Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Érdemes lenne egyáltalán...

Érdemes lenne egyáltalán elkezdenem futni?

Figyelt kérdés

3 év alatt kb 40 kilót híztam, pedig ugyanúgy ettem mint eddig. Jelenleg 18 vagyok. Nem tudom hogy sikerült, az orvos is csak annyit mondott hogy ilyenek a génjeim.

120kiló vagyok, és 185 centi. 3 éve 80 kiló voltam.

Elhatároztam magam hogy akkor elkezdek futni, hisz nem tudok diétába kezdeni, mert eleve keveset eszek. 2 szendvics (vaj, szalámi, saláta, semmi extra) reggel, 1 este, délben sulis menza. Ennyi. Nasi nagyon keveset szokott lenni, havi 1 tábla csoki és itt kifújt. Csak vizet iszom.

Szóval elkezdtem futni 3 napja, 15 percet bírok egyelőre. Ezt 30percig ki akarom toldani, de nem tudom azután menne-e még, mert asztmás vagyok.

Szóval napi 30perc futással, 12 hónap alatt mennyi kiló menne le?

Illetve érdemes lenne-e mondjuk a futás mellé 100 felülést csinálnom? Ezt azért kérdezem, mivel "elvileg" a felüléstől nem fogy az ember, hanem nő a súlya, mert csak hasizmot csinál. Nekem pedig nem cél az izom építés, csak az hogy kevesebbet mutasson a mérleg.

2016. ápr. 24. 21:41
 1/2 anonim ***** válasza:

40 kg súlyfelesleggel nehogy fuss! Kicsinálod a térdedet! Tempós séta, bringa, úszás mehet! Esetleg teremben ellipszis tréner. Heti 3, mellé ugyanennyi súlyzós edzés.

A szendvics relatív, nem.mindegy, mi van benne, nem mindent tud hasznosítani a szervezet.

Ehhez a kérdéshez linkeltem pár olvasnivalót, olvasd el őket!

http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__kaloriaszamlalas__..

2016. ápr. 24. 21:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Vera tanácsait fogadd meg!

A felülés nem jó a gerincnek, legyen hasprés, egy kis hasizom mindig jól jön, de azt ne hidd, hogy az a pár kcal égetés bármit fog jelenteni, az anyagcserédet sem dobja meg, legalább eddz teljes testre, a nagy izomcsoportok már jelentenek valamit, az izom pedig jó dolog. Ne aggódj, hogy felszaladnak a kilók izomban, az nem megy olyan könnyen, pedig hasznos lenne számodra is, megnőne a kalóriaégetésed s mire lefogynál, jobban néznél ki, a közérzetnek, s a lelki tartásnak is jó lehet, ha már az edzésre ráveszed magad, akkor az életmód étrend részére is könnyebben sikerülhet...

Mert az étrend alap. Ne intézd el annyival, hogy keveset eszel, ha az összetétel pocsék. Nem tudom a szendvicseid arányait, de elég siralmasak szoktak lenni, s komoly esélye van, hogy a napod összbevitele nem megfelelő, ami a tápanyagokat illeti.

Senki a világon meg nem mondja, mennyi menne le, ez az étkezésen és a tested működésén múlik. Csak a futástól nem megy le semmi, de ugye te ne fuss, majd talán a fogyásod végén.

2016. ápr. 25. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!