakformálás, izomtömeg növelés.

Azért is modnom ezt, mert az izomtömeg növeléssel nehezebb leszel. És niyvlán, ha az izmokat zsír takarja..., akkor kevésbé látványosak, hiába fektetsz ble hatalmas munkát.

És msot al egfontosabb asúlyod és hogy egészséges tömegű légy, hogy jól érezd magad.

2016. máj. 7. 11:15
 2/7 anonim ***** válasza:

ez a vak vezet világtalant típus tanácsadás.

edzél, az is sport ... és nem leszel kigyúrt állat 2 hét múlva :D

2016. máj. 7. 11:44
 3/7 anonim ***** válasza:
43%

Nagyon nem értek egyet az egyessel! Én is így kezdtem, és már bánom, ha rögtön edzek mellé, már nem itt tartanék!

1. Kit érdekel, mit mutat a mérleg, ha a centi azt jelzi, hogy fogyok, és a tükörben azt látom, hogy kezd formám lenni?

2. Az alakunkat, formánkat az izomzatunk határozza meg. Ha fogyunk, még megfelelő fehérjebevitel mellett is veszítünk az izmainkból. És hiába leszel vékonyabb, de formátlanabb. A súlyzós edzés segít megtartani az izmokat, sőt, kezdőknél még szálkásító diéta alatt is épülhet izom.

3. A súlyzós edzés is használ kcalt, mint minden sport, ezáltal hozzásegít a kalóriadeficithez (ami ugyebár a fogyás feltétele).

4. Ha épül izom, megnő a szervezet kcal igénye, ezáltal is hozzásegít a kalóriamínusz eléréséhez.

2016. máj. 7. 12:41
 4/7 anonim ***** válasza:
44%

T. Vera

A súlyzós edzés is használ kcalt, mint minden sport, ezáltal hozzásegít a kalóriadeficithez (ami ugyebár a fogyás feltétele).

:))) Tényleg? Remek. ^^ Nyilván akkro egy súlyzós edzés egyenértékű mondjuk egy másfél órás közdősport edzéssel. nyilván. ^^

"1. Kit érdekel, mit mutat a mérleg, ha a centi azt jelzi, hogy fogyok, és a tükörben azt látom, hogy kezd formám lenni? "

A kérdezőt. Ha nem tűnt volna fle, világosan leírta, mit szeretne.

"Az alakunkat, formánkat az izomzatunk határozza meg. Ha fogyunk, még megfelelő fehérjebevitel mellett is veszítünk az izmainkból. És hiába leszel vékonyabb, de formátlanabb. A súlyzós edzés segít megtartani az izmokat, sőt, kezdőknél még szálkásító diéta alatt is épülhet izom."

Izmot bármikor lehet éípteni. Más kérdés, hogy menynire lesz hatékony. De ha a kérdező előbb megalapoz mindent, és utána szabályosan, trendszeresen foglalkozi katestével, sokkal jobban jár, mintha durr bele mindent msot gyorsan mód nyomja. Főleg, hogy előtte niylván nem csinált ilyet.

2016. máj. 7. 14:52
 5/7 anonim ***** válasza:
63%

"Tényleg? Remek. ^^ Nyilván akkro egy súlyzós edzés egyenértékű mondjuk egy másfél órás közdősport edzéssel. nyilván. ^^ "

Megkérhetem, hogy ne forgasd ki a szavaimat? Teljesen másra hasznos a kettő, ez természetes. Küzdősporttal több zsírt égetsz, jobb az állóképességre, de a küzdősporttal nem építesz izmot!

Viszont mindkettő használ kalóriát. Mint bármelyik sport. Csak ennyit állítottam. Nem azt, hogy mindegyik ugyanabban az arányban.

""1. Kit érdekel, mit mutat a mérleg, ha a centi azt jelzi, hogy fogyok, és a tükörben azt látom, hogy kezd formám lenni? "

A kérdezőt. Ha nem tűnt volna fle, világosan leírta, mit szeretne. "

Persze. Leírta, hány kg akar lenni, de azt is, hogy nem szeretne löttyedt lenni...

Szerinted mitől lenne motiváltabb? Ha a mérleg kevesebbet mutat, de plöttyedt lesz, vagy ha a mérleg ugyan 80-at mutat, de azt látja, hogy formásodik?

"Izmot bármikor lehet éípteni. Más kérdés, hogy menynire lesz hatékony. De ha a kérdező előbb megalapoz mindent, és utána szabályosan, trendszeresen foglalkozi katestével, sokkal jobban jár, mintha durr bele mindent msot gyorsan mód nyomja. Főleg, hogy előtte niylván nem csinált ilyet."

Miért is lenne hatékonyabb?

Ha most nem kezd edzeni, akkor mire eléri az áhított súlyt, eléget 5 kg izmot, és ahelyett marad zsír. Utána tömegnövelő étrend mellett felépíti azt az izmot, amit időben történő edzéssel akár meg is tarthatott volna.

Ha elkezd most edzeni, akkor amellett, hogy zsírt éget, nemhogy nem veszít izmot, de még épít is. Ez ezért hatékonyabb.

2016. máj. 7. 15:13
 6/7 anonim válasza:

Ha van időd meg kedved, nyugodtan iktass be súlyzós edzéseket.

Ekkora súlyfeleslegnél viszont sokkal hangsúlyosabb a zsírégető edzés. Arról nem is beszélve, hogy az emberek többségének, akiknek 40kg plusszuk van, nem igen van extrába izmuk, hogy csak úgy elégessék a futópadon.

2016. máj. 7. 18:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Verával értek egyet. Súlyzós edzéssel is lehet kalóriát égetni, de fontos, hogy emellett legyen minimum 30-40 perc aerob edzés. És igen az okoska válaszadónak azt üzenem, hogy a súlyzós edzés segítségével feszesítheti a bőrét is közben és talán akkor nem fog lógni utána, hanem szép feszes tónusos testet kap majd. Ennyi
2016. máj. 13. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!