Szervusztok! A zsír mennyire alakul át izommá intenzív edzés hatására?
Figyelt kérdés
Heti 5 napot napi 2 órát edzem és mellette még diéta, de a fogyásom kevesebb mint az egy évvel ezelőtti diétázásom alkalmával. A súlyom ugyanonnan indult mint egy évvel ezelőtt. Akkor nem edzettem ilyen keményen. Arra gondoltam, hogy lehetséges, hogy a zsir átalakul izommá és ezért kevevsebb a fogyás? Lehet, hogy kevesebbet kellene edzenem? A diétám szigorúbb mint az előző és a vizfogyasztásra is figyelek.2016. ápr. 22. 11:52
1/5 anonim válasza:
Zsír soha semmilyen formában NEM alakul át izommá. Zsírt lefogyod, izmot felépíted.
2/5 anonim válasza:
A zsír nem alakul át izommá. Mint ahogy a fából sem lesz vaskarika, meg sz@rból sem lehet várat építeni. Lehet izomtömeget növelni és zsírt leadni,csak egyszerre nem megy a kettő,a kezdőket kivéve . Az előbbihez kalóriazuficit, az utóbbihoz kalóriadeficit kell.
3/5 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Zsírból nem lesz izom. De létezik olyan, hogy kezdő effektus. Eszerint ha zsíros az alap, kcal deficit esetén is képes az edzés hatására izom épülni.
4/5 anonim válasza:
Az egy évvel ezelőtti "kúra" között a különbség az, hogy akkor nem mozogtál többet, most viszont igen. Azaz, akkor az izomtömeg nem nőtt, most viszont igen. Mivel az izom sűrűsége nagyobb, mint a zsíré, ezért most a zsírvesztés mellett nő az izomtömeg, tehát pl. ha 1 liter zsírt vesztesz és 1 liter izmot fejlesztesz, akkor még nőhet is a testsúlyod.
5/5 anonim válasza:
Miért kellene kevesebbet edzened? Az izomnövekedés jó. Sokkal kevesebb edzéssel sem biztos, hogy sokkal kevésbé nő az izmod, nem véletlenül van a normál testépítőknek csak pár óra súlyzós edzésünk hetente, többtől sem izmosodnak jobban.
Használj centit, mérj testzsírszázalékot, úgy könnyebben kiderülhet, hogy izmosodtál-e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!