Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A "heti 0,5-1 kg fogyás a...

A "heti 0,5-1 kg fogyás a normális" feltevésnek mi az alapja?

Figyelt kérdés
Mindenhova odaírják, de sosem láttam még megindokolva, ezt a feltevést. Miért csak ennyit lehet fogyni? Mivel egészségesebb ez mint a heti 2-3 kg fogyás? Ha egészségesebb miért egészséges? Milyen kísérletek támasztják elő?

2016. ápr. 16. 10:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Heti 1 kiló zsír leadása az 7000 kcal deficitet jelent, ez napi ezer, azaz kb 500al kevesebbet eszel és 1 órát mozogsz minden nap. Ebbe semmi megterhelő nincs, de 3 kiló fogyáshoz már napi 3000 kcal deficit kellene, ez egy átlag testnél azt jelenti h nem eszel egész nap semmit és mellé mozogsz 2 órát, kicsit keményebben hangzik nem?. Első 1-2 hétbe amúgy is többet fogysz, nekem pl 7 kiló ment le 2 hét alatt, de ebből jó ha 1 kiló lehetett a zsír, a többi az mind a sok szénhidrát által megkötött felesleges víz volt.
2016. ápr. 16. 10:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Én sem értek hozzá, szóval mint lajikus leírom hogy szerintem miért.

1.) Ha gyorsan fogysz a bőr nehezen vagy egyáltalán nem fog alkalmazkodni és olyan lessz mint egy aszalt gyümölcs.

2.) Normális fogyásal (étrend,mozgás) nem is lehet nagyon többet fogyni, a heti pl 5 kiló az ink a koplalás de ugya az értelmetlen.

De ez is ember függő...van aki koplal és utánna megtudja tartani a koplalás utánni tömeget. Van akinek szépen visszahúzodik a bőre. Egyén függő.

2016. ápr. 16. 10:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Mert max ennyi az, ami zsírleépítésböl adódik, a többi izomvesztés.

Elég sok vizsgálat folyt ezen a téren, de nem biztos, hogy bárki hozzáfér a neten. Keresgetni meg sem idöm, sem kedvem nincs, de te megteheted, ha érdekel a téma.

2016. ápr. 16. 10:29
 4/5 anonim ***** válasza:

1. Mert zsírból ennyire képes a szervezet. Ha ennél több megy le, az már izomveszteségből, vízveszteségből adódik.

2. Mert ez az, amit a bőr még maximálisan követni tud.

3. A máj elraktározódáskor nem szűr. Azonban amikor elégeted a zsírt, igen. Az aznapi bevitel mellett. ha ennél nagyobb mértékű a fogyás, leterheli a májat.

4. Mert ez a hivatalos WHO ajánlás. És mivel ők a szakemberek, hiszek nekik.

A háziorvosom is ez alapján ezt ajánlotta... neki meg végképp hiszek, 25 éve ő a dokim, maximálisan megbízok benne anélkül, hogy kísérleteket kérnék igazolásul.

De biztosan vannak...

2016. ápr. 16. 11:03
 5/5 anonim ***** válasza:

A koplalás is csak kb. 2 kiló papírforma szerint, persze izomvesztés is van...

Nagyon kövéreknél reálisabb a nagyobb veszteség, de heti jópár kiló zsírveszteség minimális izomveszteséggel egyszerűen nem megy, az ember nem úgy van összerakva.

Sok edzéssel lehet sokat fogyni zsírból, de izomból is megy le, ez elkerülhetetlen. Nem úgy megy, hogy eszel szép szolidan, keményen edzel egész nap (tegyük fel, hogy bírod, van ilyen ember is) s akkor csupa zsír megy le. Az extrém deficit eléggé vészhelyzet a testnek s lassítani akarja az ember elfogyását, hogy tovább élhessen s hátha vége lesz az éhínségnek még a halál előtt... Nyilván igyekszik lebontani a költséges izmokból is.

Ami a deficitet illeti, sokaknak a napi 1000 kcal is nagyon kemény, én azon csodálkozom kissé, amikor egyesek ezt bárkinek könnyen elérhető szintnek állítják be. Persze, lehet annyit edzeni, de azért nem várható el akárkitől ez a szint. S akinek a súlytartó kalóriabevitele mondjuk 1600 kcal, az abból sem faraghat valami sokat, pláne sok edzés mellett...

Nagyon szép a heti fél-1 kiló, nekem kövéren se ment közel se annyi, de elégedett voltam a tempómmal. Akkor még.

2016. ápr. 16. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!