Éhségérzet 0, miért, és baj-e ez?
Életmódot váltottam, mozgok hetente 4-szer, és csak egészséges ételeket eszem. Fogyni és formásodni szeretnék, és elegem lett abból, hogy mondjuk oké, nem vagyok dagadék, de semmi alakom nincs. Vonzó akarok lenni.
Mivel ezelőtt semmire sem figyeltem oda, tömtem magamba a (rossz!) szénhidrátokat, így ez a váltás az elején nehéz volt, de már két hete, hogy nem is kívánok semmiféle tésztát, pizzát, és ha éhes vagyok, sokkal kisebb adaggal is beérem, de akár gyümölcsön is elélek fél napig, mert észre sem veszem, hogy nem ettem semmit. Nem direkt teszem ezt, egyszerűen el vagyok foglalva, ide-oda megyek, és úgy érzem ennyi elég. Vagy ha kicsit később edzem a megszokottnál, akkor utána már nem kívánok semmit, és éhesen fekszem le. De furcsamód nem zavar. Ezelőtt számos alkalommal próbáltam diétázni, és majd meghaltam az éhségtől, és kívántam a "tiltott kajákat" most meg ez egyáltalán nincs. Érzék éhséget, de nem érzek vágyat hogy befaljak mindent, csak mikor már nem működik az agyam, vagy leesik az energiaszintem, bekapok valamit.
Káros-e ha kb ennyit eszem egy nap?
reggel: kávé tejjel és édesítővel
tízórai: gyümölcsök, ami épp van
ebéd: szendvics teljes kiőrlésű kenyérből, sajt, saláta, paradicsom
uzsonna: joghurt(natúr) müzlivel vagy puffasztott rizs, VAGY ugyanaz, mint az ebédem, VAGY gyümölcsök
vacsora: elmarad, ha az uzsonna 5-6 körül volt, ha meg eszem, akkor valami meleg ételt, ami alapjaiban sok zöldséget, fehérjét tartalmaz
Nem tudom, mennyit eszel az írtakból, de valószínűleg túl keveset. Számold ki, nézd meg, illetve a fogyásod tempója is rámutat arra, ha nem eszel eleget.
Van olyan, hogy valaki sosem éhes, ezzel önmagában nincs baj, bár nekem kissé szürreális volt, amikor az éhségérzetem és az étvágyam tökéletesen kikapcsolt... Igazán éhes sosem vagyok, az étrendem miatt, de valami gyenge jelzést azért kapok, hogy most már tudok vagy kellene enni. Nekem ez így természetes.
De a fő, hogy egyél rendesen, akár éhség és étvágy nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!