5 perc torna akkor sem jelent semmit ha ezután szakad rólam a víz és majd kiugrik a szívem?
Iszonyat gyesza vagyok... Egyszerűen képtelen vagyok végigcsinálni pl egy Rubint Rékás 20 perces combgyakorlatot. De pk szobabiciklin simán letekerem a 15-20km-t.
Bármi mást csinálok,5 perc után kiköpöm a tüdőm és a torkomban dobog a szívem,alig kapok levegőt. Nagyon rossz és szörnyen elkeserítő,hogy ennyire béna vagyok :(
Ráadásul 30kg súlyfeleslegem sincs. 162 cm és 67 kg vagyok.
Mások hogy bírnak 1 órát aerobikozni?irigylem őket!
Nyilván jelent valamit, csak nem sokat.
De 5 perc torna (ha nem is intenzív) elég erős lehet, egyszer egy ilyen után 3 napig alig tudtam járni a lábizomláztól :D 30 km túra a hegyekben konkrétan semmiség (kis magyar hegyek, nem égbe törő sziklák), jóval több kalóriát éget, DE máshogy mozgatja meg a lábat :)
Futni konkrétan tudok vagy 20 métert max. (kicsit sem zavar, bár hosszútávon azért tenni kéne valamit a légzésemmel, mert úszásnál ugyanez van, azt pedig szeretem), de egy teljes testes súlyzós edzést szinte bármikor lenyomok.
Majd felfejlődik a számodra nehéz is, ha edzel, de elsőre lehet, hogy nem olyannal kellene rontanod a motivációdat, ami nem megy.
Szerintem nem béna vagy, csak könnyen kifulladsz, mint én. A nagy izomcsoportok súlyzós edzésekor is érzem ezt, de az még belefér. Futást és ugrálást semmiképp nem végzek, nemcsak a fulladás miatt, egyszerűen nem esik jól s nem tudom, minek kéne nekem az. Később majd tervezek kardiót, mert az okosak szerint hasznos az s van is benne logika, de egyelőre örülök, hogy a passzív éveim véget értek.
Ne másokhoz hasonlítsd magad, azonkívül sokan ugyanúgy nem bírják, mint te, sokan pedig meg se akarják próbálni, azoknál máris jobb vagy e téren :)
Megpróbálhatod a power walkingot, amikor nem tudtam kimenni mászkálni, néha csináltam, intenzívebb, mint a sima gyaloglás, de azért a környező erdőket jobban szeretem.
Persze millióféle torna is van, a low impact fajtákat ajánlom, én kizárólag olyat végzek.
S neked a kicsivel úgyis kell sétálni, nem? Az is valami.
":D Szépen néznénk ki. "
pont az a lényeg amúgy, hogy mások mit gondolnak
Úgy bírnak,hogy ők is pár percekkel kezdték,vagy lightosabb edzéssel.
Én a helyedben a szobabicóra rámennék,napi egy óra . A tornát pedig fokozatosan,ahogy birod.
Régebben amikor tornáztam én is igy kezdtem,5-10 perccel,pár hónap múlva már 4 kilós lábsúlyokkal nyomtam 30-40 percet .
Tehát hozzá lehet szokni,nem kell elkeseredni .
Szülinapjára azt fog kapni,ezt kipróbáljuk :)
Babakocsival csak a boltig járunk ,de csak hogy tudjak hova pakolni,egyébként sétálunk,ha csak kimegyünk a levegőre.
Hú, hát ez tényleg érdekes, én 167 cmsen 95 kilósan simán végigcsinálom a rubint rékás tornát :O
Szerintem próbáld meg azokat a húszperceseket, nem baj, ha nem megy elsőre, de nincs eredmény szenvedés nélkül, ez idő után javulni fogsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!