Miben érdemes sütni olaj helyett? Illetve ti milyen húsokat esztek?
Én kókuszzsírban sütök, tudom, hogy egyesek szerint egészségtelen, szerintem nem. Néha, ha finomabbra vágyom s az adott dologhoz passzol, vajat használok.
A lazacot annak idején lazachájban sütöttem :D De ma már nem eszem húst.
A kalóriatöbblet hizlal. Én ma ettem baracklekváros kakaós sütit, sok palacsintát, rántottát, ma elég sok zsír ment el sütésre, s ha ma nem fogyok, akkor soha, elég combos deficitem lehet :) Attól még nem volt egy ideális nap, de van ilyen.
Ha rámennék a kis vízen "sült" tojásfehérjékre, akkor jóllakottan koplalnék, kalória az kell... Nincs baj a zsírral sem, amúgy az is kell.
Kókuszsír csak azok szerint egészségtelen, akik elkönyvelik, hogy telített zsír, és még 1820-ban élnek, mikor az egészségtelennek számított. Pedig egyáltalán nem viselkedik telített zsírként, ráadásul rendkívül egészséges. De valóban hizlal, zsír, nem lesz csak 1 kcal benne attól, hogy kókuszszármazék.
Igazából sütni csak a telített zsírok a legjobbak a magas oxidációs pont végett, szóval ha kalórián akarsz csökkenteni, akkor valóban használj sütőpapírt. De azzal nyilván bajos lesz egy finom pörkölt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!